Gretta

Santorini 10 legexkluzívabb szállodája

2020. augusztus 03. - Gretta

Santorini - a luxusnyaralások, a privát medencés lakosztályok és a tökéletes panorámák szigete több száz hotellel rendelkezik, melyekből most kiválasztottam nektek a 10 legexkluzívabbat. Következzenek Santorini legpazarabb luxusszállodái! 

Grace Hotel, Auberge Resorts Collection

A páratlan szépségű Grace Hotel medencéjét már többször szavazták meg a világ legszebb és legszexisebb medencéjének - azt hiszem, ebből egyből kiderül, hogy a sziget legdrágább hoteljéről beszélünk. De a legeken túl azért van más is, amit érdemes elmondani a hotelről.

Az egyik az, hogy a szálloda 7 különböző szinten helyezkedik el (150+ lépcsőre számítsunk) tehát az, aki nincs kondiban, inkább ne ide foglaljon szállást! Parkolni szintén nehéz, szóval ha itt szálltok meg, ne foglaljatok kocsit. Másik negatívum, hogy a szobák többsége nem igazán kínál privát szférát... a Deluxe roomok például egyáltalán nem, mert mellettük halad egy el nyilvános gyalogút, melyet rengeteg turista használ - ezt foglaláskor sokan nem tudják és ott bosszankodnak a forgalom miatt.

Ezen kívül minden pazar a Grace-ben: a fő medencénél található The Santoro restaurant például az egyik legjobb a szigeten, csakúgy, mint a lobby alatt található 363 Champagne Lounge. Minden szoba egyedi és minden vendég számára különleges bánásmódot biztosít a hotel személyzete: például ki lehet választani az alvópárna keménységét, a szoba illatosítóját, de egyedi monogrammal ellátott köntöst is lehet igényelni (igaz, utóbbit egy kis mellékesért). Szóval ez az a hotel, ahol minden kívánságodat lesik - feltéve, ha fizetsz érte. Leginkább romantikázni vágyó pároknak ajánlanám, mert  14 év alatti gyermekek itt nem szállhatnak meg. 

Cavo Tagoo

Hogyan futtathatunk fel egy viszonylag menő hotelt a semmiből? Tökéletes medencével és kilátással! A Cavo Tagoo Santorini (és a világ egyik) legnagyobb IT-hoteljének számító szálloda, ennek megfelelő árazással. Míg a legtöbb  ötcsillagos hotel kb.  80-150 ezer körül mozog, itt bőven ki kell pengetni 200 ezret egy éjszakáért - akciók pedig sajnos nemigen vannak, mert csak 13 lakosztály található itt, és amúgy is mindet lefoglalnak hónapokkal a vakáció előtt. Szóval erre nem nagyon lehet építeni, de ha a hotel árával megbarátkoztunk, akkor lehet is tovább menni!

Hogy miről is olyan híres ez a hotel? Főleg a az infinity pooljáról, ami nagyon tetszetős, akárcsak a medencével rendelkező lakosztályok, ám érdemes utánanézni, hogy pontosan milyen kategóriát is választunk, mert sok olyan szoba van, melynek kilátásába belezavar egy-egy fal vagy egy szikla - ráadásul spa és konditerem sincsen.

Érdemes lehet azt is megfontolni, hogy pontosan Santorini melyik/milyen részén kerestek szállást - ez a hotel ugyanis Imerovigli legcsendesebb részén, kb. mindentől távol helyezkedik el: szupermarketek, éttermek 15-20 perces sétára találhatóak, parkolni viszont könnyen lehet (ami elég ritka Santorinin), így ha kocsit akartok bérelni, akkor ez a szálloda akár még jó is lehet nektek. További pozitívum, hogy a sziget legjobb fúziós étterme (OVAC) is itt található + mivel a sziget tetején helyezkedik el az egész szálloda, santorinis viszonylatban nincs sok lépcső - ráadásul minden korosztályt szívesen fogadnak, tehát gyerekekkel is lehet utazni. 

