Gretta

A világ 10 legszebb magánszigete

2018. szeptember 07. - Gretta

Meguntad a könnyen elérhető úticélokat? Valami egzotikusra és izgalmasra vágysz? Lesd meg a világ legmesésebb magánszigeteit, ahol csak az igazán kivételesek pihenhetik ki a fáradalmaikat! Ígérem, te is garantáltan megtalálod a kedvencedet! 

01-private-island-laucala-fiji-cr-courtesy.jpg© Laucala Island Resort

Laucala-sziget, Fidzsi

Minden valószínűséggel itt található a világ egyik legdrágább és legelőkelőbb hotelje, a Laucala Island Resort.  Hogy mitől olyan előkelő? Egyrészt azért, mert pár évvel ezelőtt itt nyaralt Katalin hercegnő és Vilmos herceg (azóta protekció nélkül csak hónapokkal előre lehet helyet foglalni rá), másrészt pedig azért, mert a szigeten lévő 25 darab óceánranéző strandvilla mindegyikéhez egy 16 fős kiszolgálószemélyzet tartozik hozzá. Ez nem vicc! A saját komornyik, biztonsági őr, privát séf, pincér, masszőr, medencetisztító, kertész, pilóta, golfoktató (és még sorolhatnám) mind benne van az árban. Az egyszerre maximum 80 vendéget fogadó szálloda 400 fős személyzettel rendelkezik, egy éjszakáért pedig  akár 45 millió forintot is fizethetünk.

private-luxury-island-tagomago-ibiza33.jpg© Tagomago Island 

Tagomago-sziget, Ibiza, Spanyolország 

A Földközi-tenger egyik legszebb szigetének választották az Ibizától mindössze 5 perces hajóútra található Tagomago-t, amit bárki kibérelhet kb. 7,8 millió forintért, egy éjszakára. Ennek ellenére a tulaj szerint nyárra végig le van foglalva a sziget, ahová főként olyan politikusok, sportolók és hírességek járnak nyaralni, akik Európához közel szeretnének egy kis privát mennyországot maguknak - ez mondjuk teljesen lehetséges is, hiszen a 600 000 m²-es Tagomago-n nyugodtan el lehet vonulni. A szigeten lévő öt hálószobás luxusvillához egyébként sajnos nem tartozik homokos tengerpart, de egy hatalmas, 18 méter hosszú medence, egy szaunarészleg, valamint egy rooftop kilátó igen.

thanda-island-tanzania-conde-nast-traveller-9nov16-pr.jpg© Thanda Island Resort

Thanda-sziget, Tanzánia

Csupán pár évvel ezelőtt nyitotta meg a kapuit az Afrika partjaihoz közel lévő Thanda Island, amit a 2016-os World Travel Awards-on a világ legjobb szigetresortja címmel is jutalmaztak. Ahogy a képen is látható, van itt minden: 5 szobás villa medencével, szaunával, konditeremmel, teniszpályával, halászhajóval, helikopter-leszállópályával, napelemekkel, hullámtörőkkel, saját séffel és kiszolgáló személyzettel és persze, végig homokos tengerparttal - ami nem utolsó szempont, ha az ember egy szigetre megy nyaralni. A Tanzánia és a Mafia-sziget között elterülő parányi sziget egyébként 4 milló forintba kerül egy éjszakára, de legalább 3 napra kell kibérelni.

private-island-bahamas-caribbean-musha-cay-cov.jpg© Musha Cay

Musha Cay, Bahamák

David Copperfield saját bejáratú szigetét szinte minden listán megtalálhatod, ami nem is csoda! A Bahamákon lévő Exuma-szigetek egyikén található Musha Cay fantasztikus, fehérhomokos parttal is rendelkezik (strandját sokan csak Copperfield Bay-ként emlegetik), ám borsos árat kell fizetnie annak, aki itt akar megszállni, ugyanis a szigeten lévő 5 darab vendégház mindegyikét ki kell bérelni - éjszakánként 13 millió forintért. Annyi jó talán van az egészben, hogy így egyszerre 24 főt tud fogadni a sziget, ami nem is olyan vészes, tekintve, hogy ennyi főért egy egész szigetet megkapunk!

travel_san_clemente_palace.jpg© San Clemente Kempinski Palace

San Clemente-sziget, Velence, Olaszország

Ha jártál már Velencében, biztosan te is elgondolkoztál már, hogy mi lehet ezen a parányi apró szigeten, ami mindössze pár percre található a Santa Maria della Salute katedrálistól. Az ötcsillagos Kempinski Palace szálloda privát szigetén 190 lakosztály, 7 sportpálya, medence, wellnessrészleg és egy kis kápolna is található, hogy a saját parkról és kikötőről ne is beszéljünk. Sőt! Velence és San Clemente szigete között egy kis motorcsónak ingyenesen szállítja a vendégeket a nap bármely szakaszában - ugye, hogy milyen szuper?! Egy éjszaka egyébként 123 ezer forinttól kezdődik, tehát nem is olyan megfizethetetlen itt eltölteni pár éjszakát.

