Gretta

A világ legmenőbb lakókocsija

2021. január 16. - Gretta

Extravagáns külső, egyszerű, ám modern berendezés, valamint a legfejlettebb környezettudatos elektronikai műszerek jellemzik ezt a csodálatos lakókocsit, melyet a Bowlus Road Chief álmodott meg a világ legmesésebb tájainak bebarangolására. Nézzük mit is kínál az érdeklődőknek!

Volt már szó luxushotelekről, egzotikus úticélokról és menő jachtokról is - azonban hipermodern, környezetbarát lakókocsit még nem mutattam be nektek. Nos, következzen 2021 legmenőbb lakókocsija, ami kívülről úgy néz ki, mint egy modern űrhajó, belülről pedig egy ökobarát luxusszállodát idéz meg.

2_77.jpg

A Bowlus Road Chief 'Endless Highway' nevű modellje a legmerészebb karanténos álmainkat váltja valóra: úgy utazhatunk benne ide-oda szabadon, hogy különösebb felkészültség nélkül tarthatjuk be vele a szigorú biztonsági intézkedéseket is. Végtére is, bárhol leparkolhatunk vele (távolságtartás pipa) és mivel csak két embernek tud kényelmes szállást biztosítani, a szociális buborékunkat sem pukkantjuk ki vele. Mindezt ráadásul stílusos és környezetbarát módon...

3_64.jpg

... a lakókocsiban ugyanis minden (tényleg minden, még a víz, a gáz és a fűtés is) elektromos módon, újra feltölthető akkumulátorral működik, ami a lehető legnagyobb a piacon. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy egy helyben akár két hétig is 0-24 égetheted a lámpát, még akkor sem fog lemerülni az aksija. Szóval, ha azért aggódsz, hogy a világ végén lerobbantok és senki nem lesz a közelben, azért esélyes, hogy két hétig ki fogjátok bírni a legnagyobb kényelemben. Már ha van étel/ital és térerő.

6_35.jpg

De nézzünk is meg a lakókocsi belsejét! Ahogyan már említettem, ez egy két férőhelyes kis kabin, 2 db egyszemélyes ággyal - de igény szerint egy nagy hatalmas ágyat is bele lehet tenni, ráadásul nappaliban lévő kanapén is el tud aludni plusz két személy, mert nagyon praktikus módon ide-oda lehet tologatni a bútorokat. Ez azért elég szuper.

5_51.jpg

A lakókocsi hossza 8 méter, szélessége 203 cm, belseje pedig 195 cm. Szóval nyújtózkodni nem nagyon lehet benne, de azért a legtöbb ember számára ezek a méretek azért pont megfelelőek. A lakókocsi világítása természetesen LED, a fűtés a padlón keresztül történik, van benne egy kis konyha, egy WC-vel egybekötött zuhanyzó, és egy mini nappali/étkező is. 

8_22.jpg

A lakókocsi belső fele fából készült, kívül újrafelhasznált alumíniumból, a légkondi pedig (a fűtéshez hasonlóan) külön elemről megy. Az egész kis kocsi állítólag 4 óra alatt feltöltődik 90%-ra, ami szuper teljesítmény! A matracok memory habból készültek; 3G/4G, valamint a mobil router is jár hozzá, a WiFi pedig önállóan beköthető - szóval egész olyan, mint egy kis mozgatható garzonlakás.

4_59.jpg

Persze, a lakókocsi nem olcsó - forintra átszámítva kicsivel több, mint 65 millió forint -, de biztos vagyok benne, hogy lesznek olyan tehetős párok, akik a digitális nomád életforma nevében inkább erre költik a pénzt, mintsem egy belvárosi társasház második emeleti lakására. Én imádom! Nektek hogy tetszik? 

süti beállítások módosítása