Hogy kinek ajánlom? Gyerekekkel utazóknak, azoknak akik el akarnak vonulni a világ elől és nyugalomra vágynak (a Honeymoon Suite kínálja a legtöbb intim szférát), vagy azoknak, akik kocsit bérelnek és aggódnak a szigeten való parkolás miatt. Egyébként szerintem rendkívül túl van árazva, igazi "felvágós" hotel - én más szállodát választanék a szigeten. 

Andronis Concept Wellness Resort Hotel

Az Epitoméhoz hasonló sémát követ az Andronis Concept Wellness Resort Hotel is, csak nem Oia, hanem Imerovigli északi külvárosában - sanszos, hogy én e két szálloda közül választanék, ha nem számítana a pénz. De nézzük is a hotel adatait!

Maga a szálloda nem sziklaszirten, hanem hegytetőn helyezkedik el (nincs lépcsőzés, illetve csak minimális) 3 emeletből áll és tökéletes medencékkel büszkélkedik (egészen pontosan 3-mal, melynek egyike, az 56 méteres infinity pool a leghosszabb egész Santorinin, ezt láthatjátok is a galériában). Stílusa modern minimalista, természetes anyagokból áll, rengeteg fakultatív program közül lehet válogatni (yacht-, helikopter-, katamaránbérlés, privát moziterem, helyi borkostóló, jóga stb.), ráadásul Santorini legnagyobb spája, egy 7 kezelőhelyiséggel és egy nagy jógatérrel megáldott wellness is megtalálható itt, ahol 10-féle masszázs közül választhatunk. Tényleg tiszta mennyország! 

Az ételek tekintetében is szuper ez a hotel: a reggelit a szobába szállítják (nem kevesebb, mind 8 különböző kenyér, 15 különböző tojás és 10 különböző kávé közül választhatunk), a vacsorát pedig a tökéletes naplementés kilátást biztosító Throubiban fogyaszthatjuk el. A szálloda ráadásul ingyenes parkolást biztosít, szívesen fogadja a gyermekeket, de free shuttle busz (ami ki-be hordoz a város központjába) sajnos nincsen. 

Andronis Boutique Hotel 

Tipikus görög hotel, enyhén modern beütéssel, fantasztikus kilátással és medencékkel - nagyjából így tudnám jellemezni az Andronis szállodalánc másik, központibb hoteljét, mely Oia meredek sziklaszirtjein helyezkedik el (sok lépcső, gyerekek kizárva). A 24 lakosztályos szálloda két közös medencével (egy fűtöttel és egy hideggel), valamint Oia legelső éttermével (!) a Laudával is büszkélkedik - utóbbi 1971-ben nyitott meg, annak idején pedig itt volt megtalálható a sziget legelső telefonja is, hogy a Michelin-díjat nyert éttermekben dolgozott séfről ne is beszéljünk.  Azt hiszem, a Lauda kétségkívül benne van Santorini legromantikusabb éttermeinek listájában (ha van ilyen cikkre igény, jelezzétek), gyönyörűek itt a naplementék, ezért nem is csoda, hogy a lánykérések is rendkívül gyakoriak itt. 

Na, de beszéljünk még egy kicsit a hotelről: Oia központjában helyezkedik el, csupán pár lépésnyire találhatóak tőle az éttermek, a boltok, a szupermarketek, valamint az Oia bus terminálja is (a kocsibérlés felesleges és a parkolás nehézsége miatt bajos is, ha itt szállsz meg), mindegyik szobája/lakosztálya barlangstílusú (azaz a sziklákba vannak vájva) és mindegyik rendelkezik jacuzzival és/vagy merülőmedencével is. Eddig szuper, nem? Még szuperebb, hogy a szállodához tartozik egy free shuttle bus is, ami 15 perc alatt elvisz az Andronis Wellness hoteljébe, ahol a vendégek ugyanúgy élvezhetik a konditermet, a közös medencéket és persze, a spát, mint az ott megszálló vendégek.

