Gretta

Mesés gitár alakú magánsziget a Görög-szigeteken

2021. július 09. - Gretta

Görögország tele van szebbnél szebb szigetekkel, melyeket egyszer az életben mindenkinek látnia kell! Most a magántulajdonban lévő Ethereal-szigetet mutatom be nektek, melyeknek az az egyik legnagyobb különlegessége, hogy gitár alakja miatt a Beatles is meg akarta vásárolni.

large_1_private-island-ethereal-sotheby_s-realty-20-1.jpg

A jelenleg 9 millió euróba (azaz kb. 3.1 milliárd forintba) kerülő sziget Athéntól északra, helikopterrel nagyjából 15-20 perce található, Eretia kis települése közvetlen közelében, a Dél-Euboeai-öbölben - különleges, gitár alakja miatt pedig 1967-ben a Beatles zenekar is meg akarta vásárolni.

kepernyofelvetel_584.png

A zenekar tagjai úgy tervezték, hogy vesznek egy idilli kis mediterrán szigetet lehetőleg nem túl távol a civilizációtól, ahová a családjaikkal együtt költöznek majd és ahol szabadon tudnak alkotni, zenét szerezni, valamint dalokat írni - sajnos ez soha nem jött nekik össze, mert a sziget tulajdonosaival nem tudtak megállapodni az árban, de az Ethereal-sziget úgy terjedt el a köztudatban, mint a Beatles egyik kedvenc szigete. 

kepernyofelvetel_588.png

A sziget egyébként gyönyörű: van rajta egy tündéri kis kápolna (Ιερός Ναός Αγίας Τριάδας - mi miatt rendkívül könnyű volt megtalálni a Google Mapson), egy kilátótorony, egy kisebb kikötő ( ahová jachtok is be tudnak állni), valamint 10 különböző épület, mely bár felújításra szorul, szuperül meg lehet csinálni! Ezenkívül helikopterpályát és még csomó minden mást is lehet építeni a szigetre, hiszen nem egy sziklás partról, hanem egy kifejezetten lapos földterületről van szó.

kepernyofelvetel_586.png

Hogy mi a helyzet a strandok terén? Bőven lehet válogatni: mondhatnám, hogy XY mennyiségű strand van a szigeten, de az az igazság, hogy az egész Ethereal-szigetet körbe veszi a pihe-puha, néhol egészen aprókavicsos homok, ezért lényegében bárhol lehet fürödni. Persze, a partokat itt is rendszeresen ki kell tisztítani, de egy magánszigetnél ez még bőven belefér - főleg, hogy ha arra gondolok, hogy Miamiban ennek a tízszereséért vesznek parányi földterületen lévő megavillákat a világsztárok. Azokhoz a villákhoz képest ezt a hely egy álom! 

kepernyofelvetel_587.png

A szigeten egyébként mindenféle infrastruktúra megtalálható: van gáz, víz, villany, elektromosság, hogy a gyönyörűen kivitelezett utakról ne is beszéljünk - ez tehát tényleg egy tökéletes sziget, melynek csak az az apró bökkenője, hogy a 1960-ban épület házakat alaposan fel kell újítani, a szakértők szerint pedig ez további 300-400 millió forintba kerülne, melyet a jelenlegi tulajdonosok nem akarnak bevállalni. Nektek hogy tetszik?  

A képeket köszönöm Sotheby’s International Realty Copyright © Sotheby’s International Realty 

 ————————————————————————————————————————————— 

 Még több mesés ingatlanról a további összeállításokban olvashattok:

David Copperfield szigete a Bahamákon Egzotikus álomvilla a Bahamákon Festői rezidencia a Comói-tó partján Florida legpazarabb álomvillája Karibi villa Mostique-szigetén Lenyűgöző fára épített ház Angliában London legexkluzívabb luxuslakása Modern luxusvilla Portugáliában Pazar luxusvilla a Turks-és Caicos szigeteken Téli álomvilla Coloradoban Tóparti luxusvilla Coloradoban Vízparti csodavilla Floridában

—————————————————————————————————————————————  

 

süti beállítások módosítása