Gretta

Dubai 10 legexkluzívabb szállodája

2020. május 19. - Gretta

Dubai, a fényűzés és a luxus városa tele van szebbnél szebb ötcsillagos szállodákkal, melyek exkluzivitását aligha lehetne felülmúlni! Most bemutatom nektek a város 10 legelitebb hoteljét, ahová belépést csak milliárdos sejkek, gazdag hírességek és a felső tízezer tagjai nyerhetnek. Szerinted melyik a legpazarabb?

Burj Al Arab Jumeirah

Dubai legikonikusabb hotelje a vitorlásra hajazó dizájnnal rendelkező Burj Al Arab Jumeriah, mely jelenleg a világ legelső 7 csillagos hotelje és a világ 7. legmagasabb szállodája. Ennek megfelelően az árazása is igencsak kimagasaló - ha például egy "rendes" ötcsillagos szállodát nem tudsz megfizetni, akkor ide esélyed sincs bekerülni... egy éjszaka ugyanis fél millió forinttól kezdődik! Ezért az összegért viszont elképesztő luxusban lehet része azoknak a tehetős (nagyon tehetős) vendégeknek, akik itt éjszakáznak! 

Főként az árazásra fogható az is, hogy ide nem kimondottan turisták jönnek, hanem királyi sarjak, milliárdosok, üzletemberek, politikusok illetve, azok családtagjai - vagyis azok, akik hezitálás nélkül megengedhetik maguknak azt, hogy napi több millió forintot elszórjanak "csak úgy", és akik egyáltalán nem akarnak a (csak szimplán) jómódú turistákkal (mint például a német orvosokkal) együtt vegyülni. 

Ezt bizonyítja az is, hogy az épületben megszálló vendégeket privát sofőrrel rendelkező Rolls-Royces szállítja ide-oda egész Dubaiban, valamint a Burj Al Arab dokkján végig Aston Martinik, a Ferrarik és Lamborghinik sorakoznak azok számára, akik inkább saját maguk szeretnének vezetni. Ezenkívül a szálloda minden emeletén található egy recepció, a check-int pedig általában nem is a közös lobbiban, hanem a kibérelt lakosztályban végzik el a szálloda munkatársai. 

Az épület maga telis tele van márvánnyal, arannyal és perzsa szőnyegekkel (a szobákban lévő iPadek például 24 karátos arannyal vannak bevonva), valamint minden vendég részére kijelölnek egy komornyikot, aki a nap 24 órájában elérhető. A Burj Al Arab ezenkívül egy csodaszép privát terasz-és strandrésszel is rendelkezik, ahol két különböző medence is szolgálja a vendégek kényelmét. A két különálló (férfiak és nők részére kijelölt) fitnessztermet pedig még nem is említettem. Mindezeken felül én abszolút zavarónak és nyomasztónak találom a hotel belsejét és annak dizájnját, de hát ízlések és pofonok... Azt hiszem, azért érthető, miért is kapott 7 csillagos besorolást ez a szálloda.

Armani Hotel Dubai

Az Armani Hotel főként a címe miatt hívogató, ugyanis a világ legmagasabb épületében, a 828 méter magas Burj Khalifában helyezkedik el - de a belső dizájnjára is érdemes figyelni: a szálloda minimalista és modern stílusú 160 darab szobáját/lakosztályát, valamint 7 éttermét ugyanis maga a Giorgio Armani, az olasz divattervező-legenda álmodta meg.

A hotel leghíresebb pontja talán a képen is látható Armani Lounge, ami egyből a Dubai-szökőkút mellett helyezkedik el - a város egyik legszebb panorámás bárja, étterme ez, ahová különleges alkalmakkor (pl. szilveszterkor) kapcsolatok híján szinte esélytelen asztalt szerezni.