Negatívumok? Nem nagyon tudok róluk: a lépcsők meredekségéről mondjuk sokan panaszkodnak, de ez általános probléma Santorinin. Mindenkinek ajánlom, aki Santorini központjában szeretne megszállni és szereti a pezsgős életet, de kedv esetén a szállodalánc többi hoteljét is kipróbálná. 

Katikies Santorini - The Leading Hotels of the World 

Az első "eredeti" Katikies hotel az előző Andronis közelében, Oia központjában helyezkedik el, a sziget egyik legmagasabb pontján - tériszonyosoknak nem ajánlom, mert itt van meredekség bőven, a hatalmas láthatatlan medencék pedig még rá is dobnak az érzéki csalódások megnagyobbítására.

A Karikies egy igazi resort: a hotelen belül van könyvtár, 3 étterem (Katikies Pool Bar & Restaurant, Seltz Campagne Bar & Restaurant, Mikrasia Restaurant)  több kisbolt, egy két kezelőhelyiséges spa is, valamint a vendégek bérmentve használhatják a 10 perces sétára lévő Kirini hotelben lévő spát és konditermet is + a szálloda még saját kis hajókkal is rendelkezik, szóval viszonylag könnyű megszervezni egy fakultatív, tengeri túrát. Szóval program van itt bőven. 

De mit kínál a szálloda azoknak, akik csak pihenni szeretnének? Mindegyik szoba/lakosztály tökéletes kilátással és privát terasszal rendelkezik, de nem mindegyik kínál jakuzzit/merülőmedencét - végül, de nem utolsósorban, mivel a hotel Oia központjában helyezkedik el, semmit privát szférára nem lehet számítani: itt tényleg mindenki látja, ha pl. meztelenül napozol a teraszon. Ez elég negatívum lehet például a nászutasoknak vagy a romantikázni vágyó pároknak - nekik inkább egy város széli szállodát (pl. Cavo Tagoo, Epitome, Andronis Concept) javasolnék, az, aki viszont szeret mászkálni és turistáskodni, garantáltan megtalálja itt a számításait.

Canaves Oia Suites & Spa

Személy szerint Santorini egyik legjobb szállodájának tartom a Canaves Oia Suites & Spat: a 30 lakosztállyal rendelkező hotel tökéletes görög feelinget kínál azoknak, akik anélkül szeretnék megtapasztalni a Santorini-életérzést, hogy túlságosan is leizzadnának - a szálloda ugyanis egyike azon kevés hoteleknek, aki külső liftet építettek a sziklaszirtre. Ez lényegében azt jelenti, hogy semmit se kell lépcsőzni (csak akkor, ha nagyon akarsz), ezért ideális lehet időseknek és különböző mozgásproblémával rendelkezőknek ÚGY, hogy közben Oia legszebb pontja mellett (Santorini főútján, az ikonikus kék-fehér kápolna mellett) helyezkedik el. Tökéletesen hangzik, nem? 

Hát, nagyon közel van hozzá: a szállodának ugyanis van két közös medencéje, egy kis spája és konditerme, valamint egy szuper, mediterrán ételeket felszogláló étterme is (Petra), ahol minden főszezoni napra legalább két lánykérés jut, mert itt két olyan igazán intim vacsoraerkély is található, amit különleges alkalmakra ki lehet bérelni. 

Szobák tekintetében, a lakosztályok 10 különböző árkategóriában vannak: a legkülönlegesebbek az egyszobás junior lakosztályok, a kétszobás superior lakosztályok, valamint a River Pool lakosztályok, melyben egy külső-belső térre egyaránt nyíló, barlang  stílusú medence is található. Igazán pazar, nem csoda, hogy már télen lefoglalják a nyári vakációzásra vágyók! Személyes véleményem szerint ez az a hotel, ami Santorinin (általánosságban véve) a legjobb szolgáltatásokat kínálja, biztos nem fog csalódni az, aki ide foglal utat.