exotic-private-island-that-has-a-gorgeous-landscape-that-seems-so-awesome-because-the-location-in-the-center-of-the-beach-and-also-the-fresh-nuance-of-the-island-is-to-be-an-interesting-things.jpg© Fregate Island Private

Fregate-sziget, Seychelle-szigetek

A Seychelle-szigetek fő tagjától, Mahétól csupán egy pár perces helikoptertúrára a fekszik a világ egyik legparadicsomibb helye, ahol nem ritkán a 120 éves órásteknősök és a banyán fák sem! Fregate szigetét egy 125 méteres gránitsziklavágja ketté, ezért nem csak egy, hanem hét darab (kisebb-nagyobb) homokos parttal rendelkező strand is a vendégek rendelkezésére ál. A szigeten lévő 17 villa mindegyike mahagóniból és tikfából épület, valamint tartozik hozájuk egy privát jakuzzi és egy medence is. Egy éjszaka, két főre 870 ezer forintba kerül (természetesen teljes ellátással és különböző programokkal), ám három éjszaka a minimum tartózkodási idő.  

s.jpg© Kokomoko Island Resort

Kokomo-sziget, Fidzsi

Hivatalosan tavaly márciusban nyílt meg Lang Walker ausztrál milliárdos ingatlanmágnás 21 lakosztályos szigethotelje, a Kokomoko Private Island Resort, ahol minden szobához privát infinity medence, saját komornyik és egy kis kert is tartozik - mindez napi 800 ezer forinttól. Érdekesség, hogy a resort átadása előtt Lang Walker rengeteg időt töltött itt el és állítása szerint ez a legszebb sziget a Földön - persze, érdemes lehet hinni neki, hiszen a korallzátonyoktól kezdve minden megtalálható ezen a paradicsomi szigeten, amit az egzotikus tájak legfőbb kedvelőinek találtak ki.

92c01c7f4a967448fb4525a98a89066a98139bf5956768c8afbfb3e337914510.jpg© Sonora Resort

Sonora-sziget, Brit Columbia, Kanada

Ha privát szigetről beszélünk, nem kell feltétlenül egzotikus célpontra gondolni! A maga kategóriájában páratlan szépségű Sonora-szigeten lévő Sonora Resort közelében halászhatunk, kajakozhatunk, vadvívi evezésen vehetünk részt, vagy kirándulhatunk a közeli vadonban - már akkor, ha elég bátrak vagyunk szembe nézni egy-egy nagyvaddal. A királyi wellnessrészleggel rendelkező szálloda fantasztikus, óceánra néző kilátással várja a vendégeket már 105 ezer forint/ éjszakától! 

03-private-islands-brando-french-polynesia-cr-courtesy.jpg© The Brando

The Brando (Tetiaroa-sziget), Francia Polinézia

Egykori tulajdonosától, Marlon Brando-ról kapta a nevét a Tahiti közelében elhelyezkedő The Brando, amibe 1960-ban szeretett bele a színész, mikor a "Lázadás a Bountyn" című filmhez kerestek helyszínt. Az eredetileg Tetiaroa nevű szigetre azóta a színész unokája, Tumi vigyáz, aki egy 35 szobás, környezetbarát luxushotelt építetett a fényűző lagúna köré. Érdekesség, hogy a Brando vendégeire a két Michelin-csillagos Guy Martin főz - egyébként ő is a szigeten lakik. Mi tagadás, élőben is pazar lehet! 

97_crop.jpg© One & Only Hayman Island Resort

Hayman-sziget, Nagy-korallzátony, Whitsunday-szigetek, Ausztrália

Földünk legnagyobb korallzátonyának kellős közepén helyezkedik el a 160 lakosztállyal rendelkező a One & Only Hayman Island Resort, melyet főként tehetős természetkedvelőknek és búvárbolondoknak ajánlanak a szálloda honlapján. Többször szavazták már Ausztrália 10 legjobb luxuszállói közé, de a különleges, széliránytól változó fehér homokos strandjai miatt világszerte is kivételes szigetnek tartják a mindössze 4 km²-nyi méretű szigetet. Ürüm az örömben, hogy jelenleg renoválják, és előreláthatólag csak 2019 márciusában fogják újra megnyitni a turisták előtt ezt a fantasztikus szigetet. 

süti beállítások módosítása