Gretta

Budapest legszebb éttermei

2018. február 08. - Gretta

Közeleg a Valentin-nap, ebből az alkalomból pedig összegyűjtöttem nektek a kedvenc éttermeimet, melyek elképesztő kilátással és/vagy tökéletesen romantikus interiorbelsővel rendelkeznek. Azt hiszem, ezek az éttermek garantáltan szuper választásnak bizonyulnak, ha valamilyen különleges eseményre készültök...

icon.jpg

Láng Bistro

Egyszerűen pazar az egész környezet! Bátran állíthatom, hogy itt, a Budavári Hiltonban volt a legromantikusabb vacsorám – az ételek nagyon finomak, a személyzet kedves és figyelmes, a környezet nyugodt és kellemes, a belső dizájn magával ragadó, a Parlamentre néző kilátás pedig még a legelitebb londoni éttermek panoráját is kenterbe veri. Lehet itt marhaburgert, magyaros finomságokat, különlegességeket és vegetáriánus ételeket is fogyasztani – tehát van választék bőven -, ráadásul minden vasárnap is van egy Sunday Brunch, ami a turisták körében is igen népszerő. 

halaszbastya.jpg

Halászbástya Étterem

Mindig népszerű célpont, az augusztus 20-án lévő tűzijátékot pedig keresve sem lehetne szebb helyen megtekinteni, mint a Halászbástya Étterem! A kilátás  lenyűgöző, az ételek ízletesek és nagyon finomak, a kiszolgálás fantasztikus, és bátran állíthatom, hogy minden női vendég hercegnőnek érezheti magát, ha itt tölt el egy romantikus vacsorát. Egyedül azt sajnálom, hogy a turisták közül sokan nem tisztelik meg a helyet és farmerben, tornacipőben érkeznek az étterembe - én mindig a legszebb ruháimat veszem fel, ha ide jövök! :) 

spoon.jpg

Spoon – The Boat

Ha valami igazán különlegesre vágysz, akkor menj a Spoonba! Már önmagában nagyon speciális egy Dunán ringatózó hajón vacsorázni, a Buda várra lévő éjszakai kilátás pedig szemkápráztató. Valentin-napon külön menüsorral várják a vendégeket, ezért érdemes előre lecsekkolni, hogy mennyire van ínyedre az egyedi menü – amúgy, nagyjából mindenki talál a kedvére valót az általános étlapon.  A dohányosoknak plusz pont lehet, hogy külön helyiség van nekik lefoglalva, a panorámával rendelkező asztalok száma viszont kevés, ezért érdemes előre foglalni, ha csak a kilátás miatt jössz. 

gundel.jpg

Gundel

A Gundelben az a legjobb, hogy a legkirálynőibb környezetben ehetsz fantasztikusan finom, hagyományos ízű, magyaros ételeket. Az étteremnek van külön ebédmenüje és Sunday Brunch-ot is rendszeresen tartanak, az idei Valentin-menüsoruk viszont egyáltlaán nem tetszetős, legalábbis számomra. Az étterem honlapján az áll, hogy „Minőség & Tradíció” – a véleményem szerint ez tökéletesen jellemzi a Gundelt, ezért bátran ajánlom minden szerelmes párnak. A vacsora után aztán lehet tenni egy kellemes sétát a Városligetben és a Vajdahunyad várában, ami szintén nagyon romantikus tud lenni… 

busulo_juhasz.jpg

Búsuló Juhász

Kicsit távolabb a belváros zajától, a Gellért hegyen található a Búsuló Juhász, amely a neve ellenére közel sem olyan szomorkás, mint hinnéd. Elképesztő a kilátás, szóval biztosan mindenki el lesz ájulva tőle, akit ide hozol.Az ételek jók, klasszikusabbak, mint például a Spoon-ban vagy a Corsoban (szerintem jobbak is), magyaros ételek vannak, a desszertekből viszont nincs sok választék – szóval ne ide jöjjetek nyalánkságokat enni. 

arany_kaviar.jpg

Arany Kaviár

Az egyetlen kakuttojás az Arany Kaviár, ahol panoráma híján inkább az exkluzív belső dizájnra koncentráltak az étterem képviselői. "Oroszos" menüsor, káprázatos ételek és kifogástalan kiszolgálás teszi különlegessé ezt az éttermet, ahol nagyon sok a külföldi vendég. A „déli bisztro menü” mellett kaviárkülönlegességekket is kóstolhatnack az ínyencek, de friss tengeri- és édesvízi halakból sincsen hiány. Itt tényleg egy fantasztikus estében lehet része annak, aki itt tölt el egy vacsorát. 

dunacorso.jpg

Dunacorso

Egyik kedvenc éttermem, ezért mindenképpen szerettem volna írni róla pár sort. A klasszikus, magyaros ízek kedvelőinek biztosan nagyon tetszeni fog a hely, ami tavasszal és nyáron kis kiülős terasszal is rendelkezik; az étterem falai pedig a kedvenc festőm képeivel vannak díszítve. Külön élmény, hogy esténként vonós zenekar kíséri a vendégek vacsoráját, akik kérésre szinte bármit el tudnak játszani - hasonlóval nem találkoztam még korábban, ezért tényleg imádok ide jönni. Az ételek egyébként mennyeiek, a desszertet pedig semmi pénzért ne hagyjátok ki - az én kedvencem Gundel palacsinta fantasztikus diós töltelékkel és csokoládé szósszal!  

Az összeállítás szubjektív, saját tapasztalataitokat, véleményeiteket várom kommentben és/vagy emailen (gretta@gretta.hu) keresztül. A cikket nem szponzorálta senki (sajnos). All Photos All Rights Reserved. Copyright © LANG Bistro, Halászbástya, Spoon - The Boat, Gundel, Búsuló Juhász, Arany Kaviár, Dunacorso

—————————————————————————————————————————————

   'A világ legszebb éttermei' című cikksorozat további összeállításai:

Budapest|London

 ————————————————————————————————————————————— 

 

süti beállítások módosítása