Gretta

A világ 10 legextrább karácsonyfája

2018. november 27. - Gretta

A klasszikus arany-piros dekorációjú karácsonyfán és a műfenyőkön túl a világ többi részén extra, fura és szuperkülönleges karácsonyfákat is láthatunk - homokból, hordókból vagy éppen virágokból. Neked melyik a kedvenced?

visitcalifornia.jpg© visitcalifornia

Kalifornia, USA

Két éve egy közel 10 méteres karácsonyfát raktak ki csupa zöld LEGO-darabokból a Legoland játékpark kreatív munkatársai - azóta életnagyságú játékgyerekeket, rénszarvasokat, ajándékdobozokat sőt, még egy Mikulást is kiügyeskedtek a Lego szerelmesei. Az biztos, hogy ilyet máshol keresve sem találsz!

kanto-japan-christmas-tree-christmastrees1217.jpg© Getty Images

Tokió, Japán

Talán a világ legfényesebb karácsonyfája címet is megkaphatná a tokiói Rainbow Bridge híd mellett felállított építmény, melyhez több milliónyi LED-es égőt használtak a készítők. Japánban egyébként nem ez az egyetlen szuper karácsonyi világítás: a Shiodome Caretta Illumination showt is érdemes megtekinteni a Shiodome Caretta bevásárlóközpont mellett.

sandi-sand-tree-west-palm-beach-tree1216.jpg© Getty Images

West Palm Beach, Florida, USA

A világ legnagyobb homokból készült karácsonyfája a Guiness rekordok könyvébe is bekerült: közel 60 tonnát nyomott és 15 méter magas volt. Azt hiszem, onnan lehet tudni, hogy népszerű volt, hogy Palm Beach önkormányzata még saját Twitter fiókot is csinált neki!

human-christmas-tree-chengannur-india-tree1216.jpg© Getty Images

Chengannur, India

A Guiness rekordok könyvében az a 4030 ember alkotta karácsonyfa is szerepelt, melyet az indiai Chengannur (és a környékbeli települések) diákjainak segítéségvel "állítottak fel". A gyerekek barna, zöld, piros és sárga pólót, valamint farmernadrágot viseltek attól függően, hogy ki-ki hol reprezentálta a fenyőfát. Az ezt megelőző Guiness rekordot egyébként a hondurasi Tegucigalpa-ban állították fel 2014-ben, 2945 önkéntes és állami dolgozó segítéségével.

jack-daniels-whiskey-christmas-tree-tree1216.jpg© Getty Images

Lynchburg, Tenneessee, USA

A helyi Jack Daniels telepen pont úgy jelenítették meg a karácsonyfát, ahogy azt kell: 53 darab whiskey-ládából! Ahhoz, hogy ez a monumentális építmény stabilan álljon, 140 üres hordót használtak fel, melyek mindegyike 52 kilós volt - ez azt jelenti, hogy a közel 8 méteres építmény 72 mázsát nyomott! A Jack Daniels-nél aztán nem spórolták ki az anyagot a karácsonyfából! 

rijksmuseum-hologram-tree-christmastrees1217.jpg© Getty Images

Amszterdam, Hollandia

2013 decemberében a Rijksmuseum halljában állították ki ezt a közel 7 méteres karácsonyát, mely fizikailag nincs is jelen a múzeumban: az egész csak egy hologramm. A Beambrothers általt megálmodott installáció a látogatók feje fölött lebegett, színeket és fényeket váltott, valamint 360°-ban látszott, attól függően, hogy honnan vesszük szemügyre. Ugye, milyen csodás?

poinsettia-christmas-tree-omaha-tree1216.jpg© Getty Images

Omaha, Nebraska, USA

A Lauritzen Gardens 2001 óta minden évben felállít egy 5 méteres karácsonyát, melyet 750 darab mikulásvirág segítségével hoznak létre. Attól azonban nem kell tartani, hogy idő előtt tönkremennének a gyönyörű kis virágok, mert a kertészek hetente cserélik őket, igény szerint pedig naponta frissítik őket. Ez aztán a színpompás karácsonyfa!

gubbio-christmas-tree-2_2.jpg© Getty Images

Gubbio, Italy

A Firenzétól 80 kilométerre elhelyezkedő Gubbio városában minden év decemberében kiraknak egy 1200 különböző fénycsőből és dekorációs világításból álló karácsonyfát a település fölé magasodó Ingino hegyre. 1991-ben még úgy került be a köztudatba ez a karácsonyfa, mint a világ legnagyobbja, azóta viszont már jópáran lekörözték a Guiness rekordok könyvében.

u_1.jpg© Getty Images

London, Egyesült Királyság

2017-ben több, mint 1500 rózsából, orchideából és hortenziából álló 17 méteres karácsonyfa díszítette a St. Pancras nemzetközi pályaudvar előcsarnokát. A mesés dekorációt Moyses Steven luxus virágdizájner álmodta meg és a statisztikák alapján London eddigi legszebb karácsonyfája volt.  

ibirapuera-park-christmas-tree-brazil-christmastrees1217.jpg© Getty Images

Sao Paulo, Brazília

A városgondnokság minden évben felállít egy hatalmas karácsonyfa-szobrot az Ibirapuera Park közepére, amely mellett a brazilok rendszeresen napoznak, kempingeznek és piknikeznek.

Melyik karácsonyfa a legjobb? Ha te tehetnéd, miből építenél fel egy karácsonyfát? Várom a szuper ötleteket! 

Kellemes karácsonyi készülődést!

Gréta

süti beállítások módosítása