Gretta

10 divattrend, amit imádni fogsz idén ősszel

2018. szeptember 23. - Gretta

Nagyot fordult a világ a tavalyi szezonhoz képest: míg akkor a bársony, a zokniszárú bokacsizmák és a nőies- virágos ruhák voltak a gardróbunk kulcselemei, addig idén a skótkockák, az extrém sneakerek és a sportos viseletek fénykorát éljük. Ezt a 10 dolgot szerezd be idén ősszel, ha szupertrendi akarsz lenni!

hbz-how-to-wear-suits-index-1535372054_1.jpg©  Harper's Bazaar 

Kényelmes nadrágkösztümök 

Az online áruházaknak (missguided, nastygal, prettylittlething stb.) köszönhetően egyre nagyobb nadrágkosztüm választék közül szemezgethetünk: létezik mintás, színes, félvállas, vállatlan, laza, sportos, férfias, rövidnadrágos, szoknyás, gombnélküli, cipzáras vagy éppen nagyon is klasszikus változat. Én legutúbb a Zarában szemezgettem egy szuper kobaltkék nadrágkosztummel, de valahogy mégsem volt az igazi. Nektek bejön?

Cowboy csizmák

A boltok polcain már megjelenek a vadnyugatot idéző rojtos bőrdzsekik, a terepszínű nadrágok és a lezser szabású, gombos női ingek is, ám arra senki sem számított, hogy a western csizmák ilyen népszerűek lesznek majd! A Zara és a Mango már elő is rukkolt pár darabbal, de ha a topdizájnerek 2018-as őszi trendelőjelzéseit veszem alapul, biztos, hogy minden divatmániás gardróbjában fog lapulni egy hasonló darab.

Csábító állatminták

Soha nem volt kérdéses, hogy mindig lesznek olyanok akik állatmintákat fognak hordani - én is előszeretettel viselek egy-egy ilyen darabot, ezért nagyon megörültem, mikor egyre több ilyen terméket fedeztem fel a boltokban. Korábban mindig a "kevesebb több" elvetvallották a nagy tervezők az állatminták terén, idén viszont nyugodtan túl lehet lőni a célon: akár tetőtől talpig beöltözhetsz leopárd vagy zebracsíkos darabokba, már ha ven elég merszed így kilépni a pesti utcákra.

Merev táskák

Tavaly ilyenkor a bohém, alaktalan táskák voltak trendik, idén viszont a kimerevített, kocka vagy téglalap alakú fazonok hódítanak. Személy szerint ezek a táskák nekem nagyon bejönnek (még akkor is, ha nem fér beléjük túl sok minden), hiszen még a leglazább szettet is elegánssá varázsolják és képesek egy kis kis maszkulin vonalat csempészni egy-egy fodros ruha vagy szőrmés darab mellé. Ha még nem szerezted be, igazi must have!

Skótkockák minden mennyiségben

A '95-ös Spinédzserek című filmben Alicia Silverstoone hozta divatba a skót kockákat és bár azóta többször meg-megjelent a kifutókon ezt a cseppett sem szerény minta, igazából csak idén ősszel élvezhetjük ki igazán. Én nem vagyok oda a geometrikus mintákért, de tuti, hogy jópár hasonló darab lesz majd a fashionisták gardróbjában.

hbz-street-style-ss2019-nyfw-day2-05-1536420305.jpg© Harper's Bazaar

Sportos ruhadarabok

Kétlem, hogy irodába felvehetnél bármilyen sportos összeállítást, de hétköznaponként simán kimerészkedhetsz egy lazább szettben. Idén szuper menő minden sportos szerkó - természetesen ezt is a Kardashian család hozta a divatba - biciklinadrágtól kezdve a bő laza pulcsikig, a transzparált napellenzőtől kezdve a csíkos atlétratrikóig idén ősszel minden menő, még az is, ami nem kéne: a telitalpú sportos cipőket inkább hagyd meg az unokáidnak!

fall_winter_2018_2019_shoes_trends_ugly_sneakers.jpg

Otromba sportcipők

Minél nagyobb (rondább), annál jobb! Legalábbis az új sneaker trendek szerint, hiszen elvéteni sem lehetne egy ilyen hatalmas "patacipő" összetévesztését. Tény, hogy a sportcipő kényelmes viselet, de én elképzelni sem tudom, hogy mihez vehetném fel ezeket a darabokat. Nektek hogy tetszik?

chanel-spring-summer-2018-clear-flap-bags-pvc.jpg©  Chanel

PVC? Naná!

Év elején a Chanel sokakat megbotránkoztatott azzal, hogy bőr helyett egyszerű PVC lapokból készítette el legújabb táskakollekcióját. A botránynak már vége, azóta trend lett belőle. A divatos szabású átlátszó PVC esőkabátok például már minden fast fashion boltban megtalálhatóak, de PVC-vel futtatott magassarkúk, bokacsizmák, táskák és nesszeszerek is igaázn trendik lesznek idén ősszel. Ha szégyenlős alkat vagy, inkább ne próbáld ki!

sub_holographique_jpg_2366_jpeg_3585_jpeg_north_1160x_white-1024x662.jpg©  Vogue

Fantasztikus hologrammok

Egy újabb olyan trend, ami nem szégyenlősöknek való, viszont nagyon jól lehet keverni az előző pontokban szereplő sportos/PVC-s stílussal. A fénylő, metálos cuccoktól tényleg nem fogunk idén megszabadulni: a műbőr dzsekiktől kezdve a parkákon át minden pufikabáton meg fog jelenni, és tudjátok mit? Én nem is bánom, mert télen az emberek 95%-a feketét visel! Itt az ideje egy kis frissítésnek!

f820b58f-9346-45cd-884f-5dc32c063a2c-ec6c00ba-48b6-4d2c-b973-cd63df94e605-kkw-set-everything_cbab99.png© KKW Beauty

Csillogás szemtől szembe

Nemcsak a ruháink fognak csili-vili színekben virítani, hanem az arcunk is - már ha tényleg bele akarunk tenni anyait-apait a trendkövetésbe. A fényes highlighterek még soha nem voltak ilyen népszerűek ezt pedig akaratunkon kívül is érezni fogjuk: a drogériák ugyanúgy teli lesznek velük, mint a parfümériák, kikerülni pedig nem nagyon tudjuk őket. Szó, mi szó, én is nagyon szeretem a csillogós dolgokat, de a highlighterek nálam már a "túl mű" kategóriába esnek. Egyszer vettem egyet, ki is próbáltam, azóta pedig a sminkesfiókom alján lapul.

süti beállítások módosítása