Gretta

A világ 10 legjobb hajóútja

2017. október 13. - Gretta

Előző bejegyzéseimet a világ legszebb autóútjairól és vasútvonalairól több, mint 100.000-en néztétek meg! Ezt a szeretetet és a támogatást a sorozat folytatásával szeretném nektek megköszönni: a legújabb cikkemben a legszuperebb hajóutakról olvashattok, melyek garantáltan örök emléket szereznek mindenkinek.

© MSC Cruises

 MSC Cruises: Mediterrán körút Nápolytól Máltáig

4 ország és 7 különböző város egy hét alatt – ezt kínálja az MSC hajótársaság. A mediterrán körút Nápolyból indul és Genován, Marseilles-en, Menorcán, Szardínián, Máltán, valamint Taormina kisvárosán halad át. Az MSC Armonia nevű hajón 13 fedélzet van – ebből 9 az utasoknak van fenntartva több, mint 1000 darab lakókabinnal. Ezek között vannak lakosztályok, erkélyes kabinok és a hajó belsejére néző miniszobák is, már 138.000 forinttól, ami nem is olyan rossz egy ilyen kategóriás hajón. 

© Princess Cruises

 Princess Cruises: Southamptontól a Norvég fjordokig

A norvég Hellesylt, Stavangert, Oldent, Geirangert és Bergent is láthatod az egy hetes út során, amelyet a gyönyörű Sapphire Princess hajón tehetsz meg. Az óceánjárón 28 erkélyes lakosztály, 2 egybenyitható családi lakosztály, 186 mini lakosztály, 522 erkélyes kabin, 216 óceánra néző szoba, valamint 366 ablak nélküli minikabin található - mindezt 310.000 és 900.000 forint között bérelhetjük ki -  tehát elmondhatjuk, hogy mindenki talál a saját pénztárcájának való szállást rajta.

A Sapphire Princessen egyébként rengeteg étkezési lehetőség van (olasz pizzázó, stakhouse, kávézó, borozó, büfé, hamburgeres, jégkrémes stb.), de színházat, diszkót, wellness – és fitnessztermet, saját kápolnát, kaszinót, könyvtárat, múzeumot és egy kis bevásárlóközpontot is  találhatsz a hatalmas hajón. 

©Norwegian Cruise Line

 Norwegian Cruise Line: Ausztráliától Új Zélandig

A világ egyik legnehezebben elérhető térségét, Ausztráliát és Óceániát is fel lehet fedezni egy 14 napos hajóút keretében, amit a 2005-ben épült német hajóval, a Norwegian Jewellel tehetsz meg. A 12 emeletes hajó 1100 fős személyzettel, valamint 16 étteremmel, 12 bárral és 1180 darab kabinnal rendelkezik – tehát bőven lehet válogatni a kisebb-nagyobb lakosztályok közül.

A legolcsóbb, az ablak nélkül belső kabin, az ’Interior’, amit kb. 210.000 forintért lehet kibérelni, de létezik óceánra néző, erkélyes kabin is. A legextrább lakosztály - a nyolcfős ’Haven Garden Villa’ - három hálószobával és fürdőszobával, étkezővel, nappalival, pezsgőfürdővel és egy hatalmas erkéllyel is rendelkezik – az ára nem publikus, de biztosan belekerül pár millióba. 

©Viking Ocean Cruises

 

Viking Ocean Cruises: Rómától Velencéig

Egy szuper 8 napos olasz körútra hív a 20 éves fennállását ünneplő Viking Ocean Cruises: az Italian Sojourn nevű túrája alatt Rómát, Nápolyt, Szicíliát, Crotone-t, Barit, a horvátországi Šibenik-et és Velencét is megcsodálhatjuk, ha van elég pénzünk rá.

