Gretta

A világ legjobb spái - 2019

2019. március 04. - Gretta

A világ legjobb wellness- és spaszolgáltatásait nyújtó létesítményeire egy közös szavazáson a kritikusok és az utazás szerelmesei egyaránt szavazhattak három hónapon át. Az eredmény? Szuper kilátással, sztároknak járó szolgáltatásokkal és világszínvonalú kényeztetésekkel csábító spák sora, melyekből a kedvenceimet én is megmutatom nektek - imádni fogjátok! 

 

Amangiri, USA

Bár hatalmas területen fekszik és az ára is elég borsos, nem árt jó előre lefoglalni ha ide készülsz, mert az Amangiri komplexumában csak 34 lakosztály áll a vendégek rendelkezésére. Az Utah állambeli Canyon Point-nál fekvő szálloda egyébként kívül-belül varázslatos: letisztult, modern dizájnnal, pazar panorámávl és díjnyertes spaszolgáltatásokkal csalják ide a vendégeket - szinte nincs olyan hollywoodi világsztár, aki ne töltött volna itt pár napot.

Ára: 480.000 HUF-tól/lakosztály/éj

Kamalaya Koh Samui, Thaiföld

Nem a bulizó tinédzsereknek és a szigetet felfedezni vágyó turistáknak találták ki ezt az ötcsillagos spa- és wellnessszállodát: pihentető kényeztetésre, sok meditációra, valamint hollisztikus gyógyászatokkal foglalkozó terápiákra számíthatnak azok, akik itt töltenek el egy-egy hetet. Akiknek tetszik a képen látható látvány, annak garantálan be fog jönni a szálloda többi része is, mert ennél csak szebb medencék, kerti tavak és vízesések találhatóak meg itt. Ez egy igazi földi paradicsom! 

Ára: 54.000 HUF-tól/fő/éj

The Original FX Mayr, Ausztria

Szombathelytől 170 kilométerre, Szlovénia lábainál fekszik az az osztrák spa, amit már többször is választották a világ legjobbjának. A több, mint száz éve alapított négycsillagos szállodával egybekötött wellnessrészlegen a komplett (7 napon át tartó) egészségmegújító kezeléseken és étkezési terveken túl "sima" szépség-és bőrpolási kezeléseken is nyújtanak a pácienseknek, de vannak olyanok is, akik csak a kinti-benti medencéket szeretnék élvezni. 

Ára: 60.000 HUF-tól/fő/éj

Capri Palace, Olaszország

A nevéből adadóan nem nehéz rákövetkeztetni, hogy az olasz elit luxusszigetének egyik - exkluzív szolgáltatásokat, köztük a díjnyertes sparészleget is tartalmazó - ötcsillagos szállodájáról van szó, mely két Michelin-csillagos étteremmel is rendelkezik. A hotel személyzete kikotyogta, hogy Jennifer Lopez is itt töltődik fel, ha éppen Európában jár és gyakran igénybe veszi az egy órás lábformáló kezelést, mely pont annyiba kerül, mint egy éjszaka az The Original FX Mayr-ban. Nem semmi!

Ára: 120.000 HUF-tól/fő/éj

The Onsen Hot Pools, Új-Zéland

Kétség sem férhet hozzá, hogy ez a világ egyik "legfotóképesebb" wellnesse, ezért lépten-nyomon ellepik a tökéletes Instagram-feedre vágyó orosz milliárdos oligarchák - de ez ne szegje a kedvét senkinek, mert ha tényleg eljutsz Új-Zélandra, mindenképpen ki kell próbálnod a spa 'World Luxury Spa" díjjal kitüntetett masszázsainak egyikét. Mivel ez - az összeállítás többi tagjával ellentétben - nem egy szállodán belüli spa, hanem egy önálló wellnesslétesítmény, az ára az igénybevett szolgáltatásokton függő.

Ára: 66.000 HUF/fő, ami egy 2 órás masszázst és képen látható pezsgőfürdő használati díját tartalmazza 

 

Four Seasons Resort, Seychelle-szigetek

Sorban a harmadik éve választotta meg a World Spa & Wellness magazin a Mahé szigetén lévő spaszállodát Közel-Kelet és Afrika legjobbjának - maga mögé utasítva ezzel minden királyi szolgáltatást nyújtó öt-, hat-és hétcsillagos emírségeki wellnesshotelt is (ami azért nem semmi!). A díjnyertes spa egyébként több védjegyzett rituálét, masszázst, arc- és testkezelést, valamint fürdőhelyiséget kínál a környék összes többi wellnessrészlegénél, tehát ha ide befizetsz, mindent megkaphatsz, amire egy spában vágyhatsz - beleértve a csodálatos panorámájú kilátást is.

Ára: 350.000 HUFtól/villa/éj

8a3226a132cbc55e931254270bfd2017--hotel-reviews-switzerland.jpg

Grand Hotel Kronenhof, Svájc

A Svájc déli részén lévő szálloda már több kitüntetéssel is büszkélkedhet: többek között az ő 2000 m²-es Kronenhof spájuk volt a világon a legjobb 2016-ban, de a hoteljük is csomó díjat bezsebelt már. A 13 kezelőszoba mellett van itt több medence (fedett, nem fedett, infinity, jakuzzi és még sorolhatnám), finn szauna,bio szauna, kőbarlang gőzfürdő, Kneipp-sövény, kandallóval felszerelt relaxációs helyiség és a világ legmodernebb kondigépeivel rendelkező fitneszközpont is. Azt hiszem, itt aztán tényleg lehet relaxálni! 

Ára: 177.000 HUF-tól/fő/éj szállodai tartózkodás esetén/16.000 HUF-tól a napi wellness belépőjegy esetén

Nektek melyik a kedvenc spátok? Osszátok meg véleményeiteket emailen (gretta@gretta.hu) és kommentben keresztül! :)

süti beállítások módosítása