Gretta

A világ 10 legromantikusabb helye

2019. február 23. - Gretta

Lánykérésre készülődsz, esetleg csak álmodozol róla? Jó, ha tudod: a következő helyszíneken nagy nyüzsire számíthatsz romantika-ügyileg, főleg, ha lánykérésre is készülsz!

Az év legszerelmesebb hónapja alkalmából egy kis romantikával készültem nektek - illetve, nemcsak én, hanem a Hitched.co.uk egész szerkesztősége, ugyanis végigvették azokat a helyszíneket, melyeket az elmúlt egy évben olyan (sanszosan lánykérésre utaló) hashtagekkel jelöltek meg, mint az #engaged (#eljegyezve), a #shesaidyes (#igentmondott) és a #bridetobe (#menyasszonylett). 

Ezeket az adatokat használva a weboldal kutatói sikeresen ki tudták szűrni azokat a legnépszerűbb eljegyzési helyszíneket, ahol az Instagram-felhasználok kezét kérték meg. Szerinted melyik lett az első? Nézd végig a listát, majd a cikk végén a kedvencedre! 

Disneyland, Párizs, Franciaország

A való élet Disney- tündérmeséjét idézheti elő egy itt történő lánykérés - csupán az a gond vele, hogy ez a világ legelcsépeltebb helyszíne a nagy kérdés feltevésére: 500-ból ugyanis 1 lánykérés biztosan itt történik, legalábbis az Instagram-felhasználok körében.

 © Walt Disney's Magic Kingdom

Walt Disney's Magic Kingdom, Florida, USA 

Az amerikaiak sem szeretnének lemaradni a francia Disney-től, ezért számítani is lehetett arra, hogy a floridai Disneyland-ben lévő lánykérések is igen gyakoriak: az egész évre leosztva átlagosan napi 3 lánykérés történik itt meg. A dolgozók már biztosan nem lepődnek meg egy-egy pár romantikus összeborulása láttán.

 © Wikipedia

Centennial Lakes Park, Minnesota, USA 

A felmérésből kiderült, hogy az egész amerikai kontinensen ebben a parkban készítik el a legtöbb eljegyzési fotósorozatot. Ezek után nem meglepő, hogy a lánykérések száma is igen gyakori - 1:625 esély van rá, hogy a te eljegyzésed is itt fog megtörténni.

 © Pixabay

Eiffel-torony, Párizs, Franciaország 

Újra Franciaország - és, naná, hogy a világ egyik legromantikusabb(nak mondott) városában, Párizsban is eszeveszetten magas a lánykérések aránya! Az Instagram-felhasnzálók körében 1 a 679-hez az aránya annak, hogy itt kérik meg a kezedet, tehát ez a világ 4. legnépszerűb lánykérési pontja.

 © Pixabay 

Hollywood-felirat, Los Angeles, USA 

A természet szerelmeseinek többsége egy kis kiadós túra után kéri meg a Nagy Ő kezét, ami a világ 5. legnépszerűbb eljegyzési helyszíne. A terület elég kicsi, szóval azért nézz körül, hogy éppen akkor nem történik-e ott egy másik lánykérés! 

 © Pixabay

Central Park / Brooklyn Bridge, New York, USA 

Az egy dolog, hogy szinte minden második filmben, sorozatban és reklámban ezeket a helyszíneket látjuk, de a New York-iak többségének még itt is történik az eljegyzése. Ezt nevezem én kultikus pontnak!

 © Pixabay

Niagara-vízesés, Ontario, Kanada

Azok, akik egy kicsit északabbra tartanak NYC-től, az amerikai-kanadai határ közepén, a Niagara-vízesés háttércsobogása közben élhetik át a lánykérés izgalmait. 1250-ből már "csak" 1 eljegyzés történik itt, szóval az intimitás itt már jobban garantált. 

 © Walt Disney's Epcot Park

Walt Disney's Epcot Park, Florida, USA

A Disney tényleg mindent ver, ha eljegyzésekről van szó: már harmadjára szerepel a listán, de gyanítom, hogy a 2022-re elkészülő angliai Disney is dobogós lesz egy hasonló listán, úgy 10 év múlva. 

 © Southland Credit

Big Bear Lake, Kalifornia, USA 

Talán ez a helyszín a kedvencem: egy télen-nyáron gyönyörű kis tavacskáról van szó, ami tényleg felejthetetlen külcsínt tud kölcsönözni egy lánykérésnek. 1666-ból egy Instagramos lánykérés történik itt meg.

 © Pixabay

Bondi Beach, Sydney, Ausztrália

A lista utolsó helyén szerepel a világ legtöbb lánykérésének otthont adó tengerpartja, azaz az auszutrál Bondi Beach, ami tényleg olyan, mint amilyennek egy tökéletes strandnak lennie kell (fehérhomokos, hosszú, széles stranddal), azzal a különbséggel, hogy jó idő esetén iszonyú tömegre kell számítani. Ha végigsétálsz párszor a strandon, tutira találsz egy olyan párt, akinek éppen akkor volt az eljegyzése!

Csajok, nektek melyik lánykérő helyszín tetszik a legjobban? Srácok, ti hol kérnétek meg a szerelmetek kezét? Szavazzatok a listán szereplő legjobb helyszínre!

Melyik a legjobb eljegyzési helyszín?
 
pollcode.com free polls
süti beállítások módosítása