Gretta

Heidi Klum mediterrán villája Kaliforniában

2020. november 26. - Gretta

Festői környezetben, Csendes-óceánra néző kilátással rendelkezik Heidi Klum és Seal egykori kaliforniai "kis mennyországa", melyben aztán tényleg van minden a rózsakerttől kezdve az infinity medencén és a Napóleon-korabeli könyvtáron át.

01-7a866d.jpg

Heidi Klum német szupermodell és műsorvezető még 2010-ben, akkori férjével, az énekes Seallel vásárolta meg ezt a mediterrán ihletésű villát Los Angeles egyik legelegánsabb, sztároktól hemzsegő negyedében, Brentwoodban - a válásuk után viszont Heidié lett az ingatlan, aki úgy gondolta, hogy itt az ideje továbblépni és piacra kínálta ezt a mesés ingatlant. A házat hamar elkapkodták: a villa kb. egy hónap alatt kelt el, 1 millió dollárral a meghirdetett ár alatt nagyjából 7,1 milliárd forintért - nekem pedig annyira megkapta a tekintetem, hogy mindenképpen szerettem volna írni róla. Készen álltok? Akkor kezdjük!

1d274906260907-heidi-klum-exterior_fit-2000w.jpg

Csendes-óceánra néző villa 1999-ben épült, 8 háló- és 10 fürdőszobával, egy könyvtárral és egy borospincével is rendelkezik, 3.1 hektáron terül el, magán az ingatlanon kívül pedig olyan extrák is tartoznak a házhoz, mint egy láthatatlan "infinity" medence, egy napozóterasz, egy rózsakert, több szökőkút, egy mini spa, valamint egy "koi pond" (lényegében egy nagy színes halakkal teli, kikövezett mesterséges tavacska, olyasmi, mint ami a margitszigeti japán kertben is van - a szerk.) és egy tengerparti túraösvény is. Igen, egy saját bejáratú tengerparti túraösvény, ami a Mandeville-kanyon mellett halad el. Ugye milyen menő?

06-f4c2d3.jpg

A rózsakert a környező hegyekre és a Csendes-óceánra néz - kár, hogy ezt a képről nem lehet megállapítani. Az biztos, hogy itt órákat el lehet gyönyörködni a tájban, nem csoda, hogy a szupermodell gyakran emlegette úgy ezt az otthonát, mint "egy kis mennyországot". De mielőtt az ingatlan legjobb részét megmutatom, kukkantsok be egy picit a házba! 

22-d98b23.jpg

Heidi és Seal a beköltözésük előtt alaposan átalakították az ingatlan belsejét: minden egyes fürdőszobát megnagyobbítottak, ahogyan a hálószobák többségéhez egy szobaméretű walk-in gardróbot is építettek - biztos sok ruhája volt a szupermodellnek. Ezenkívül a pár még kicseréltette az ablakokat, az ajtókat és bútorok többségét is - utóbbiak rendkívül extrák, szinte mindegyiket úgy hozatták külföldről.

12-62a31a.jpg

Az étkező bútorait például egy az egyben Franciaországból importálták/pontosan importálta Heidi (mert ő volt a felelős a villa berendezéséért), aki egy párizsi luxushotel elit lakosztályában ülve szeretett bele a képen látható darabokba - úgy látszik, jó árat kínált érte, mert a szálloda örömmel tovább adta az egész berendezést, pár hónap múlva pedig már a fényűző tengerparti házba is be lettek illesztve a bútorok. Mondjuk, szerintem egyáltalán nem tűnik extrábbnak egy Ikeás étkezőgarnitúránál, de ízlések és pofonok. Egyébként még vannak ám még hasonlóan különleges bútordarabok a házban!

21-980c75.jpg

Vegyük például a könyvtárat! A könyvtárszoba rendkívül sötét vitrinjeit szintén Franciaországból (egészen pontosan Napóleon egykori nyaralójából) hozatta a szupermodell, aki szakembereitől azt kérte, hogy a fekete színt  modern LED-es megvilágítással próbálják meg tompítani a könyvek mögül, hátulról. Hát, nem tudom, hogy mennyire sikerült, mindenesetre érdekesen néz ki ez a szoba! 

08-f74586.jpg

Azt hiszem, ennyi elég is volt a villa belsejéből - mert, azért valljuk be, attól azért nem lehet hasra esni, de ettől igen! Pazar, Csendes-óceánra és a környező hegyekre néző kilátással, infinity medencével, napozóterasszal, kinti grillel, bárpulttal és kandallóval is hívogat ennek a kaliforniai villának a hátsó része...

09-93e14f.jpg

... a legjobb pedig az benne, hogy annyi elkülönített kinti társagló található itt, hogy még egy 100 fős rendezvényt is könnyen meg lehetne is tartani - minden nagyobb erőfeszítés/székbérlés nélkül. Nekem nagyon bejön, bár nem biztos, hogy a medence körül sorakozó oszlopok engem annyira boldoggá tennének. Meg is mutatom, miről beszélek.

10-7e5f8c.jpg

Nekem kicsit sok ez a látvány, de tény, hogy a környékről bárki felismerné ezt a házat. A medence körüli oszlopok amolyan "védjegynek" számítanak, de nem biztos, hogy ez egy olyan jó dolog. Nektek nem darabolják szét a panorámát a kőoszlopok? 

05-4711f8_1.jpg

A villa mindenesetre már elkelt, új tulajdonosa pedig biztosan változtat egy-két dolgot rajta, de ennek ellenére tény: Heidi és Seal egykori villája rendkívül különleges ingatlannak számít a környéken, rengeteg zöldterülettel, mesés kilátással és olyan dél-franciaországi külsővel, melynek mesés stílusa megkérdőjelezhetetlennek számít. 

A képeket köszönöm az Agency Estate-nek! Copyright © Agency Estate

 ————————————————————————————————————————————— 

 'A sztárotthonok' című cikksorozat további összeállításai:

Bon Jovi (Palm Beach) Bruce Willis (New York) Bruce Willis (Turks&Caicos) Celine Dion (Miami) Cher (Miami) Catherine Zeta-Jones & Michael Douglas (Mallorca) David Copperfield (Bahamák) Heidi Klum (Los Angeles) Jennifer Lopez (Miami) Jennifer Aniston & Brad Pitt (Los Angeles) Lionel Richie (Los Angeles) Pamela Anderson (Malibu) Pierce Brosnan (Malibu) Shakira (Miami) Sylvester Stallone (Los Angeles) Sylvester Stallone (Palm Beach) Sylvester Stallone (La Quinta) Walt Disney (Los Angeles) 

 ————————————————————————————————————————————— 

süti beállítások módosítása