Gretta

Modern luxusvilla Portugália partjainál

2020. március 31. - Gretta

A modern építészet csúcsának is nevezhetjük a portugáliai Lagos partjainál álló luxusvillát, mely a világ egyik legszebb panorámájára, egyenesen az Atlanti-óceánra néz rá. 

Az ingatlan bemutatása előtt, be kell valljam nektek: távol áll tőlem a modern építészet magasztalása, ahogyan a túlontúl letisztult és a minden "steril fehér" ízlést képviselő lakberendezési stílus dicsérgetése is -  ez a villa azonban annyira más és annyira különleges a mediterrán tengerpartokon felbukkanó ingatlanokhoz képest, hogy egyszerűen muszáj bemutatnom nektek. Nézzünk is körbe!

1_55.jpg

A csodás Algarve tengerpartjának közvetlen közelében, Lagosban található ez a kétszintes, 6 hálós és 5 fürdőszobás ingatlan, mely 12 embert képes egyszerre elszállásolni. Ahogyan már biztosan gondoljátok, itt sem két fillér megszállni: egy éjszakáért kicsivel több, mint fél millió (!) forintot kérnek el a tulajdonosok - igaz, egy tucatnyi emberre leosztva ez már nem is (olyan) nagyon sok. 

2_53.jpg

Az ingatlan legszebb része tulajdonképpen nem is maga ház, hanem a faltól falig érő ablakok napfényben megcsillanó, vízi látképe, amely olyanná varázsolja a házat, mintha az egész csak egy ringatózó hajó lenne az Atlanti-óceán hullámain. Hát nem csodálatos? 

3_41.jpg

Az első emeleten tetszetős méretű erkély található, melyen egy óriás étkezőasztal és egy tucatnyi napozószék is elfér. Abban mondjuk nem vagyok biztos, hogy a betontenger közepén olyan nagy élmény lenne a napozás, de jól néz ki - ráadásul az egész az óceánra néz! 

4_36.jpg

A konyhára mindig nagyon sokan kíváncsiak vagytok: íme, egy teljesen letisztult darab, ahol még az előhagyott fehérbor is egy kicsit zavarja a szemet. Szinte biztos vagyok benne, hogy itt mondjuk nem lehetnek nagy főzések, viszont az egész konyha beleolvad a környező részbe. Külön felhívnám a figyelmet a dizájnos szagelszívóra, ami akár egy plafonból lelógó modern szobordarabként is érvényesülhetne.

5_26.jpg

A lakberendezési szakmában valamilyen szabály lehet, hogy a modern épületeket kényelmetlenebbnél kényelmetlenebb ülőalkalmatosságokkal rendezik be - sajnos, ez ebben az esetben is érvényes. Fogalmam sincs, hogy én a babzsákot, a kávézókban használt dőlő fotelt, a lábtartót vagy a giga nagy párnákból álló kanapét választanám-e, az viszont biztos, hogy itt sem bonyolították túl a nappali kérdését.

6_25.jpg

Íme az egyik hálószoba a hatból. Ahogyan ti is láthatjátok, a mérete nem túl gigászi, viszont alvásra tökéletesen megfelel, ha pedig a vendégek kinyitják reggel a szemüket, az Atlanti-óceán látványa fogadja őket. Azt hiszem, van az a pénz, amiért a kilátás mindent felülír egy ingatlan értékének tekintetében! 

7_21.jpg

A fürdőszobák egytől egyig ugyanilyen csempékkel és mozaikokkal vannak kirakva - ami egyáltalán nem meglepő. A nagyon dizájnos fürdőszoba elemek (mint például a csap, a rejtett piperefiókok vagy a láthatatlan zuhanykabin) tényleg remekül összeillenek, takarítás szempontjából viszont nem biztos, hogy saját lakásban, házban érdemes egy egész falfelületnyi tükröt felszerelni a fürdőszobába. Maximum akkor, ha valaki tisztaságmániás.

8_14.jpg

A cikk végére pedig egy olyan képet hoztam, mely nemcsak az egész házat, de a körülötte lévő egész szomszédságot, a kilátást és persze, páratlan panorámát is ábrázolja. Azt hiszem, rengeteget érhet egy ilyen örök panorámás ingatlan és mindenképpen nagy lehet rá a kereslet a nyári szezon során.

A képeket köszönöm a Luxury Retreats Copyright © Luxury Retreats

 ————————————————————————————————————————————— 

 Még több mesés ingatlanról a további összeállításokban olvashattok:

David Copperfield szigete a Bahamákon|Egzotikus álomvilla a Bahamákon|Festői rezidencia a Comói-tó partján|Florida legpazarabb álomvillája|Karibi villa Mostique-szigetén|Lenyűgöző fára épített ház Angliában|London legexkluzívabb luxuslakása|Modern luxusvilla Portugáliában|Pazar luxusvilla a Turks-és Caicos szigeteken|Téli álomvilla Coloradoban|Tóparti luxusvilla Coloradoban|Vízparti csodavilla Floridában

—————————————————————————————————————————————

 

süti beállítások módosítása