Gretta

A Daalarna bemutatta az idei év legszebb esküvői ruháit

2018. április 17. - Gretta

Csodaszép ruhák, naplementék és divatimádók tömkelege mindenhol - ilyen volt a Daalarna 2018-as divatbemutatója április 13-án, pénteken.

30713475_819979138197895_6439380205592117248_n.jpg© FeCsa

Már évek óta lelkes látogatója vagyok a Daalarna divatbemutatóinak: mindig különleges érzés egy csipetet látni ezekből a gyönyörű ruhákból és részt venni egy olyan nívós eseményen, ahol kimondottan egy márkára építik a körítést.

Régebben, úgy 10-15 éve, még az volt a "normális", hogy minden márka egyénileg szervez a nagyközönségnek divatbemutatót,  ma már viszont  az a leggyakoribb, hogy egy hétvége alatt lezavarnak 10-15 (vagy még annál több) magyar dizájnershowt melyet a leggyakrabban magazinok szponzorálnak.

Én világéletemben jobban kedveltem azokat a showkat, ahol csak egy tervező munkáit tekinthetjük meg, nem kedvelem a stílusok és a tervezők vegyülését, főleg úgy, hogy csak kevés magyar tervező munkáját szeretem - a Benes Anita által tervezett Daalarna ilyen.

Azt hiszem, hogy pont ezért olyan hatalmas az érdeklődés a magyar divatház évenkénti showjára: mindenki egy kicsit a magáénak érezheti a Daalarnát és a Daalarna-ruhákat, pénztárcától, párkapcsolati állapottól vagy bármilyen besorolástól és diszkriminációtól függetlenül. 

A szervezők idén is két showt szervezetek: egyet 16 órakor, a másikat pedig 20 órakor - én az utóbbira voltam hivatalos. Viszonylag korán, a kapunyitás után pár perccel már megérkeztem a Millenáris B csarnokába, ahol a Daalarna 'Sunset' (vagy naplemente) nevű kollekcióját mutatták be. 

daalarna1_1.jpg © Gretta

Számítottam rá, hogy negyed órán belül már alig lehet fotókat készíteni az embertömegtől, ezért a bejárat melletti fotófalnál gyorsan készítettünk pár képet, aztán tovább mentünk a kiállított standokhoz: többek között képviseltette magát a Hungária pezsgő, akinél hatalmas sor állt az "ingyen" italokért, mellette pedig mini mousse édességeket, uborkás-avokádós leveseket és tésztás-hajdinás salátákat lehetett kóstolgatni az érdeklődőknek. Én leginkább a Vöslauer standjának örültem, akik palackozott és ízesített vizeket kínáltak a résztvevőknek - egyébként el is kelt az összes, mert fél 8-ra már akkora tömeg gyűlt össze, hogy már a légkondit is alig lehetett érezni.

daalarna3.jpg © Gretta

Nekem sajnos nem volt előre lefoglalt helyem, de reménykedtem, hogy a második-harmadik sorba helyet tudok foglalni - sajnos nem tudtam, mert a résztvevők vizeket, papírokat és bőrdzsekiket hagytak a székükön, ezzel is jelezve, hogy ők már lefoglalták a székeket. Majd 10 perces keresgélés után, az utolsó helyek egyikére, a negyedik sorba tudtam helyet foglalni, de így is szerencsésnek éreztem magam: akkora tömeg gyűlt össze, hogy az érdeklődők 1/3-a egyszerűen nem tudott leülni. Ők a székek mögött, illetve a csarnok emeleti részéről szemlélték a showt.

daalarna4.jpg © Gretta

A show a Daalarna alkalmi ruháinak bemutatásával kezdődött: főleg kékes, zöldes és lilás árnyalatokban pompázó ruhákat láthattunk, melyek gyönyörűek voltak, bár kicsit sajnáltam, hogy meleg színű estélyiket idén nem mutattak be. A kedvencem ez a nyakbakötős sifonruha volt, ami egy tengerparti eseményhez éppolyan tökéletes, mint egy elegáns gálára. Még több fotót az alkalmi ruhákról a képre kattintva találhattok.

© Benifotó

A bemutató második felében az esküvői ruhákat vonultatták fel a modellek, melyek között nagyon sok volt a csipkés darab, de ujjatlan és bő szaténszoknyarésszel rendelkező ruhákat is láthattunk. A továbbra kattintva még több képeket láthattok a menyasszonyi ruhákról.

© Benifotó

Külön ötletesnek tartottam, hogy a bemutató háttere -a kollekció nevéhez méltóan  - egy óceánparti naplementét ábrázolt, mely folyamatosan mozgásban volt a show vége felé közeledve, azt viszont nagyon sajnáltam, hogy nem szereltek fel kivetítőket a csarnokban. A helyemről nem nagyon lehetett látni, mellettem például az Instagram Story-ban lévő Daalarna live-on keresztül nézték a showt; ahogyan többen panaszkodtak a hosszú sorokra, valamint a légkondi és az ülőhelyek hiányára. 

Ezeket az kellemetlenségeket annak tudom be, hogy ilyen hatalmas érdeklődésre még a szervezők sem számítottak: abban viszont biztos vagyok, hogy jövőre, a 2019-es Daalarna bemutatón még többen lesznek és igény lesz egy harmadik rendezvényre is, mert mindenki imádta a showt! Én biztosan ott leszek jövőre is és alig várom, hogy én is a tulajdonosa legyek egy Daalarna-darabnak - sok más rajongóval együtt.

30729993_1655742771140698_8347754339799924736_n.jpg© Kondella Misi Photography

Nektek hogy tetszett bemutató? Esetleg van kedvenc darabotok a Sunset kollekcióból? A véleményeiteket várom kommentben, képeket pedig az emailemre küldhettek.

süti beállítások módosítása