Canaves Oia Epitome

2018-ban már beszámoltam a Canaves Oia családi szállodalánc új gyöngyszeméről, az Epitomeről, de akkor még nem tudtam, hogy ez a hotel ennyire át fogja írni a santorinis luxusturizmust. Hogy miért is mondom ezt? Mert az Epitome lényegében Santorini legészakibb pontján, Oia külső részén, semmitől se messze, de épp elég távol (kb. 3-400 méterre, de van free shuttle busz) helyezkedik el a szuper éttermektől, kisboltoktól, valamint a turistáktól hemzsegő látnivalóktól, a hotel környékére pedig senki (de tényleg senki) nem megy, csak az, aki ott lakik. Szerintem ez szuper.

A 24 villával és lakosztállyal rendelkező szálloda modern stílusa abszolút eltér a Santorinin található, már megszokott kék-fehér színű épületekétől - de ez egyébként szerintem abszolút nem baj, mert  egy csodálatosan impozáns, vulkanikus kőzetekből épített hotelről beszélünk, ahol 1. nincs tömeg, 2. nincs zsúfoltság, 3. van ellenben nagy tér, tökéletes kilátás, természetes anyagok stb. 

A szálloda fő medencéje egyszerűen csodálatos, nincs felesleges lépcsőzgetés (illetve csak minimális, mert a szikla tetején helyezkedik el), van külső-belső jóga-és rendezvénytér, egy mini kezelőhelyiséggel rendelkező "spa" (már ha mondhatjuk annak), egy kis, de modern gépekkel felszerelt konditerem, valamint egy csodás séf is (Tasos Stefantos, aki a Michelin-díjas Botriniben dolgozott ezelőtt). Az exkluzív, luxus életstílust kedvelő utazóknak mindenképpen ezt a hotelt ajánlom.  

Erosantorini

Az Erosantorini egy nagyon különleges hely, sokáig gondolkoztam, hogy belerakjam-e az összeállításba, de végül győzött az exkluzivitás iránti szeretetem... Nos, az Erosantorini nem kifejezetten szálloda, de nem is airbnb,hanem valahogy a kettő között van: egy ötcsillagos luxushotel és egy privát villa keveréke. Hogy miért mondom ezt?

Azért, mert az Erosantorini egy olyan létesítmény, ahol négy hatalmas (és minden extrával, infinity poollal, szaunával stb. felszerelt) lakosztály vagy egy nagy 14 személyes bungalóvillát lehet kibérelni, saját séffel (Dimitris Panagiotopoulos, a Michelin-díjas Visaniban dolgozott sokáig), személyi edzővel, takarítószemélyzettel, komornyikkal és sofőrrel azoknak, akik nem sajnálnak napi 600 ezret-6 milliót (!) költeni egy nyaralásra. Higgyjétek el, ilyenek is vannak, sőt, még olyanok is, akik napi 10-15 milliót is elköltenek egy yacht bérlésére. Szóval a legtöbb (magát a turizmustól elkeríteni vágyó) politikus, sztár, orosz oligarcha vagy milliárdos üzletember kérdés nélkül ide fog jönni, ha Santorinire akar utazni és egyébként abszolút meg ér értem őket. 

Ha a pénz nem számít, akkor ugyan miért menne valaki egy turistáktól hemzsegő, 0 privát szférát kínáló, kis szobájú hotelbe, mikor övé lehetne egy teljes személyzetes villa is? A statisztikák is ezt mutatják, az Erosantorini főszezonban ugyanis szinte MINDIG le van foglalva - tehát van rá igény. Szép, szép, de hogy megéri-e? Döntsétek el ti! 