Itt nem fogsz találkozni nyaraló családosokkal, vagy romantikázó párokkal sem (maximum az Armani Privében), a hotel ugyanis üzletemberekre specializálódott. Hogy miért? Az Armani Hotel szinte a pénzügyi központ kellős közepén helyezkedik el, naponta legalább 50-60 komoly tárgyalást tartanak itt és távol esik a város bulizós, tengerparti részétől. Ezt egyébként az ára is tükrözi, egy éjszaka a legapróbb szobában ugyanis 170 ezer forintba kerül.

Anantara the Palm Dubai Resort

Egzotikus, paradicsomi életérzést nyújt az Anantara the Palm szállodája, amely az ember alkotta Pálma-szigeten helyezkedik el, a Perzsa-öböl szélén - mindössze 30 percre Dubaj központjától. A thai építészetből inspirálódott 293 szobával és lakosztállyal rendelkező hotel optikai csalódást nyújt, mert első ránézésre olyan, mintha a Maldív-szigeteken lenne (ez az egyetlen olyan Egyesült Arab Emírátusokban lévő hotel, mely víz feletti villákkal rendelkezik), annyira élethű az épületek között folydogáló türkizkék lagúna látványa - sokan egyébként pont ezért szeretik. 

Az Anantara the Palm rendkívül nagy területen helyezkedik el, ezért rendkívül családbarát szálloda, 7 különböző étteremmel, egy fantasztikus spával (Anantara Spa) rendelkezik - legjobb szobái pedig egyértelműen a fő képen is látható Beach Pool villák, melyek nemcsak láthatatlan hatású medencével és fantasztikus kilátással, de közvetlen tengerparti összeköttetéssel is rendelkeznek. Ebben a szállodában nem kevesebb, mint min. 100 ezer forintért szállhatunk meg egy éjszakára, a már említett Beach Pool villák pedig 730 ezer forintba (!) kerülnek egy éjszakára. 

One & Only Royal Mirage Residence & Spa

Szintén a mesterségesen megalkotott Pálma-szigeten, egy 26 hektáros pálmáktól hemzsegő területen helyezkedik el Dubai egyik legszebb szállodája, a One & Only Royal Mirage Residence & Spa, mely a szállodalánc legnagyobb hotele is egyben. Az arab palotákra emlékeztető szálloda 452 (!) szobával és lakosztállyal, négy fűtött medencével valamint egy több, mint 1 kilométeres finomhomokos privát strandrésszel rendelkezik, melyet csak a hotel vendégei használhatnak - többek között sokan csak ezért választják ezt a szállodát, ahová napi minimum 160 ezer forint a belépődíj.

Four Seasons Resort Dubai at Jumeirah Beach

Ha elegáns, vízparti hotelre vágysz Dubaiban, ami a város központjától sincs messze, akkor megtaláltad a legtökéletesebb választást! Az ötcsillagos szálloda privát stranddal, két medencével, a város (egyik, ha nem a) legjobb spájával, a Pearl Spaval, valamint 11 különböző étteremmel, bárral és nightclubbal is rendelkezik - szóval ez a Four Seasons tényleg egy resort, ami úgy van felszerelve, hogy lényegében ki sem kell belőle mozdulni. Külön kiemelném, hogy a szálloda a felnőtt medencéje mellett olyan bérelhető, kis "elvonulós" házak is megtalálhatóak, melyeket akár pár órára is ki lehet bérelni... ami a maga módján egyedülálló egy ötcsillagos Four Seasonsben.

A városban egyébként egy másik Four Seasons is megtalálható, mégpedig a pénzügyi központ kellős közepén, nem messze az Armani Hoteltől - azt azonban inkább csak üzletembereknek és diplomatáknak, mintsem tehetős turistáknak találták ki.  A Four Seasons nem  jó árairól híres - mondjuk nem is ezért szeretjük -, az ötcsillagos kiszolgálásért a Jumeriah Beachen minimum 150 ezer forintot kell fizetni egy éjszakáért.