A túrán közlekedő Viking Sky nevű hajó idén épült és 930 ember szállítására alkalmas. A legkisebb kabin 19 m² -es és egy kis erkéllyel is rendelkezik (ez kb. 600.000 forintba kerül), míg a legnagyobb lakosztályhoz a hatalmas erkély mellé saját szauna, bár, konyha, nappali és étkező is tartozik (ezért 3.5 millió forintot kell fizetni). Drágának tűnik, de az árban egyébként minden benne van: az étkezések, az italok, a Wi-Fi, a 24 órás szobaszerviz, a napi takarítás, a spa- és fitnesszbelépők, az adók, az illetékek és még sorolhatnánk az extra szolgáltatásokat. 

©Norwegian Cruise Line

 Norwegian Cruise Line: Seattle-től Skagwayig 

Jövő év júniusától 7 nap alatt bepillantást nyerhetsz az alaszkai életbe: legalábbis ezt ígéri ez a hajóút, ami által meglátogathatod Seattle-t, Ketchikan-t, Juneau-t, Skagway-t és a Brit-kolumbiai Victoria-t is.

A vadiúj, 20 emeletes és 4004 férőhelyes ’Bliss’ nevű hajón hétféle különböző kabint található: a lehető legapróbb, a 9 m²-es ’Inside’ szoba kb. 380.000 forintba kerül, míg a király méretű, a hatfős ’Haven’ lakosztály 127 m² nagyságú és saját inas jár hozzá – ezért 1.5 milliót kell fizetni. Az árakban minden benne van – az étkezés, az alkoholfogyasztás, a szórakoztató programok, valamint a gokart pálya (mert az is van neki!), az élménymedence és spa használata is. 

© Royal Caribbean

 Royal Caribbean Cruises: Barcelonától Floridáig

Barcelonát, Cartagenát, Malagát, az Azor-szigeteket, a Bahamákat és Miamit is megjárhatod két hét alatt a Vision of the Seas nevű hajón, ami rengeteg szuper programmal is kecsegtet. Többek között vehetsz olasz nyelvórákat, kaszinózhatsz, de a koktélkeverésre is megtanítanak - sőt, salsa tánctancolyamra is járhatsz esténként, ha nincs kedved a különböző szórakoztató programokon (koncertek, színházdarabok, filmvetítések) részt venni.

Ezért egyébként még egész baráti a kb. 188.000 forinttól induló kabinár, amiben azonban az illetékek (+ 115 euró) és az étkezési lehetőségek nincsenek benne – ezeket külön kell fizetned, minden egyes étkezés után. A jó hír viszont az, hogy 580.000 forintért óceánfronti erkélyes családi szobát is kibérelhetsz, amiben akár négy ember (két felnőtt és két gyermek) is kényelmes elfér – ilyen azért nincs minden hajón! 

© Adventure Life

 Adventure Life Cruises: Seychelle szigetektől Srí Lankáig

A 2017-ben épült 131 méter hosszúságú Le Laperouse hajó jövő év júniusában fog első útjára indulni, de már most hatalmas az érdeklődés rá. A hajó egyébként kicsinek számít: csupán 184 utast tud kiszolgálni 110 fős személyzettel (tehát inkább hasonlít egy nagyobb luxusjachthoz, mint egy óceánjáró katamaránhoz), de a minőség és a szolgáltatások terén messze ez a legexkluzívabb a felsoroltak közül.

Többek között két elit étterem, egy panorámás spa, fitnesszközpont, egy luxusmárkákat árusító üzlet, egy 200 m²-es társalgó helyiség és egy200 ülőhelyes színpad- és moziterem is kiszolgálja az utasokat – persze nem egy fillérért. A legolcsóbb, az 1.6 millió forintba kerülő ’Deluxe Stateroom’ lakosztály 19 m²-es, és tartozik hozzá egy kis erkély is – ennél csak extrább kabinokat bérelhetünk ki. A legpazarabb, az ’Owners Suite’ már 5 millióba kerül, igaz, ez kétszer akkora alapterületű és egy 30 m²-es privát erkély is a kényelmünket szolgálja. 