Perivolas Hotel

Azzal kezdeném, hogy a Perivolas hotelben (mint a legtöbb Santorinin lévő hotelnél) rengeteg a lépcső - nagyon sokan panaszkodnak erre, szóval ennél a hotelnél azt mondom, hogy már TÉNYLEG zavaró lehet a lépcsőzés. Hogy miért? A szálloda tetején található infinity pooltól és lobbitól kezdve 300 méteren át kanyarog lefelé a hotel (16 évnél fiatalabbak kizárva). Ez sokaknak lehet egy erős turn-off. De! Az összes szoba kilátása pazar, nem zavar be semmi. A hotel fantasztikus helyen, Oia közepén helyezkedik el, szóval minden közel van. Van spa, jógastúdió és konditerem is. A reggeli büféstílusú, ami a helyhiány miatt igencsak ritka Santorinin - és vannak itt a szobához épített, gyönyörűséges barlangstílusú medencék is, szóval itt tényleg minden van, amit kívánni lehet. Ja, és akkor még a szállodához tartozó speeadboatokról nem is beszéltem, melyek a környékbeli szigetek legszebb beacheire is el tudják vinni az itt megszálló vendégeket.

A szobák/lakosztályok belseje egyébként kicsit színesebb, mint az Santorinin megszokott, a foglalást pedig jó előre el kell intézni, mert csak 17 apartman tartozik a szigethez. A szálloda ára még a sziget tekintetében is elég drága, de ha valahol jól tudod magadat érezni Santorinin, az ez a hely.   

San Antonio - Smalls Luxury Hotels of the World

Távol Santorini zajától és a nyüzsgő tömegtől, igazi nyugodt és egyszerű környezetben, Imerovigli legszélső részén helyezkedik el a San Antonio 29 szobás luxushotelje, mely egy kicsit másként épül fel az összeállításban felsorakoztatott szállodákhoz képest. A San Antonio nagyon "egyben" van: nincsen felesleges lépcsőzgetés, az egész hotel egy szinten helyezkedik el, ezért tökéletes célpontul szolgál mondjuk azon családok, rokonok vagy társaságok számára, akik több szobát bérelnének ki és közel szeretnének lenni egymáshoz (lagzira például tökéletes) - mindezt úgy, hogy a szálloda viszonylag intim környezetet teremt. Ez pedig nagyon ritka Santorinin.

A San Antonionak csak egy medencéje van (mondjuk az infinity és a sziget egyik legjobb kilátását szolgáltatja), a szobák viszont hatalmasok, mindegyik rendelkezik kis erkéllyel vagy nagy terasszal, a szálloda étterme, a Cliffside Dinner Restaurant pedig hands down az egyik legszebb, amit valaha láttam. Az egész egyszerűen lenyűgöző, én mindenképpen kipróbálnám, ha Santorinin járnék, még akkor is, ha nem itt szállnék meg - a képekből ítélv abszolút megéri. 

A hotel egyetlen negatívuma, hogy csak a lakosztályok némelyikéhez jár pezsgőfürdő, privát merülőmedence pedig egyiknél sem található - ezt mondjuk tükrözi a napi 100-150 ezer forint körüli ár. Free Shuttle Busz nincsen, ha Santorinin valahova el akarsz menni, akkor autót kell bérelni vagy taxit kell hívni - mindezek ellenére viszont rendkívül hívogató hotel (legalábbis számomra) és tökéletes azok számára, akik el akarnak vonulni a világ zajától  egy szuper luxus hotelbe úgy, hogy közben nem akarnak dollárezreket fizetni és nem igényelnek privát medencét sem. Ha magadra ismersz, imádni fogod ezt a szállodát!  

Az összeállítás szubjektív, ezért tapasztalataitokat, véleményeiteket várom kommentben és/vagy emailen (gretta@gretta.hu) keresztül. A cikket nem szponzorálta senki (sajnos). All Photos All Rights Reserved. Copyright © Grace Hotel, Cavo Tagoo, Andronis, Katikies, Canaves Oia, Erosantorini, Perivolas, San Antonio

—————————————————————————————————————————————

   'A világ legexkluzívabb szállodái' című cikksorozat további összeállításai:

Bahamák|Bali|Dominikai Köztársaság|Dubai|Kréta|Las Vegas|Los Angeles|London|Maldív-szigetek|Miami|New York|Párizs|Santorini|Zakynthos

 ————————————————————————————————————————————— 

 

süti beállítások módosítása