Atlantis, the Palm

Hallottál már az Poszeidón elveszett birodalmáról, az Atlantiszról? Nos, pont e legenda köré építették fel a a Dubajban található Atlantis-t (melyből egyébként a Bahamákon is van egy), ugyanis az egész resort  egy álomszerű képzetre épül fel, mely a gazdag, vízbe süllyedt birodalmat kívánja megjeleníteni. Van itt delfinárium, 65 ezer különböző vízi fajt felvonultató akvárium, vízipark, víz alatti étterem (sőt, egy egész lakosztály is), kikötő, spa, diszkó, szépségszalon, fitnesszterem, 24 órás gyermekklub, mozi, különböző rendezvényhelyiségek, éttermek tömkelege (egészen pontosan 29 darab!) és még sorolhatnám. Tehát, ha kiveszed az itt lévő 1548 szoba vagy lakosztály valamelyikét, számítanod kell rá, hogy beszippant ez a világ és magából Dubajból nem sok mindent fogsz (vagy akarsz) majd látni - ez egyébként a Bahamákon lévő változatra is igaz, mert egy az egyben ugyanígy néz ki és ugyanezt a sémát követi.

Az Atlantis tehát egy igazi "destination hotel", ahová sokan csak azért utaznak, hogy a szálloda által kínált lehetőségeket élvezzék, azon kívül pedig nem mennek (nagyon) sehova. Én ezt teljesen meg tudom érteni, mert szerintem még egy hét is kevés lenne arra, hogy mindent rendesen megnézzünk az Atlantis paradicsomában - azonban, ha kirándulgatni, nézelődni, város látogatni akarsz, ez biztosan nem a te hoteled.

A szálloda legexkluzívabb lakosztálya a a középen, a 22. emeleten lévő, boltív feletti Royal Bridge Suite, ahová privát lift visz fel és amelynek bejáratát 0-24 órában őrzik a hotel biztonsági őrei - talán nem meglepő, de főleg hírességek veszik ki. Érdekesség, hogy a szálloda szinte minden "ötcsillagos pénztárcához" alkalmazkodik: a legolcsóbb szoba napi 67 ezer forintba kerül, a határ pedig a csillagos ég... 

Palazzo Versace Dubai

Egy 16. századi olasz palotára emlékeztet a Dubaiban lévő Versace hotel, mely a város delfináriuma és kulturális központja mellett található, mindössze pár perces autóútra a reptértől - annyi különbséggel, hogy itt Bentley autókat használnak a transzferekhez a sofőrök. Mondhatni, az összeállításban szereplő hotelek közül a Palazzo Versace helyezkedik el  "legrosszabb" helyen, mert messze van strandtól, a Pálma- és a Világs zigetektől, a Dubai Malltól és a pénzügyi központhoz sincs közel, ellenben a repülőtér és az autópálya szinte egyből mellette van. Ezt azért fontos lehet tudni annak, aki érdeklődik a hotel iránt.

De akkor miért is szerepel az összeállításban? Azért, mert kultikus. A 150 szobával, 65 lakosztállyal, 8 étteremmel és 3 külön bejáratú Versace bolttal rendelkező Palazzo Versace minden egyes berendezését ugyanis maga Donatella Versace dizájner tervezte és álmodta meg - legyen szó bútorokról, székekről, ágykeretekről, porcelánokól, szőnyegekről vagy evőeszközökről, ami elég nagy dolog a hotel bizniszben. Ahhoz képest, hogy a Versace egy kifejezetten drága, nívós luxusmárka, meglepően olcsón (napi 58 ezer forintért) is ki lehet itt bérelni egy szobát. Az ausztrál Palazzo Versace Hotelról készült beszámolómat ITT tudjátok elolvasni.

Jumeirah Al Naseem

A Jumeirah szállodalánc Al Naseem nevet viselő resortja mindössze három évvel ezelőtt, 2016-ban nyitott meg  rögtön a Burj Al Arab mellett, 30 percre Dubai nemzetközi repülőterétől. A 430 szobás és lakosztályos megaszálloda 10 étteremmel és bárral, 5 medencével, 5 teniszpályával, egy hatalmas fitnesszteremmel (ahol még falra mászni is lehet), egy 25 kezelőhelyiséges spával (Talise Spa at Madinat Jumeriah) és egy teljeskörű teknős rehabilitációs központtal várja a vendégeket - hogy a shotel saját magánstrandjáról ne is beszéljünk.

