Gretta

Shakira floridai álomvillája

2021. május 14. - Gretta

Van az úgy, hogy az ember úgy érzi magát a saját házában, mintha egy luxushotelben lenne - ez adatott meg Shakirának is, aki ebben a gyönyörű, 3.4 milliárd forintot érő floridai villában tengeti a mindennapjait.

x1_4.jpg

A mindennapokat persze ne értsétek szó szerint, mert az elmúlt 10-15 évet Spanyolországban éldegélte le az énekesnő, de azért ezt a villát is jól kihasználta a kolumbiai szépség. A ház floridai Miami Beach szigetének északi részén, jóformán a 195-ös autópálya és az Alton Road közvetlen közelében helyezkedik el egy sima villaövezetben - tehát azért nincsen olyan jó helyen, mint mondjuk J.Lo különbejáratú floridai rezidenciája (igaz, az már 8.4 milliárd forintba, tehát majdnem tripla ennyibe kerül) -, de azért azon meglepődtem, hogy nincs egy külön gate, egy kapu, lényegében semmi sem, ami megvédené Shakirát az őrült rajongók áradatától. Na mindegy.

x8_4.jpg

A ház kívülről elég szolid, a betonfalak miatt abszolút nem lehet belátni, a kapu pedig gyönyörűen körbe van futtatva borostyánnal, de ennyi. Ja, még van egy "tilos a parkolás" tábla kirakva a felhajtó elé, de ahogy láttam, az sorozatosan felbukkan minden második ház előtt, szóval... Így néz ki a ház a külső szemlélők számára. Rendesen beépítették a telket, van beton bőven, de azért elég tetszetős kis villáról beszélünk ám...

x9_4.jpg

Hátulról például ilyen a kilátás. Ügyes, mert a kíváncsiskodók nem tudnak belátni, de így mondjuk Shakirának sem volt zavartalan a kilátása. A 847 négyzetméteres villának egyébként hat háló-és hét fürdőszobája van, saját kondi-és táncteremmel, valamint minden extrával, amit el tudsz képzelni.

x2_3.jpg

Íme a nappali! Nos, az egyik, mert több is van, csak mindegyiket más megnevezéssel illették meg. Nappali lounge, esti lounge, tévészoba, dohányszoba, családi szoba, társalgó, étkező és még sorolhatnám. Azért gyönyörű, nem? A fa padlózatot állítólag az énekesnő hozatta még Spanyolországból akkor, amikor 2001-ben megvásárolta ezt a házat. Az egész ingatlant ezzel a burkolattal rakták le, mert csúszásgátló felülete van, Shakira pedig szerette volna ha ott és akkor perdülhet táncra, amikor csak kedve tartja!

x3_3.jpg

A konyhai padlózatot is a már említett csúszásgátló faborítással rakták le, sehol egy csempe, sehol egy márvány. Azért kicsit vicces elképzelni, ahogyan a parányi énekesnő ebben a hatalmas konyhában táncikál, de legalább szereti a bort. Én legalábbis erre asszociálok, mert még konyhában életemben nem láttam két ekkora borhűtőt!

x4_3.jpg

Az alacsony ágyat nem ajánlják derékfájással küszködőknek, de a táncos lábú énekesnőnek és a focista férjének biztos nem voltak ilyen gondjaik - úgyhogy fogták magukat és konkrétan a padlóra rakták rá a matracot. Érdekes megoldás, ahogyan a méregzöld színű, tigrises szőnyeg is, de hát mindenkinek van valamilyen mániája...

x5_3.jpg

A fő hálószobához tartozó fürdő kifejezetten hercegnős stílusú, de az mondjuk tök jó, hogy vannak ablakai. Kicsit egyébként olyan az egész helység, mintha ad hoc módon lett volna berendezve - vagy csak nekem tűnik így? Úgy látom, Shakira itt is szeret táncikálni - más magyarázatot egyszerűen nem találok arra, miért kell leparkettázni a fürdőt, mikor annyi gyönyörű csempe közül is lehetne válogatni... 

x10_3.jpg

Ezzel az idilli esti képpel búcsúzok Shakira házától. Szép-szép, de engem annyira nem fogott meg, kicsit semmilyennek tűnik a többi nagy világsztár villájához képest. Nektek hogy tetszik? 

A képeket köszönöm a Douglas Elliman Real Estatenek! Copyright © Douglas Elliman Copyright 

  ————————————————————————————————————————————— 

 'A sztárotthonok' című cikksorozat további összeállításai:

Bon Jovi (Palm Beach) Bruce Willis (New York) Bruce Willis (Turks&Caicos) Celine Dion (Miami) Cher (Miami) Catherine Zeta-Jones & Michael Douglas (Mallorca) David Copperfield (Bahamák) Heidi Klum (Los Angeles) Jennifer Lopez (Miami) Jennifer Aniston & Brad Pitt (Los Angeles) Lionel Richie (Los Angeles) Pamela Anderson (Malibu) Pierce Brosnan (Malibu) Shakira (Miami) Sylvester Stallone (Los Angeles) Sylvester Stallone (Palm Beach) Sylvester Stallone (La Quinta) Walt Disney (Los Angeles) 

 ————————————————————————————————————————————— 

 

süti beállítások módosítása