Gretta

A világ leghosszabb hajóútja

2018. október 04. - Gretta

Kőgazdag vagy, szeretsz utazgatni és van úgy 245 szabadnapod egy évben? Ezt a szuper hajóutat neked találták ki!

ár korábban már volt szó róla, hogy a Viking Cruise hajóútjai a világ legszebbjei közé tartoznak, az biztos, hogy ez a 8 hónapos világ körüli "vízi turné" kenterbe veri az összes útvonalat. Hogy miért? Az Ultimate World Cruise nevet viselő, Londonból kezdődő hajóút 245 napig tart és kicsivel több, mint 25 millió forintba (!) kerül, de cserébe 53 országot, 112 kikötőt és várost, valamint - az Antarktika kivételével - minden egyes kontinenst felfedezhetsz több-kevesebb sikerrel.

A 930 vendéges hajó 2019 augusztusában indul a világhódító turnéjára és 2020 májusában köt ki - tehát, lényegében 8 hónapot kell vadidegenekkel összezárva eltöltened, de közben bejárhatod az egész világot. Az már más tészta, hogy a 25 millió forintos ár csak a legegyszerűbb szobát tartalmazza (és az all-inclusive ellátás, valamint a szórakozási lehetőségek mellett más extra nem igazán van benne), de ha tényleg egy ilyen útra vágysz, lényegében sokat megspórolhatsz magadnak: a repülőjegyektől és más közlekedési eszközön túl például a szállásra sem kell költened - így pedig máris máshogy néz ki az a 25 milliós ár.

9375e9e20e5865e764cf370e9902e1c1.jpg

A hajó útja egyébként egészen pontosan így fog kinézni: Európa partvidékén túl egy kis Afrikában és Indiában is részünk lehet, de Ázsia legszebb gyöngyszemeit, valamint Ausztráliát és Óceániát is bejárhatjuk, hogy utána a világ legszebb helyének kikiáltott Franc Polinéziát is megtekinthessük. Ezután egy hosszabb pihenő következik, majd Los Angeles-tól és Mexikótól kezdve lényegében az egész dél-amerikai kontinenst felfedezhetjük, hogy utána a karibi szigeteken pihenjük ki a fáradalmainkat. A túra utolsó részében aztán USA és Kanada felé visz el az utunk, hogy Grönland és Izland után visszaérhessünk a kiindulópontunkra, azaz Londonba. 

süti beállítások módosítása