Gretta

Miami legpazarabb álomrezidenciája

2021. január 01. - Gretta

A luxus legmagasabb fokát tárja elénk ez a Miami egyik legnépszerűbb külvárosi részén elhelyezkedő álomvilla, ahol az elhelyezkedés és a belső interior már-már zavaróan tökéletes és szimmetrikus. Tartsatok velem, nézzünk körbe benne! haz0.jpeg

Kezdjük az új évet stílszerűen: mondjuk egy 50 millió dolláros ház bemutatásával! Viccet felretéve: ez a (háznak aligha mondható) álomrezidencia tényleg 50 millió dollárba (kb 14.6 milliárd forintba) kerül. Annyira drága, hogy ez az ingatlan a gazdagok játszóterének is becézett Miami egyik legdrágább villája. Összehasonlításképp: Cher floridai villáját kétszer is meg lehetne venni ennyi pénzből, Stallone kaliforniai rezidenciájának értékét pedig négyszer is kiteszi ez a vízparti ingatlancsoda. Kíváncsiak vagytok? Meghiszem azt!

haz.jpeg

Először is kezdjük az elhelyezkedéssel: a 2018-ban épült ház 15 perces autóútra található Miami belvárosától, Coral Gables egy  szuperbiztonságos, privát közösségében, melynek egy egész sarkát foglalja el - pont úgy, ahogyan az első képen is láthatjátok. Ez rendkívül ritka Miamiban, igazi kiváltáságnak számít egy egész "szigetsaroknyi" hely elfoglalása, tehát gondolhatjátok, mekkora státuszszimbólum lehet egy ilyen méretű rezidencia birtoklása. 

haz1.jpeg

A villa Biscayne Bay lagúnájára néz rá, ahonnan gyönyörű a naplemente... de erről majd később. Az 1300 négyzetméteres rezidenciában 9 hálószoba és 11 fürdőszoba található (mondjuk sok egyben van, ezt majd láthatjátok is), a modern művészet pedig a ház minden egyes elemében jelen van. A lépcsője például brutál. 

lepcso.jpeg

Ezt muszáj volt egy külön képen megmutatnom nektek, mert ha nekem valaki azt mondaná, hogy ez a lépcső egy villában, nem pedig egy Miami Beachen lévő ötcsillagos luxusszállodában / bevásárlóközpontban helyezkedik el, nem biztos, hogy elhinném. Pedig de, ilyen is van. Van a luxusnak az a foka, amikor valaki a londoni Claridge's éttermében elhelyezkedő Swarovski kristályfüggönyt túlszárnyalja a saját otthonában.

nappali1.jpeg

Ez a látvány túrul elénk, ha a medencével egyvonalban nézünk ki a villából. Ez a fő nappali, ahol minden kényelmetlenül szimmetrikus és tökéletes. Még jó, hogy a falon lévő csajok különböznek kicsit, mert amúgy érzéki csalódás lenne. Haladjunk tovább!

nappali1.jpg

A nappali a túloldalról fotózva is pazar, sőt, szerintem ebből a szögből még jobban is néz ki. Márványfalak, okosotthon, légkondi - ezekről már inkább be sem számolok, annyira alapvetőnek számítanak egy ilyen újépítésű villánál. A bejárat is rendkívül trendi. Elsőre egyébként fel sem fogja a szem, hogy mit lát, nekem például kétszer rá kellett néznem a képre, hogy rájöjjek, hogy a képen a lépcsőket és a bejárati ajtót is látni!

konyha1.jpg

Most még nem megyünk fel, először megmutatnom nektek a konyhát. Bár nem nagyon tudom elképzelni, hogy a házvezetőnőn és a komornyikokon kívül bárki más is használná ezt a konyhát, azért be kell vallani, elég menő, még akkor, is, ha fekete. Egyébként Mick De Giulio tervezte az egészet. Hatalmas belmagasság, modern, lógó csillárok, kontrasztos árnyalatok, pálmafák a háttérben... Eléggé ott van ez a konyha!

konyha2.jpg

Oké, haladjunk felfelé. Először azt hittem, hogy ez egy ultramodern gardrób, aztán megláttam a bárpultot és a csaptelepeket, majd rájöttem, hogy ez egy emeleti konyha. Nem tudom, hogy közületek bárki rájött-e erre első tippelésre... Ha igen, akkor szóljatok!

moziterem.jpg

Van moziterem is, mert miért ne? Ez is kicsit újra van gondolva, egy sorban foglalnak helyet a "székek", ami igazából egy végtelen hosszú kékes árnyalatú fotel. Nekem ez a megoldás mondjuk nem tetszik, de az üvegfelületű szekrénysorok még mindig a gyengéim...

haloszoba.jpg

Nézzük a fő hálószobát! Úgy látom, ez úgy van megoldva, hogy konkrétan nincsenek falak. Vagy vannak, csak én nem látom? Mindenestre itt is minden rém szimmetrikus. A képre nézve kicsit olyan érzésem van, mintha egy "keresd a hibát" nevű feladványt oldanék meg - csak itt éppen nincs megoldás.

vendegfurdo.jpg

A fő háló fürdőszobája is a lehető legdrágább és legbonyolultabb megoldásokat alkalmazza: a mozaikok kirakásához például szerintem egy hét is kellett, de annak a helyében sem szívesen lennék, aki beragad a fekete-fehér, rácsozott ablakú, börtönszerű vécéfülkébe. Tényleg úgy néz ki, vagy csak én látom úgy? Ez az ajtó egyébként minden fürdőben megtalálható, tehát nincs menekvés tőle.

vendegszoba.jpg

Megmutatom nektek az egyik vendégszobát is. És persze újból itt az ajtó. Az egyébként látszik, hogy nagy gondossággal és művészi precizitással rendezték be ezt a házat, de őszintén szólva, engem az idilli, pálmafás kilátás mindig sokkal jobban hívogat a berendezésnél. Ti hogy vagytok ezzel?

kinti.jpg

Végül következzen egy közeli a medencéről és a hurrikánbiztos házról. Számomra kívül sokkal jobban néz ki, mint belülről, de ahogyan a régi olvasóim már biztosan tudják, én inkább a hagyományos ízlés kedvelője vagyok, a precíz "minden fehér" modernitás szépségére valahogyan még nem jöttem rá. A medence természetesen infinity és akkor a legszebb, mikor ...

naplemente.jpg

.... megy le a nap. A naplemente első osztályú ebből a rezidenciából. Lehet, hogy meglepő, de az építészeti tökéletességeken túl nekem mégis ez a látvány adja a legtöbbet a képek közül. Számomra kicsit azt bizonyítja, hogy a természet szépsége és ereje még a leghivalkodóbb házon is átragyog - és ez szerintem az élet minden területére igaz. Kívánok nektek sok ilyen csodás naplementét 2021-re! 

A képeket köszönöm a Global Mansionnak! Copyright Copyright © Global Mansion 

 ————————————————————————————————————————————— 

 Még több mesés ingatlanról a további összeállításokban olvashattok:

David Copperfield szigete a Bahamákon|Egzotikus álomvilla a Bahamákon|Festői rezidencia a Comói-tó partján|Florida legpazarabb álomvillája|Karibi villa Mostique-szigetén|Lenyűgöző fára épített ház Angliában|London legexkluzívabb luxuslakása|Modern luxusvilla Portugáliában|Pazar luxusvilla a Turks-és Caicos szigeteken|Téli álomvilla Coloradoban|Tóparti luxusvilla Coloradoban|Vízparti csodavilla Floridában

————————————————————————————————————————————— 

 

süti beállítások módosítása