Gretta

Walt Disney egykori kaliforniai rezidenciája

2021. január 27. - Gretta

Hatalmas méretekkel és tökéletesen megtervezett, szimmetrikus belsőkkel rendelkezik Walt Disney egykori kaliforniai álomrezidenciája, melyhez képest a Gödöllői Királyi Kastély piskóta. Tartsatok velem, ha kíváncsiak vagytok rá! 

2_70.jpg

A kaliforniai Los Angeles egyik legelőkelőbb negyedében, Holmby Hillsben, a már többször emlegetett Los Angeles Country Clubtól északra, a Playboy-villától és Lionel Richie toszkán stílusú paradicsomától kb. 10 perces sétára , a The Carolwood Driveon található ez a gigantikus 1920-ban épült álomrezidencia, melynek környéke főleg arról híres, hogy itt semmi sem lehet elég nagy, elég extra, elég úriszerű. Akármennyire is kellemetlen kimondani, itt tényleg minden ház kenterbe veri a Gödöllői Királyi Kastélyt és a többi magyar bárói család hajlékát - bár ezek a Holmby-villák úgy el vannak rejtve a külső tekintetek elől, hogy ha nem kerülnének fel az ingatlanpiacra, akkor valószínűleg soha nem is látnánk őket.

54-holmby-hills-03.jpg

Most viszont elhoztam nektek ezt a rendkívül mesés, óriási méretekkel megáldott kastélyszerű rezidenciát, mely a Holmby Hills legelső villája volt! A rezidencia története szerint 1949-ben Walt Disney nagy szerelme, Lilian nézte ki az akkor még üresen tátongó földterületet (amit akkoriban Sir Arthur Letts milliárdos veje, Harold Janss birtokolt) egy éven belül pedig megterveztették és el is kezdték építettni az álomházukat. A házaspár halála után, 1998-ban aztán Gabriel Brener mexikói milliárdos vásárolta meg a földterületet, akinek segítségével 2001-ben elnyerte végleges formáját ez a villa. A tulaj végül tavaly bocsátotta ingatlanpiacra ezt a gyönyörű ingatlant potom 27 milliárd forintért - igaz, "csak" 22 milliárdért kelt. De hogy mi is kerül ennyibe ezen a villán? Járjuk is körbe a főbejárattól kezdve! 

54-holmby-hills-01.jpg

A 3250 négyzetméteres rezidencia 8 hálószobával és 17 (!) fürdőszobával, 3 bárral, valamint egy 1,6 hektáros udvarral rendelkezik, de található itt egy hatalmas medence napozóterasszal, egy házimozi, egy konditerem, egy könyvtár, egy teniszpálya, egy borospince, valamint két darab (titkos alagúttal ellátott) biztonsági szoba a ház alatt - utóbbit nem igen reklámozzák az ingatlanosok, azt viszont gyakran kiemelik, hogy a ház biztonságvédelmi szekciója akár magát az amerikai elnököt is teljes mértékben kiszolgálná.

54-holmby-hills-05.jpg

De nézzünk is bele a házba! A kiszolgálószemélyzet 4 szobás külön lakrészét most nem fogom ecsetelni, inkább csak pár egyszerű, de nagyszerű tényt emelnék ki a ház berendezéséről. Az villa mészkőből épült, összes ajtó 8 cm (!) vastag mahagóni fából, az összes padló pedig márványból készült, a házban kb. 7 különböző helyiség van, ahol nagycsaládostul lehet enni, a belmagassága pedig mindenhol 3,6 méter - kivéve a nappaliban, ahol dupla (4,5 méter) méretűek a falak.

54-holmby-hills-08.jpg

A rezidenciát úgy építették, hogy minél kevesebb mesterséges fényt kelljen használni benne, ezért minden nagyobb helyiség (különös tekintettel a társasági szobákra, a nappalira és a dolgozószobára) déli fekvésű, a többi szoba (pl. hálószobák, mozihelyiség stb.) pedig a keleti és a nyugati oldalon kaptak helyet. Talán feltűnhet a nappali és a fogadószobák hatalmas szélessége - nos, a nagy Gatsby után szabadon ezt a helyet is úgy építették, hogy minél több elegáns fogadást, bárt és partit lehessen is levezényelni, szóval ezért ilyen hatalmas itt minden.

54-holmby-hills-06.jpg

A hálószobák is hűen tükrözik az arisztokratás stílust: a bézses-fehéres árnyalatok természetesen keverednek a mahagónia fával  és a kékes-zöldes virágmintákkal - utóbbiak a függönyön, az ágytakarón és a kanapé porfogóján is felbukkannak, úgyhogy akárki is lakik most it, az biztos, hogy nagyon szereti a romantikus megjelenésű interiort.

A konyha abszolút meglepetés volt, mert én a ház belsőit nézve inkább valamilyen fehér ablakos megoldású bútort képzeltem volna ide el, erre egy alpoki luxuskabinba bármikor beillő kikövezett, kicsempézett konyhát terveztek ide. Számomra kicsit idegen ez a megoldás, nem gondolom úgy, hogy összeillenek az egyes darabok, de akinek már van arra pénze, hogy megvásárolja ezt a házat, biztos nem fog nagy feltörést okozni neki egypár hetes konyhafelújítás. A képre kattintva egyébként a mahagóni fából készült fő dolgozószobát és a minden extrával felszerelt privát mozitermet is megtekinthetitek.

54-holmby-hills-16.jpg

A ház egyik legtündéribb része ez a kinti társalgó, ahol grillezni és kandalló mellett melegedni is lehet. Próbáltam felfedezni, ez a helyiség hl helyezkedhet el: először a tetőtérre gondoltam, aztán arra jutottam, valamilyen félemeleten lehet ez a szuper kis rész, de biztosan sajnos nem tudom. Szerintetek?

54-holmby-hills-10.jpg

A ház hátsó része is ugyanolyan impozáns, mint a bejárat - sőt, nekem még kicsit jobban is tetszik. Rendkívül tetszenek a hatalmas, mediterrán stílusú erkélyek, de az udvaron fel-felbukkanó amorf figurák és a kert sterilsége számomra idegen, nem biztos, hogy én hasonlóképpen álmodnám meg.

54-holmby-hills-14.jpg

Ez a látvány viszont egészen tökéletesen királyi. Szerintem bármilyen hollywoodi filmprodukciónak könnyen otthont adhatna ez a háznak aligha nevezhető villa, ami teljesen jogosan viseli az álomrezidencia címet. Nektek hogy tetszik? Véleményeiteket várom kommentben! 

A képeket köszönöm a Agency Estateneknek! Copyright © Agency Estate 

 ————————————————————————————————————————————— 

 'A sztárotthonok' című cikksorozat további összeállításai:

Bon Jovi (Palm Beach) Bruce Willis (New York) Bruce Willis (Turks&Caicos) Celine Dion (Miami) Cher (Miami) Catherine Zeta-Jones & Michael Douglas (Mallorca) David Copperfield (Bahamák) Heidi Klum (Los Angeles) Jennifer Lopez (Miami) Jennifer Aniston & Brad Pitt (Los Angeles) Lionel Richie (Los Angeles) Pamela Anderson (Malibu) Pierce Brosnan (Malibu) Shakira (Miami) Sylvester Stallone (Los Angeles) Sylvester Stallone (Palm Beach) Sylvester Stallone (La Quinta) Walt Disney (Los Angeles) 

 ————————————————————————————————————————————— 

 

süti beállítások módosítása