Gretta

2019 legexkluzívabb jachtja

2019. december 02. - Gretta

Még az álmaidnál is szebb - talán így lehetne jellemezni a világ egyik legexkluzívabb jachtját, az Aurora Borealist. Tény, hogy nem ez a legnagyobb és legpazarabb hajóbelső, amit el tudsz képzelni, de meg fogsz lepődni, mennyire tökéletesen néz ki!

A laikusok számára első ránézésre nem tűnik túl "nagy számnak" ez a jacht, azonban sokkal több van benne, mint egy normális kis szállodahajóban: többek között van benne konditerem, zongoraszoba és hét darab (!) hálószoba, melyek egyenként valószínűleg nagyobbak, mint az egész lakásod. Na, ehhez mit szólsz?

aurora1.png

A franciaországi Antibes-ben állomásozó 67 méter hosszú hajó a holland Vlissingen városából került ki a nemzetközi vizekre a luxushajókat építő Amels cég kezei közül, és "kicsivel" több, mint 28 milliárd forintot kérnek érte. Egészen pontosan 87,5 millió eurót... Hidd el, van az a réteg, aki megengedheti magának! De térképezzük is fel az Aurora Borealis nevű jacht belsejét - az biztos, hogy el fog kápráztatni!

aur2.png

Kezdjük azzal, hogy a hajó három emeletből áll: legalsó szintjén a fő társalgó, a külső-belső jacuzzival ellátott spa, a szauna és még négy hálószoba található, melyek márványcsempékkel kirakott fürdőszobával is el vannak látva.

aur3.png

Bár a jacht belseje lenyűgöző luxusról és igényességről árulkodik, a hajó mégsem tűnik giccsesnek vagy agyon cicomázottnak. A csillárok, a világos árnyalatú kanapék, valamint a tökéletesen elhelyezett dekoratív elemek abszolút tökéletes választásnak bizonyulnak, nekem pedig kimondottan tetszenek azok az egy-két helyen megcsillanó, arany felületek, melyek csak még exkluzívabbá teszik a légkört.

aur4.png

A fenti képen sajnos nem látható a bárpult, de annyira gyönyörű, hogy úgy döntöttem, egy külön képet szentelek neki. Azt kell hogy mondjam, ez a bárrész még azok számára is csábítóvá teszi az italozást, akik egyébként nem fogyasztanak alkoholt. De haladjunk is tovább! 

aur8.png

A fő hálószoba ugyanolyan pazar, mint a hajó többi része. A középső szinten elhelyezkedő 52 négyzetméteres fő hálószoba tartalmaz egy (a képen nem látható) dolgozószobát, egy lounge teraszt, egy kis ülőhelyiséget, valamint egy hatalmas walk-in fürdőszobát is, ahová egy kétszemélyes fürdőkádat és egy nagyobb méretű zuhanyzókabint is elrejtettek a hajó tervezői. Külön felhívnám a  figyelmet az ággyal szemben lévő alkotásra, mely a Japánban található Fujit ábrázolja!

aur5.png

Íme a fürdőszoba, ahol minden pont úgy néz ki, mint az ahogy a Nagykönyben meg van írva! A belső enteriőr egyébként kísértetiesen hasonlít a milánói Excelsior Hotel Gallia "Katara" lakosztályára, amit már többször is jutalmaztak a World Travel Awards-szal. Vajon ugyanazokat a lakberendezőket alkalmazták?

aur6.png

A dolgozósarok is rendkívül impozáns - látszik, hogy a tulaj rendkívül érdeklődik a csillagászat és az asztrológia iránt -, de szerintem még ez a csillagképeket mutató alkotás is egészen jól beleolvad a környezetébe!

aur7.png

Íme egy másik hálószoba, mely egy kicsit kisebb, mint az előző, de az értékéből ez abszolút nem von le. A gyönyörű világos színek rendkívül nyitottá teszik a teret, melyhez az okos világítás csak még jobban hozzájárul. Azt hiszem, az ablak csak külön plusz egy jachton lévő halószoba esetén! 

aur9.png

Egy kinti bárpult sem hiányozhat a kínálatból... azt hiszem, ezek után már tényleg nem lehet fokozni a jacht színvonalát, ám meglátják, hogy mégis... 

syiq_100307.jpg

A hajó orránál ugyanis egy 8 személyes jacuzzi is található, amihez egy kis napozóterasz, kinti zuhanyzó, valamint egy kényelmes nappali is tartozik. Azt hiszem, erről a jachtról tényleg nem hiányzik semmi!

syiq_100313.jpg

A képeket köszönöm a Luxury Retreats-nek! All rights reserved © Luxury Retreats

Nektek hogy tetszik? Eltöltenétek rajta egy éjszakát? Esetleg jártál már valamilyen jachton? Meséld el élményeidet és oszd meg véleményedet a többi olvasóval kommentben!

süti beállítások módosítása