Gretta

10 meseszép ruha a New York-i divathétről

2017. szeptember 17. - Gretta

Szeptember 6-14. között zajlott le a divatvilág egyik legnevesebb eseménye, a 2018-as tavaszi/nyári prêt-à-porter kollekciókat felvonultató New York Fashion Week (NYFW), ahol az egész divatvilág a szebbnél szebb ruhakölteményeket ünnepelte

A divathéten bemutatott kedvenc darabjaimat most külön nektek gyűjtöttem össze, hogy ti is gyönyörködhessetek bennük. Nektek melyik a kedvencetek?

1_pamella_roland.jpg

Pamella Roland

2002-ben mutatta be első kollekcióját, azóta pedig olyan hollywoodi sztárok hordják a ruháit, mint Angelina Jolie, Madonna vagy Eva Longoria. Paella szezonról szezonra olyan karakteres ruhákkal rukkol elő, amik nemcsak elképesztően szépek, de mindenféle giccses ékszer nélkül is remekül mutatnak. Ez a babarózsaszínű, finoman felsliccelt, szolid dekoltázsvillantó estélyi minden nő álma.

2_carolina_herrera.jpg

Carolina Herrera

Az idén 78. életévét betöltő Carolina Herrera már a kezdetektől – pontosan 1981-től – olyan darabokat tervez, amiket ő maga is szívesen viselne. Ruháit az egyszerűség, a tökéletes szabás és a hordhatóság jegyeiben álmodja meg: rikító, feltűnő, extravagáns vagy giccses darabot minden bizonnyal nem találhatunk a divattervezőnő egy kollekciójában sem. A legutóbbi bemutatójának fénypontja ez a bő szoknyarésszel rendelkező napsárga ruha volt, amely minden tekintetet magára vonzott.

3_zac_posen.jpg

Zac Posen

A dizájner az amerikai álmot valósította meg, amikor belekezdett a divattervezés rejtelmeibe – 36 éves kora ellenére a neve már fogalommá vált a divatvilágban. Saját tervezésű estélyiken, táskákon, szemüvegeken és cipőkön túl egy második vonalat, a ZAC by ZAC Posen-t is a magáénak tudhat. A 2018-as tavaszi/nyári kollekcióját lookbook-ban mutatta be, a legszebb ruhát pedig Kate Upton, a Sports Illustrated világhírű címlaplánya viselte. Letisztult, nőies és fenséges ruhaköltemény – nem lepődnék meg, ha a jövőben Melania Trump-on is láthatnám ezt a viseletet.

4_brandon_maxwell.jpg

Brandon Maxwell

Lady Gaga kedvenc tervezője csak pár szezonnal ezelőtt robbant be a köztudatba, de egy csapásra a szupermodellek és a divatkritikusok kedvence lett: a XXI. századi dizájnerek közül senki sem tervez olyan letisztult, kifinomult, modern és nőies darabokat, mint ő. A mostani bemutatójáról a Joan Smalls topmodell által viselt Hamupipőke-estélyi lett a kedvencem, melynek leopárdmintáját nem is tudta volna stílusosabban kombinálni. Egyszerűen tökéletes mestermű.

5_j_mendel.jpg

J. Mendel

Gilles Mendel utoljára 2015 januárjában vitte kifutóra a ruháit – a kollekcióit azóta csak privát prezentációkon és lookbook fotókon keresztül lehet megtekinteni. Döntését azzal indokolta, hogy pár másodperc alatt nem lehet a ruhák részletes kidolgozását megfigyelni, ezért sokkal praktikusabbak a fotózások – a választását pedig teljes mértékben megértem. Az idei kedvencem tőle ez a lenge és könnyű anyagú, narancssárga színű ruha, amit a dekoltázsrész tesz még különlegesebbé.

6_naeem_khan.jpg

Naeem Khan

Az indiai dizájner szereti feszengetni a határokat: nem akarja csak úgy, egyszerűen felöltöztetni a nőket, inkább mindenféle csavarral, extrával és meglepő fordulattal ékesíti fel a ruháit. A mostani kollekcióját az orosz balett és a Karibi-szigeteken töltött egzotikus vakációja inspirálta – a két témát pedig tökéletesen sikerült kombinálnia. A monokróm és a vagány, eltűnő színek, valamint a tüll, a szatén és a csipke anyagválasztás nem szakadékos ellentéteket, hanem szemet gyönyörködtető harmóniát teremtettek. Legszebb ruhája ez az olasz csipkével, gyöngyökkel és sifonnal ellátott estélyi, melyet a különleges felsőrész tesz még pazarabbá.

7_marchesa.jpg

Marchesa

Két brit barátnő, Georgina Chapman és Keren Craig alapította a Marchesa márkát, abban bízva, hogy az addigi unalmas és túlságosan is leegyszerűsített esélyiruha - bizniszt fel tudják egy kicsit rázni. Ez sikerült is nekik: a kreációik részletes kidolgozottsággal, változatos szín-és anyagkombinációval, valamint átlagon felüli szabásvonalakkal gyönyörködtetnek bennünket. A mostani kollekciójukból ez a rózsaszínű sziluett a kedvencem, amit biztosan fogunk látni a vörös szőnyegen is.

8_reem_acra.jpg

Reem Acra

A libanoni születésű Reem Acra személyi stílustanácsadóként kezdte a pályafutását, mára pedig a világ egyik legfelkapottabb divattervezőjévé nőtte ki magát. A mostani divathéten eltekintett a nagyfokú divatshowktól és egy privát prezentáción mutatta be a ’60-as évek ihlette kollekcióját, amelynek a legszebb darabja ez a korall színű nagyestélyi. A ruha egyszerű szabását az arany színnel ékesített, modern fazonú dekoltázsrész emeli ki és teszi ellenállhatatlanná.

9_badgley_mischka.jpg

Badgley Mischka

Mark Badgley és James Mischka tervezőpáros legújabb ruháit Capri szigete inspirálta – könnyű anyagok, lágy kelmék, virágos és fodros darabok egyaránt megtalálhatóak a márka tavaszi/nyári kollekcióban, az én kedvencem mégis ez a babakék színű gyönyörűség lett, amit több ezer flitter borít. Hasonló sziluettet keresve sem találtam az egész divathéten, annak pedig külön örülök, hogy mély kivágású, spagetti pántos estélyit is láthattam a kollekciójukban, ami kétség kívül a New York Fahsion Week egyik legjobbja lett.

10odlr_1.jpg

Oscar de la Renta

A márka új tervezői, Laura Kim és Fernando Garcia  2017 februárjában mutatkoztak be az első Oscar de la Renta kollekciójukkal – akkor vegyes fogadtatásban részesültek a divatkritikusok részéről, a mostani bemutatójukon felvonultatott ruhák pedig ugyanolyan modernizáltak, újragondoltak és merészek, mint legutóbb. A dizájnerduó ruháinak semmi köze a klasszikus Oscar de la Renta stílushoz, bár tény, hogy nagyon szép ruhákat terveznek. Ezt a habos-babos, csupa tüll nagyestélyit jobb színkombinációban is el tudnám képzelni, de még így is mesés összhatást kelt.

 

Nektek milyen szabású estélyik a tetszenek? Esetleg volt már volt rá lehetőségetek, hogy hasonló gyönyörűségben pompázzatok? 

Legyen szép napotok!

Gréta

 

Melyik estélyi tetszik a legjobban?
 
pollcode.com free polls
süti beállítások módosítása