Gretta

A világ legszebb utazási fotói - 2018

2018. május 09. - Gretta

A National Geographic minden évben meghirdeti az utazási fotópályázatát, ahol a nyertesnek - amellett, hogy a képe megjelenik az online magazinban - még 10.000 $ (kb. 2.5 millió forint) is üti a markát. Idén is szebbnél szebb képek érkeztek be - lássunk is belőlük párat!

A pályázók három kategóriában (természet, város és emberek) nevezhetnek május 31-ig, amikor is a National Geographic Travel szakmai zsűrije kiválasztja a legszebb képeket, élén az év legjobb utazási fotójával. Ha szeretnél indulni, még Te is megteheted - ITT tudsz regisztrálni és képeket feltölteni.

Az amerikai Naresh Balaguru a Grand Canyon felett kapott lencsvégre egy szivárványt. "Csak a napfelkeltét akartam megvárni, amikor a semmiből megjelent ez  szivárvány a South Rim Powell Point kilátójánál. Fantasztikus élmény volt, főleg, hogy ez volt az első túrám a Grand Canyonhoz. Biztosan nem ez volt az utolsó." 

Hiroki Inoue a tokiói Nakameguro kerületben fotózta ezt az éjszakai tájképet a cseresznyefe-virágzásról.  

Enrico Pescantini olasz fotós helikopterből fotózta le a mexikói Teotihuacan romvárost. "Ez a Nap-piramis a világ harmadik legnagyobb piramisa és ékes bizonyítéke annak, hogy még az időszámításunk előtt is lehetett tökéletes geometriai tökéletességet építeni. Nagy vágyam volt ezt az építészeti csodát felülről is látni, ami mellett az emberek kis apró pontoknak látszanak." 


A malajziai Khai Chuin Sim a családjával Kenyában töltötte a vakációját, amikor ezt a képet elkészítette. "A Masai Mara Park közelében szálltunk meg, hogy minél különfélébb állatfajokat csodálhassunk meg. A dzsipünkkel éppen a napfelkeltét igyekeztük megnézni, amikor megpillantottam ezt az orrszarvút. Mivel a napfelkelte fénye túlságosan vakító volt, a részletek helyett inkább az állatok sziluettjére helyeztem a hangsúlyt." 

Nitish Thakur indai természetfotós a Himalája végtelen bércei között fotózta le ezeket a juhászokat, amint a nyájukat vezetik. "A legtöbb állaton különböző táskák és szatyrok lógtak, melyekben az életben maradáshoz nélkülözhetetlen táplálékot vitték, míg a terelő kutyák hegyes szegecses nyakörvöt viseltek - ez esélyt adott nekik a meneküléshez egy medve- vagy egy leopárdtámadás esetén."

A Bolíviában található Sol de Manana gejzírt fotózta le reggeli fénéyben a kínai King Hi Antony Tang fotós, akit elvarázsolt a nem mindennapi, vadas táj szépsége. "Nagyon boldog vagyok, hogy ezt a képet lehetőségem volt elkészíteni és, hogy megoszthatom Veletek." 

A japán Hideyuki Katagiri a Kamakura  és a Fujisawa városok között közlekedő Enoshima villamost fotózta le  Fujisawaban, a fő beváráslónegyed közepén. "Ennek a vonatnak az a különelgessége, hogy a város legforgalmasabb pontján halad át: napközben az egész hely tele van emberekket és kocsikkal, nagy a felfordulás, az első szerelvény viszont még nyugalomban, a kietlen utcákon halad át. Igazán pezsdítő volt így látni Japánt." 

Egy bolíviai lávakitörést láthatunk, melyet a Lago Poopó tónál fotózott Tetsuya Nomura. "Egyszerre hatalmas vhihar és meleg füst keletkezett, még soha nem tapasztaltam hasonlót. Több képet is készítettem, de a hatalmas hő és pára miatt a kamerám lencséje elég hamar elmosódott - ez az egyetlen kép, ahol kivehetűek a lávakitörés részletei."  

süti beállítások módosítása