© Cruise & Maritime 

 Cruise & Maritime Voyage: Bristoltól a Kanári-szigetekig

A 13 napos hajóút alatt Lisszabonban, Lazarote szigetén, Gran Canarián, Tenerifén és Madeirán is járhatsz - bár arra készülj fel, hogy reggel 7-től csak 15 óráig köt ki a Marco Polo nevű hajó, ebbe pedig nem sok nézelődés fér bele.

A Colombus nevű hajó 775 kabinnal rendelkezik, 2017 áprilisában pedig 150 db vadiúj, egyszemélyes szobát is kialakítottak azoknak, akik egyedül kívánnak utazni.  A legkisebb szoba a 17 m²-es ’Stantard Twin Inner’, ami a hajó belsejébe néz (ez kb. 780.000 forintba kerül), míg a legnagyobb a 35 m²-es ’Junior Balcony Suite’, ami óceánra néz és egy kis erkély is tartozik hozzá (ezért 2.5 milliót kérnek el). A jó hír az, hogy ebbe az árba minden beletartozik: az az adók, az illetékek, az all inclusive étkezés és a különböző szórakoztató műsorok is. 

©Seabourn Sojourn 

 Seabourn Sojourn Cruise: Los Angelestől Hawaii-ig

Egészen fantasztikus élményben lehet részed, ha nem repülővel, hanem hajóval vágsz neki a világ legszebb partjaival rendelkező Francia Polinézia felfedezésének! A Sebourn Sojourn Los Angeles-Francia Polinézia-Hawaii útvonalon közlekedő 31 napos túrája 2010 júniusában indult útjára és már többször választották minden idők legjobb hajóskirándulásának!

A lehető legolcsóbb lakosztály, a ’Wintergarden Suite’ 17 m² - ezért kb. 3 millió forintot kérnek el, a legexkluzívabb, az ’Owners Suite’ viszont 11 millió forintba fáj – ezért a pénzért viszont ne egy fapados kis hotelszobát képzelj el, hanem a lehető legpazarabb környezetet, amit hajón meg lehet teremteni.

A hajóban négyféle étterem található, de egy spa, egy fitnessz center, egy 9 lyukú golfpálya, két kinti medence, hat jacuzzi, egy kaszinó, egy bevásárlóközpont, egy könyvtárszoba, de még egy szépségszalon is megtalálható. 

© Regent Seven Seas

 Regent Seven Seas Cruises: Miamitól a Karib-szigetekig

Vakációzással töltenéd a karácsonyt, netán a szilvesztert is? 2017 decemberében végighajókázhatod az egész karibi térséget! A szuper körút Miami-ból indul és két napos hajókázás után érkezik meg első állomására, Curacao-ba, onnantól kezdve pedig végiglátogathatod a Kis-Antillákat (Grenada, St. Vincent, St Lucia, Martinique, Virgin-szigetek, Antigue).

Az egzotikus túrát hatalmas érdeklődés övezi - komoly várólista van némely kabinokra, pedig nem egy olcsóság a Seven Seas Expoler nevű hajón való utazgatás: bár all inclusive szolgáltatásról beszélünk, a legegyszerűbb szoba 3.1 millió forinttól kezdődik, de ez még olcsónak számít – az árak innentől durvulnak be igazán. A legelőkelőbb VIP ’Regent Suite’ lakosztályt ugyanis kicsivel több, mint 20 millióért bérelhetjük ki – mondjuk, ennek már van saját zongorája, masszázsszobája, gardróbszobája, két erkélye, szaunája, szoláriuma, pezsgőfürdője és egy gyönyörű márványkádja is, hogy az előre behűtött Veuve Clicquot pezsgőről, a kaviártálról, a Guerlain és a Bottega Veneta piperecikkekről és a saját komornyikról ne is beszéljünk.

 

Egyik olvasóm, Tamás részletes beszámolóját a Velence-Isztambul hajóútról elolvashatjátok ITT. 

 

Kellemes hétvégét!

Gréta

 

Melyik hajóútra mennétek el?
 
pollcode.com free polls
süti beállítások módosítása