Gretta

Mesés luxuskemping Kaliforniában

2021. június 02. - Gretta

Ha a csillagok alatti kempingezés álmaid netovábbját jelenti, akkor biztosan imádni fogod ezt a buborékszerű luxusváltozatot, ami a kaliforniai Joshua Tree Nemzeti Park közvetlen közelében helyezkedik el. Nézzünk is egy kicsit körbe benne!

Az USA egyik legszebb nemzeti parkjában, a Kalifornia déli részén lévő Joshua Tree Nemzeti Parktól 20 perces sétára található meg a Marbella Lane ingatlanfejlesztő cég legújabb luxuskempingje, ami igazából nem más, mint egy szuperkülönleges airbnb szállás, ahol még a karanténozás is maga lehet a mennyország. 

kepernyofelvetel_273.png

A szállás igazából nem más, mint egy színpadszerű faemelvényre felállított buborékszerű sátor - illetve kettő -, melyben minden van, ami egy nyugis, elvonulós nyaraláshoz kell két személy részére. A fő buborékban található a queen-size méretű ágy, szélein egy-egy kis éjjeliszekrénnyel, a végén egy kényelmes kanapéval és egy pihe-puha szőnyeggel és nagyjából ennyi is lenne.

bubble-tent-airbnb-3-770x578.jpg

Rögtön mellette található a fürdőszoba, ami annyiból különleges, hogy fürödni nem lehet benne, csak mosakodni - illetve WC-re menni és fogat mosni. Ebből a változatból egyébként van még egy verzió is, egy fogmosáshoz-tisztálkodáshoz-illemhelyiségre menéshez használatos kis faház, a kép bal oldalán.

kepernyofelvetel_275.png

Hogy hol lehet megoldani a fürdést, ha csobbanni szeretnénk, nem pedig lavórból mosakodni? A buborékok előtt lévő teraszon van egy óriási, félbevágott giga konzerszerű fürdőkád, ahol nyugodtan lehet pancsolni addig, amíg a másik személy például BBQ-t sütöget vagy olvasgat a kihelyezett székek egyikén. Rossz hír, hogy itt csak hideg víz folyik, szóval azért a luxuskemping megnevezés nem éppen találó erre a helyre.

kepernyofelvetel_274.png

A cikk írása közben egyetlen kérdés merült fel bennem, az pedig a kaja-kérdés. Hol lehet tárolni az ételt? Mert itt hűtő például biztos nincs, pedig egy sivatagban azért nem ártana néha egy kis hideg vizet inni. Minden elektronika napelemekről, illetve akkumulátorról megy, szóval non-stop azért nem lehet mindent használni.

kepernyofelvetel_276.png

Az Airbnbs vélemények alapján ez a szállás azonban még így is nagyon top - alig lehet szabad időpontot foglalni rá. Csupán egy-egy szabad napot láttam márciusban, de erre az évre például már nem is volt szabad foglalási időpont - persze, lemondás bármikor lehet. És hogy mennyiért is? Nos, én úgy láttam, hogy egy éjszakára 320 ezer forintnak megfelelő dollárt kérnek el érte - szóval többet, mint egy összkomfortos, lakosztályos Waldorf Astoriáért étellel együtt. Aki a puritán életre vágyva kíván elszakadni a mindennapok taposómalmából, az biztos remekül fogja magát érezni - van itt kényelmes ágy, fürdési lehetőség, elég extra környezet, gyönyörű táj - az azonban biztos, hogy ez a kemping messze van a mindent luxust és kényelmes kielégítő lakókocsiktól. Te melyiket választanád?

A képeket köszönöm a Airbnb © Coypyright ! A kempinget ezen a linken keresztül foglalhatjátok le.   

 ————————————————————————————————————————————— 

 Még több mesés ingatlanról a további összeállításokban olvashattok:

David Copperfield szigete a Bahamákon Egzotikus álomvilla a Bahamákon Festői rezidencia a Comói-tó partján Florida legpazarabb álomvillája Karibi villa Mostique-szigetén Lenyűgöző fára épített ház Angliában London legexkluzívabb luxuslakás Mesés luxusapartman Dubaiban Modern luxusvilla Portugáliában Modern sziklaparti álomház Kaliforniában Pazar luxusvilla a Turks-és Caicos szigeteken Téli álomvilla Coloradoban Tóparti luxusvilla Coloradoban  Vízparti csodavilla Floridában

————————————————————————————————————————————— 

 

süti beállítások módosítása