Gretta

Thaiföld legjobb tengerpartjai

2018. január 25. - Gretta

A világ egyik legnépszerűbb célpontja januárban, ahol tutira nem kell tartani a hidegtől és a hóeséstől! Thaiföld több, mint 4000 kilométernyi tengerparttal rendelkezik, ezért biztosan mindenki megtalálja a kedvenc strandját. Neked van már kedvenced?  

maya-bay-attraction-2.jpg

Maya Beach, Koh Phi Phi Le                                                                      

Többek között Leonardo DiCaprio egyik filmjét, A partot is ezen a strandon forgatták, de több más moziban is felbukkant már ez a gyönyörű hely. A strandot egyébként elég kalandosan, csak hajóval lehet megközelíteni, ezért kalandoroknak kötelező – csak ne felejtsd el magaddal vinni a fényképező és a snorkel szettedet!

Bamboo Island                                                                              

Itt aztán minden fantáziádat kiélheted! Ez a kis bambusz sziget Phi Phi-től északra található, és olyan apró, hogy akár 30 perc alatt is körbejárható! Rossz hír, hogy itt sem hotel, sem apartmanház nem található (kempingezni állítólag lehet), a szigetre lépésért pedig 200 bahtot kell külön fizetni. 

Chaweng, Ko Samui                                                                     

Ha már meguntad a magányt, irány Ko Samui pezsgő szigete – azon belül is Chaweng strandja, ahol hatalmas az éjszakai élet: bulik és nightclubbok tömkelegét fogod itt megtalálni, de szuper partmenti szállásokból, fesztiválokból és piacokból sincs hiány! Könnyen meg fogod találni, mert közvetlenül a Samui reptér mellett fekszik a beach.

West Railay Beach, Krabi                                                                   

Karbi és Ao Nang városok között fekszik ez a gyönyörű kis beach, ami tipikusan thai: hatalmas mészkősziklák emelkednek ki a türkizkék vízből, apró csónakok várják a turistákat a parton. Az élményhez az is hozzáad egy pluszt, hogy ez a strand csak hajóval közelíthető meg – a mögötte húzódó magas hegycsúcson nincsen autóút, ezért aki parázik a víztől és a ladikoktól (van ilyen? :) ), az inkább ne itt keressen szállást!

Mai Khao Beach, Phuket                                                                 

Phuket leghosszabb, csaknem 11 km-es strandja, sokan csak Airport Beach-ként emlegetik, mert az előzőhez hasonlóan ez a part is nagyon közel fekszik a helyi reptérhez: konkrétan a strandolók felett mennek a repülők. Mivel nem kell hozzá sokat utazni, itt is állandó tömeg, de ha November és Február között látogatsz ide, talán szerencséd lesz – a teknőstojások miatt ugyanis erősen korlátozzak a strandolók számát.

Laem Singh Beach, Phuket 

A helyiek szerint ez Thaiföld legpazarabb strandja, bár 2017 áprilisában a környékbeli dzsungel és a strand tulajdonosa önhatalmúlag „lezáratta” a partot – annak ellenére, hogy a privát beachek illegálisak Thaiföldön. Nemrég azonban pár helyi kitalálta, hogy a közelben lévő Surin Beach-ról kis motorcsónakokat indítanak 400 baht fejében (egy ember 100 baht), ezáltal pedig olyan paradicsomi és nyugis strandolásban lehet része az ottjáróknak, amely már hivatalosan meg sem történhetne. A strandra lépésről még több infó angolul ITT

Ko Ngai Island, Krabi

Ha a nászutatokat tervezed, vagy nem sajnálod a pénz egy romantikus és csendes thai nyaralásra, megfontolandó Ko Ngai kis szigetére utazni, melyet Ko Lanta és Trag megyéből szinte bármilyen nagyobb településről meg lehet közelíteni hajóval. Persze, így sem drága a kis sziget; de thaiföldi viszonylatban sokkal többe kerül minden, mint az ország többi régiójában – ezt érdemes számításba venni, ahogyan a szállás lefoglalása is előre ajánlott. 

Hat Kuat (Bottle Beach), Ko Phangan

Ko Pahngan a Full Moon partijairól híres, de nem csak a bulizásért érdemes ide utazni – a sziget északi részén lévő Hat Kuat strand ugyanis igazi fehérhomokos csoda, amit nem érdemes kihagyni!

Sunrise Beach, Koh Lipe                                                                     

Ahogyan azt a neve is sugallja (Hat Chao Ley a helyieknek) itt premier plánban csodálhatod a reggeli napfelkeltét, ami sokak szerint a legszebb egész Thaiföldön. A strand egyébként két kilométeren át húzódik, a snorkelezés pedig egészen tökéletes a TripAdvisor-os vélemények szerint. Jó tudni: a forró hónapokban is érdemes ide jönni, mert van itt egy hidegáramlat, ami miatt az átlagosnál kicsit szelesebb itt az idő.

Koh Lanta Yai                                                                                     

Koh Lanta egyik leglátogatottabb szigete, de még így is olyan üresek a szebbnél szebb strandok, hogy sokszor a tied az egész beach. Ez minden bizonnyal azért van, mert csak Krabi-ból lehet ide eljutni, mintegy egy órás hajókázás után, a többség pedig inkább a közeli partokon lazul. Ez a strand egyébként nagyon népszerű a tehetősebb családok körében, mert a víz rendkívül nyugodt és lassan mélyül, exkluzív hotelekből pedig nincs hiány a környéken.

 

 ————————————————————————————————————————————— 

'A világ legszebb tengerpartjai' cikksorozat további összeállításai: 

Korfu|Santorini|Thaiföld|Nagy-Britannia|Zakynthos 

————————————————————————————————————————————— 

 

süti beállítások módosítása