Gretta

Afrika legmenőbb kempingje: Anabezi Luxury Tented Camp

2017. június 27. - Gretta

Álmodoztál már arról, hogy elefántok, nagymacskák és vízilovak társaságában töltsd el a nyaralásod? Ha nem, az sem gond: a zambiai luxuskempingben viszont ezt (is) megteheted! 

Személy szerint odáig vagyok az állatokért és nemzeti parkokért, bár – sajnos, az állatkerti ketreceken kívül – még egy nagyvadat sem sikerült testközelből lencsevégre kapnom. A zambiai Lower Nemzeti Park-ban elhelyezkedő Anabezi Luxury Tented Camp kempingjében viszont ez is könnyen megoldható, hiszen itt az egész Afrika a lábaid előtt hever: szabadon mászkálnak az elefántcsordák, a nagymacskák, a bivalyok és az orrszarvúak is – igen, mind az öt nagyvad egy helyen!  

1.jpg

A biztonsági jelenlét igencsak nagy a kemping területén: a szállóvendégeket például 0-24 órában felügyelik, szükség esetén pedig terepjáró Jeeppel vagy privát repülőgéppel szállítják a nyaralókat a hotel illetékesei. Az igazán királynői bánásmódban részesülők még luxushajóutat is igényelhetnek a parkot átszelő Zambézi folyón.

2_1.jpg

Az Anabezi kempingben egyébként 12 exkluzív, saját medencével és terasszal ellátott házikó található, amik inkább hasonlítanak egy fából készült luxusvillára, mintsem egy sátorra. A programok között szerepel a szafaris gyalogtúra, a reggeli madárles, a kenus krokodilles és a Zambézin (Afrika negyedik leghosszabb folyóján) való halászás is.

4.jpg

Itt igazán a természetben érezheted magad: a kemping területén például nem mászkálhatsz össze-vissza, csakis a fából készült, elkerített utakon szabad haladnod, hogy ne zavard meg az állatokat. A korlátok is mindenhol ott vannak: körbeveszik az utakat, a sátrakat, de még az illemhelyiségek köré is egy három méter magas, fából készült falat húztak fel a szálloda készítői.

Veszély esetén persze mindenhol kéznél van az elsősegély csomag, de kábító lőszert tartalmazó fegyver és tűzoltó készülék található, ahogy egy nonstop orvosi személyzet és egy mentőhelikopter is a vendégek rendelkezésre áll. A személyzet állítja, hogy mindezekre (eddig) még nem volt szükség, de azt vallják, hogy a biztonság minden felett áll – mondjuk napi 452.000 forintért ez el is várható.

6.jpg

A neten található vélemények elsöprően pozitívak a kempingről: állításuk szerint az all inclusive ételek mennyeiek, ahogyan a szálloda személyzete és a tisztaság is kifogástalan. Egyedül a vízilovakra érkeztek panaszok: éjjelente nagyon hangosak tudnak lenni, amiért többen igényeltek füldugót. 

 

A képeket köszönöm Anabezi Luxury Tented Camp! Copyright © Anabezi Luxury Tented Camp 

 ————————————————————————————————————————————— 

Még több luxuskategóriás szállodáról a következő linkeken olvashattok:

Amankila (Bali)  Anabezi Luxury Tented Camp (Zambia) Banva Private Island Resort (Fülöp-szigetek)  The Cosmopolitan (Las Vegas, USA) Dolce Hanoi Golden Lake (Vietnám)  Excelsior Hotel Gallia (Olaszország)  ICE Hotel (Svédország)  Luton Hoo Hotel & Spa (Egyesült Királyság) Palazzo Versace (Ausztrália) The Phoenician (Arizona, USA)

 ————————————————————————————————————————————— 

 

süti beállítások módosítása