Gretta

A világ legdrágább ékszerei

2019. február 28. - Gretta

Szépek, ragyogóak és több millió dollár értékűek a világ legdrágább ékszerei, melyek a legtöbbször nem egy női kézfejen vagy dekoltázson, hanem egy ultramodern biztonsági berendezéssel felszerelt széfben, vagy múzeumban végzik. Gyönyörködjetek bennük ti is!

graff_hallucination.jpg

Graff Diamond gyémántóra

Súlya: 110 karát

Értéke: 14 639 293 927 Ft

Nem csalás, nem ámítás: magyar forintra átszámítva tényleg ennyit ér a világ jelenlegi legdrágább órája, melyet a szivárvány minden színében megtalálható, mesterségesen átszínezett gyémántok díszítenek. Talán nem meglepő, hogy az óra közepe sem cirkóniából, hanem pink színű pici gyémántokból van kirakva. A mesés óra dizájnját Laurence Graff találta ki és jelenleg is az ő saját tulajdonában áll. Ezt az órát azt hiszem nem sok női kézfejen fogjuk látni.

Pink Star gyémántgyűrű

Súlya: 59.6 karát
Értéke: 19 164 166 596 Ft

Még a gyémántóránál is drágább az a 2017-ben elkészített rózsaszín gyémántgyűrű, melyet 71,2 millió dollárért (19 164 166 596 Ft) adtak el nemrégiben Chow Tai Fook kínai milliárdós üzletembernek. A benfenntesek elárulták: a készítőknek két évébe tellett, hogy a gyémántdarabból egy ilyen tökéletesen szimmetrikus, ovális darabot tudjon faragni. 

Graff Diamond's páva gyémántbross

Súlya: 120 karát
Értéke: 26 377 507 575 Ft

Több, mint 25 milliárdot kóstál ez a pávaalakban elkészített bross, melyet többféle gyémántkülönlegességből - például fehér, sárga, és az extra ritka kék gyémántból - álmodtak meg. A Forbes gazdasági magazin szerint a bross madár-részét egyébként le lehet csatolni, szóval önmagában is lehet viselni, akárcsak a madártollakat imitáló hátsó részt. A Graff Diamond's szerint tiszta üzlet, mert egy bross áráért kettőt kapunk, szóval még akciós is... azért én ezzel vitatkoznék!

Wittelsbach-Graff Diamond gyémántkő

Súlya: 35.56 karát

Értéke: 21 774 400 000 Ft

Ezért a kis kőért több, mint 18 milliárdot fizetett Laurence Grafff londoni ékszerész 2008-ban. Alapos munkával kitisztította, szebbé és fényesebbé csiszolta, majd pár milliárd forintot keresett rajta, mikor 2011-ben eladta egy arab királyi sarjnak. Azóta ismeretlen helyen őrzik. 

Mouawad L'Incomparable gyémánt nyakék  

Súlya: 637 karát

Ára: Ismeretlen

A világon fellelhető legtökéletesebb és legszimmetrikusabb gyémántokból, egy 18 karátos rosé arany alapra készítette el Mouawad ezt a mesés nyakéket, melynek a legnagyobb darabja egy 407.48 karátos sárgásbarna gyémántkő. A teljes nyakék 35 darab kerek-, 27 darab könnycsepp-, 9 darab szív-, 5 darab téglalap-, 5 darab négyzet-, 4 darab ovális-, 3 darab lekerekített és 2 darab csillagalakú gyémántkőből áll. Még megjegyezni is nehéz! 

Hutton-Mdivani jadeköves nyakék

Ára: 7 389 043 200 Ft

Bár az összeállítás többi darabja teljes egészében gyémántból készült, ebbe a nyakékbe "csak" pár apró gyémántkövet és néhány vörös rubintot építettek bele - helyettük  viszont van benne jade kő, azaz zöld nefritkő, ami legalább annyit (ha nem többet) ér, mint a gyémánt. Egy éven át, egészen 2017 januárjáig a párizsi Musé Guimet 'Jade: From Emperors to Art Deco' kiállításon lehetett megtekinteni, jelenleg viszont ismeretlen helyen tartják (valószínűleg valamilyen szuperbiztonságos helyen). 

Érdekesség, hogy a világon a brit királyi család rendelkezik a legdrágább ékszerekkel, utána pedig a német, az osztrák, a dán, a cseh, a norvég és végül a portugál királyi család birtokolja a legnemesebb royal ékszereket.

Nektek melyik ékszer tetszik a legjobban? Mondjátok el a véleményeiteket kommentben vagy a szavazódobozon keresztül! 

Melyik ékszer a legszebb?
 
pollcode.com free polls
süti beállítások módosítása