A szálloda dolgozói a vendégeket behűtött, jázminillatú frissítőkendővel és jegesteával köszöntik, a szobákban az ománi bőrápolócég, az Amouage termékei várnak... és még bőven lehetne sorolni az exkluzivitásokat a Jumeirah Al Naseemben. Véleményem szerint egész Dubai-szerte itt találhatóak a legszebb szobák (nem csoda, mert Bill Bensley tervezte őket), a tetőteraszon lévő királyi lakosztály kilátásánál pedig aligha van exkluzívabb a világon. Mondjuk, meg is kérik az árát: egy éjszaka a hotelben minimum 200 ezer forintba kerül. 

Bvlgari Resort Dubai

Az ember alkotta Jumeirah Bayen, egy csikóhal alakú szigeten, egyből a városközpont mellett helyezkedik el a 101 szobával és 20 medencés villával rendelkező Bvlgari Resort, melyet egy 300 méter hosszú, privát hídon lehet csak megközelíteni. Az biztos, hogy a Bvlgari Resortot mindenképpen Dubai egyik legexkluzívabb szállodájaként tartanak számon. Hogy miért?

Először is, a szálloda épülete abszolút nem versenghet a magasabbnál magasabb felhőkarcolókkal, mert csak két emelettel rendelkezik és egy magánszigeten helyezkedik el - ez pedig igen nagy luxus Dubaiban -, a másik ok pedig az, hogy ebben a városban felettébb ritkák a privát medencével és saját füvesített (!) kerttel rendelkező villák. Itt viszont garantáltan lehet egyet találni. (Azért ne felejtsük el, nem a pár órányira lévő Maldív szigetekről beszélünk, hanem Dubairól.) 

Szóval azok a gazdag hírességek és sportolók, akik privát szférára vágynak, de egy ötcsillagos hotel minden kényelmét élvezni szeretnék, azok garantáltan ide mennek pihenni. Főleg úgy, hogy a hotel területére nem léphet be akárki. És akkor még a lakosztályokhoz/villákhoz járó, 24 órában rendelkezésre álló komornyikot, a márványból készült falakat és fürdőszobákat, a díjnyertes Bvlgari Spát, valamint a szállodában lévő exkluzív Bvlgari ékszerüzletet nem is említettem. Egy éjszaka 350 ezer forinttól kezdődik a főszezonban. 

 Jumeirah Beach Hotel

1997-ben nyitott meg a világ épületével rendelkező Jumeirah Beach Hotel - szerintem nincs olyan utazáskedvelő ember, aki ne ismerné fel! Az 598 szobával, 19 strandvillával, 5 medencével, 10 különböző bárral, valamint étteremmel rendelkező megaszálloda igazi klasszikus a szakmában, nem nagyon lehet vele mellélőni - talán pont ezért olyan népszerű. Na, meg persze azért, mert az itt megszálló vendégek korlátlan belépőt kapnak a szálloda mellett lévő Wild Wadi Waterpark™ ba, ami azért a forró napokon nagyon is előny Dubaiban. Egy éjszakáért minimum 130 ezer forintot kérnek el egy szobáért.  

Az összeállítás szubjektív, ezért tapasztalataitokat, véleményeiteket várom kommentben és/vagy emailen (gretta@gretta.hu) keresztül. A cikket nem szponzorálta senki (sajnos). All Photos All Rights Reserved. Copyright © Jumeirah, Armani, Anantara, One & Only, Four Seasons, Atlantis, Versace Bvlgari

—————————————————————————————————————————————

   'A világ legexkluzívabb szállodái' című cikksorozat további összeállításai:

Bahamák|Bali|Dominikai Köztársaság|Dubai|Kréta|Las Vegas|Los Angeles|London|Maldív-szigetek|Miami|New York|Párizs|Santorini |Zakynthos

 ————————————————————————————————————————————— 

 

süti beállítások módosítása