Gretta

Lionel Richie kaliforniai rezidenciája

2020. június 08. - Gretta

Igazi arisztokratás, már-már királyi rezidenciában tengeti a mindennapjait Lionel Richie, akinek a kaliforniai villája a maga nemében teljesen egyedülálló. Nézzünk is be!

Az énekes-dalszerző még 1999-ben, csaknem 6 millió amerikai dollárért vásárolta meg a kaliforniai Beverly Hills közvetlen közelében - egészen pontosan a sztárok lakta Bel Airben - található golfpályára (The Los Angeles Country Club-ra) néző királyi rezidenciáját, amely ma már 11,5 millió dollárt ér egy helyi ingatlanszakértő szerint. Ezek alapján biztosan állíthatjuk, hogy Lionel Richie nagyon jó kis befektetést kötött azzal, hogy húsz évvel ezelőtt megvásárolta ezt a házat. De tulajdonképpen mitől is olyan elképesztő ez az ingatlan? 

lionel-richie-home-11.jpg

Az 1929-ben épült rezidencia eredetileg Carrie Guggenheim számára készült, 1579 m² területű  és 28 szobával (!), egy jakuzzis medencével, valamint egy rendkívül tetszetős, hátsó udvarral is rendelkezik, melynek kialakításához két teljes idős dizájner és csaknem 10 kertész  kellett.

De nem csak ezért olyan csábító ez az ingatlan, hanem azért is, mert autóval csak 10 percre van Beverly Hills belvárosa, a Topanga Állami Park pedig csak 20 percre - tehát tökéletes környezetben, a városközponthoz és a zöldövezethez is közel található ez a kúria. Érdekesség, hogy a ház hátsó részével szemben, pont a golfpálya túloldalán helyezkedik el Hugh Hefner egykori Playboy-villája is.                                                                         

A ház belseje nagyjából mindenhol ugyanazt a stílust tükrözi: a fa és az arany kombinációja melegséget, míg a magas mennyezet nyitottságot visz az amúgy kissé túlzsúfoltnak, már-már giccsesnek tűnő helyiségbe. Külön felhívnám a figyelmet a tradicionális kandalló két szélén álló, aranyozott oszlopra, melyek az ókori korinthoszi kolumnákra hasonlítanak. Az biztos, hogy a vendégeknek van mit nézniük ebben a szobában!

A társalgó másik felén is van látnivaló bőven - olyan, mint egy cári és egy ókori múzeum keveréke. Tulajdonképpen azt sem tudom, hogy hova nézzek, annyi sok részlet és apróság van itt elhelyezve. Hogy tetszetős-e? Döntsétek el ti!

A társalgó mellett helyezkedik el Lionel dolgozószobája, ahol a díjait is tartja. Az arisztokratikus bársonyfotelek és a fából készült falpanel egészen lenyűgöző mestermunkának bizonyul - azt hiszem, az az Oscar-szobrocska is méltó helyet kapott.

A fő fürdőszoba is mindenre hasonlít, csak talán egy fürdőszobára nem! Hogy is mondjam... Ha már a fehér márványkád is elveszik a szoba kellős közepén, az már jelent valamit! Ugyan kinek jutna eszébe fotelt, kandallót, kisebb-nagyobb szobrokat és egy teljes fapadlót építenie a fürdőbe? 

A hálószobák többsége is a társalgó stílusához hasonló sémára épült - bár Richie azért látja bennük a különbséget. Egy interjúban például azt mondta, hogy ezt a szobát Párizs fényei ihlették, a villa főbejárata az olaszországi Toszkánát idézik, míg a rezidencia hátsó udvara Capri titokzatos, bujás kertjeit kívánja megjeleníteni. Az biztos, hogy a legendás énekesnek azért nem kis fantáziája van! 

A képeket köszönöm az Architectural Digest magazinnak! Copyright © Architectural Digest 

 

'A sztárotthonok' című cikksorozat további összeállításai:

Bruce Willis (New York)| Bruce Willis (Turks & Caicos)Celine Dion (Miami)| Cher (Miami)Catherine Zeta-Jones & Michael Douglas (Mallorca) | David Copperfield (Bahamák) | Heidi Klum (Los Angeles)| Jennifer Lopez (Miami) | Jennifer Aniston & Brad Pitt (Los Angeles)Lionel Richie (Los Angeles) | Pierce Brosnan (Malibu) | Sylvester Stallone (La Quinta)Sylvester Stallone (Palm Beach)Walt Disney (Los Angeles) 

 

süti beállítások módosítása