Gretta

Las Vegas legmenőbb szállodája: The Cosmopolitan Las Vegas

2017. július 13. - Gretta

Neontáblák, nonstop póker, kaszinók és félkarú rablók mindenhol – még az utcán is. A Sin City egyik legimpozánsabb szállodájában, a The Cosmopolitan Las Vegas-ban járunk, ahol minden kicsit fényesebb és szikrázóbb, mint a való világban.

Régi vágyam, hogy láthassam Las Vegas-i fényáradatot, pedig a barátaim szerint már rég nem olyan „menő”, mint amilyennek én gondolom: sok az amerikai „tini”, a fellengzés, az öntömjénezés, az alkoholmámorban úszó medencés bulikról nem is beszélve.  Bennem viszont az Ocean’s sorozatokban, a Másnaposok mozikban és a 21 – Las Vegas ostromában megjelenített város fogta meg a fantáziám, ami valljuk be – egy tökéletesen megjelenített kép. 

Ennek ellenére Las Vegas még mindig ott van a TOP10-es listámon, kíváncsi vagyok, hogy mennyire fog tetszeni, ha egyszer én is eljutok oda. Addig is itt egy kis betekintés a Strip egyik legimpozánsabb szállodájába, a Ceasars Palace-szal szemben lévő a Cosmopolitanba, ami egyszerre teljesít mindent, amire szüksége lehet az embernek: gigantikus, exkluzív, mindent-egy-helyen stílusú – belülről viszont hihetetlenül otthonos. Azt hiszem, meg tudnám szokni.

2013-ban a „Az év legjobb hotelje” lett a Gogobot szerint, 2015-ben pedig a Condé Nast Traveller magazin a világ legpazarabb szállodáinak egyikévé választotta. Ha ez nem is, a számuk magukért beszélnek: 2995 szoba és lakosztály, 14 étterem, 3700 m²-es spa- és wellnessrészleg, egy 3200 székes színházterem és egy 10 000 m²-es kaszinó található a Bellaggiora (és az ahhoz tartozó fantasztikus szökőkútra) néző szállodában, ami a Strip egyik legfiatalabb hotelje a maga 7 évével.

12.jpg

13.jpg

15.jpg

Cosmopolitan szobái letisztultak, de nem annyira, hogy feszengjünk bennük: én pillanatok alatt otthon érezném magam bennük. Igazából fel sem tűnik, hogy hányadik emeleten alszunk, mert szuperul el lehet sötétíteni mindent – a falak, az ablakok pedig maximálisan hangszigeteltek.

A szállodának van egy saját klubja is, a Marquee Nightclub & Dayclub, ahol minden este más DJ szórakoztatja a vendégeket. De az étterem felhozatal is Pazar: az Estiatorio Milos például görög ételeket szolgál fel, a Beauty & Essex pedig vitathatatlanul amerikai. A Rose.Rabbit.Lie is The Study bárban a világ legkülönbözőbb koktéljait és röviditalait szolgálják fel, Chandelier bár pedig – minden kétséget kizáróan – az egyik legpazarabb, amit valaha láttam.

Világhírnév ide- vagy oda, Vegasban teljesen el lehet lenni úgy is, hogy a lábadat sem teszed ki a hotelből, hiszen mindent meg találsz egy helyen: ha pedig mégis kimerészkednél a Cosmopolitan-on kívül való világra, ne lepődj meg, ha az utad egyenesen a kaszinókhoz vezetne. A Las Vegas-i közlekedés ugyanis úgy van kiépítve, hogy az utcáról egyből be tudj pattanni a félkarú rablókhoz, majd be a labirintusszerű kaszinókba. Aztán majd ne csodálkozz, ha az a pár nap Vegas-ban csak úgy elröpül!

A cikket nem szponzorálta senki (sajnos). All Photos All Rights Reserved. Copyright © The Cosmopolitan Las Vegas

—————————————————————————————————————————————

Még több mesés szállodáról a következő linkeken olvashattok:

Amankila (Bali) Anantara Kihavah Maldives (Maldív-szigetek) Banva Private Island Resort (Fülöp-szigetek) Conrad Maldives Rangali Island (Maldív-szigetek) Cosmopolitan Las Vegas Dolce Hanoi Golden Lake (Vietnám) Excelsior Hotel Gallia (Milánó) Fantasyland Edmonton (Kanada) ICE Hotel (Svédország) Palazzo Versace (Ausztrália) Six Senses (Ibiza) The Phoenician (Arizona, USA) The Retreat at Blue Lagoon (Izland) 

—————————————————————————————————————————————

 

süti beállítások módosítása