Gretta

Celine Dion floridai álomrezidenciája

2021. február 23. - Gretta

Gyermekkorunk legvadabb álmait válja valóra Celine Dion floridai rezidenciája, mely úgy néz ki, mint egy ultramodern vízipark, egy luxusszálloda és egy karibi nyaraló keveréke. Kíváncsiak vagytok? Nézzünk is be!

Florida egyik legexkluzívabb részén, a West Palm Beachtől északra található a Jupiter-szigeten helyezkedik el Celine Dion egykori villája, melytől nemrég vált meg potom 38.5 millió dollárért (kb. 11,5 milliárd forint). Az ár soknak tűnik (és nem kérdés, hogy az is), de négy évvel ezelőtt, az énekesnő férjének halála után majdnem kétszer ennyiért került fel ez a rezidencia az ingatlanpiacra - azóta azért jó sokat engedtek belőle. Úgy néz ki, hogy Celine Dion nagyon meg akart szabadulni ettől a villától - ami egyébként nem is meglepő, a házat ugyanis teljes egészében nekik, az ő kívánságaik szerint tervezték meg még 2010-ben.

1_70.jpg

Bár kívülről egészen "hétköznapinak" tűnik ez az 1030 m²-es, óceáni kilátással rendelkező villa, ne felejtsük el, hogy ez a rezidencia egykor minden idők egyik leggazdagabb énekesnőjének birtokában állt - tehát meglepetésekre, puccparádéra és extrákra kell számítani bőven. Kezdjük is az ingatlan külső részeinek megtekintésével!

2_68.jpg

Ugye, hogy mennyire más a ház felülnézetből? Pedig ez a helyzet: Celine Dion egykori rezidenciája egy kész aquaparkkal is rendelkezik, hogy a csúszdákról, a lagúnás medencékről, a napozóteraszokról és a teniszpályáról ne is beszéljünk. Az biztos, hogy pontos elképzelésük volt arról, mit akarnak! 

3_55.jpg

A villa természetesen az éjszakai fényekben sem veszt a varázsából, sőt: személy szerint én úgy gondolom, hogy sötétben még jobban is mutat az egész rezidencia. A hatalmas rezidencia mellett álló görög akropoliszra hajazó ház egyébként a vendégek számára lett tervezve és négy szobával is büszkélkedik.

4_50.jpg

Talán ez a kedvenc részem az egész házból: olyan, mintha a Maldív-szigetek egyik exkluzív szállodájában lennék, amibe valahogyan mégis belekeveredik a karibi építészet. Az udvar végén lévő víziparkot én mondjuk máshová tettem volna, mert kissé belerondít a romantikus-naplementés tájba, de valószínűleg így tetszett az énekesnőnek.

5_41.jpg

A ház belseje rendkívül szép és elegáns: 13 szoba és 15 fürdőszoba található meg benne (lehet benne kergetőzni, az biztos). Ez éppen a vendégház nappalija/étkezőtere. Egyszerűen imádom a színek természetes kombinációját, a barnás hatású padlóköveket és azt is, hogy a ház szinte minden szegletéből ki lehet látni. 

spl1423928-016-1493332931.jpg

A hálószobák többsége már kicsit nagyobb puccparádéban készült, de azért ezek a helyiségek is úgy lettek berendezve, hogy minden egyes bútor pontosan menjen egymáshoz. Az én figyelmemet az ágy két oldalán lévő hatalmas lámpa kapta meg (egyszerűen gyönyörűek, biztosan egy vagyonba kerültek), a hatalmas terasz pedig minden bizonnyal elképesztő kilátást biztosít az itt lakóknak.

spl1423928-020-1493332931.jpg

A ház fő nappalija modern, fehéres színekben, tökéletes szimmetriában lett berendezve és abszolút az óceáni panoráma köré épül. A házhoz egyébként egy 125 méter hosszú privát strand is jár az Atlanti-óceán partján, ahol senki más nem strandolhat, csak a villa tulajdonosai és vendégei.

spl1423928-011-1493332930.jpg

Végül, de nem utolsósorban az egyik konyhát is megmutatnám, melyet Celine szerintem nem, a kiszolgálószemélyzet viszont annál inkább használt. A hatalmas teret rendkívüli mértékben betölti a konyha, melynek minden egyes eleme úgy lett elrendezve, hogy könnyen meg lehessen benne találni mindent. Azt hiszem, itt már csak arra kell vigyázni, hogy ne hagyjanak túl nagy kupit, mert az üvegezett szekrényeken aztán minden átlátszik.

A képeket köszönet Sotheby’s International Realty © Copyright Sotheby’s International Realty

 ————————————————————————————————————————————— 

 'A sztárotthonok' című cikksorozat további összeállításai:

Bon Jovi (Palm Beach) Bruce Willis (New York) Bruce Willis (Turks&Caicos) Celine Dion (Miami) Cher (Miami) Catherine Zeta-Jones & Michael Douglas (Mallorca) David Copperfield (Bahamák) Heidi Klum (Los Angeles) Jennifer Lopez (Miami) Jennifer Aniston & Brad Pitt (Los Angeles) Lionel Richie (Los Angeles) Pamela Anderson (Malibu) Pierce Brosnan (Malibu) Shakira (Miami) Sylvester Stallone (Los Angeles) Sylvester Stallone (Palm Beach) Sylvester Stallone (La Quinta) Walt Disney (Los Angeles) 

 —————————————————————————————————————————————    

süti beállítások módosítása