Gretta

2017 legnépszerűbb úticéljai

2017. augusztus 01. - Gretta

A TripAdvisor minden évben 24 különböző faktor segítségével összegzi, hogy mik a legjobban áhított úticélok és, hogy hová utaznak a legtöbben a világon. A 2017-es eredményt nemrég tették ki a honlapjukra. Íme!

 

A cikksorozat többi részét a következő linkeken tudjátok megtekinteni: 2017 / 2018 / 2019

1_6.jpg

1. Bali, Indonézia 

Számomra hatalmas meglepetés, hogy Bali végzett az első helyen: fogalmam sem volt róla, hogy ENNYIEN utaztak ide az elmúlt egy évben! Azt tudom, hogy Indonézia nagyon sokoldalú és jól el lehet tölteni az időt, sokan akár még romantikusnak és paradicsominak is tartják, de úgy olvastam, hogy a strandjai bizony csalódást okozhatnak a fürdőzés szerelmeseinek.

2_9.jpg

2. London, Egyesült Királyság 

Két évvel ezelőtt voltam először Londonban - csak egy hetet tölthettem itt el, ami nagyon kevés idő volt arra, hogy az összes híres nevezetességet meg tudjam nézni.  Az általam nagyra értékelt múzeumokban például csak a leghíresebb kiállított darabokat néztem meg, többre sajnos nem volt időm, amit sajnos azóta sem tudtam bepótolni. 

3_5.jpg

3. Párizs, Franciaország 

Egy felmérés szerint az ide utazók 97%-a szeretné visszatérni a városba - ez hatalmas arány, ezért aki Párizsba készült, évszaktól függetlenül készüljön az embertömegre. Budapestről, fapadossal már elég olcsón is ki lehet jutni, ezért nincs oka a halogatásra annak, aki élőben is szeretné látni az Eiffel-tornyot.

4_6.jpg

4. Róma, Olaszország

Ez az a város, amit szinte minden utazó tetőtől talpig ismer: itt van a Colosseum, a Forum Romanum, a Vatikán, a Trevi-kút, a Spanyol-lépcső, a Pantheon, a Piazza Navona és még sorolhatnám. Jóformán minden más hely örülne legalább egy ilyen nevezetességnek, Rómában pedig tényleg annyi az attrakció, hogy 4-5 nap alatt is csak vajmi keveset láthatunk belőle.

5_2.jpg

5. New York, USA

Zsinórban a 7. éve a legnépszerűbb célpont az USA-ban, ezért szuper jó hír, hogy 2018 januárjától kezdve a lengyel LOT légitársaság közvetlen repülőjáratot indít Budapestről. Biztos nagy lesz rá az igény, még én is érdeklődöm iránta, bár a jegyárakról még semmi hír nincs.

6_3.jpg

6. Kréta, Görögország

Vannak, akik nagyon imádják Krétát és minden évben visszatérnek, vannak, akik inkább más görög szigeteket preferálnak (én az utóbbiba tartozom). Egy biztos, Kréta fél Európa nyári vakációjának színhelye, a Elafonisi nevű strandját pedig sokszor emlegetik a világ legszebbjei között.

7_1.jpg

7. Barcelona, Spanyolország 

A modern turizmus fővárosa: Rómával és Athénnal ellentétben nem az ősrégi csodáival hívja fel magára a figyelmet, ezért is nagyon vonzó a külföldiek számára. Van itt tengerpart, látnivaló és jó kaja bőséggel, nyáron mégsem utaznék ide, ahogyan azt már korábban az előző útinaplómban

8_1.jpg

8. Siem reap, Kambodzsa 

Már "A világ 15 legszebb naplementéje" c. cikkembe is beválogattam a mesés Angkor egykori birodalmának székhelyét, de úgy látszik, nem csak engem vonzanak a nagy múlttal rendelkező, történelmi városkák. Számomra egyébként meglepő, hogy ez a nevezetesség megelőzte a Kínai nagy falat, a Burj Kalifát vagy a Tádzs Mahalt, mint a legnépszerűbb ázsiai nevezetesség.

9.jpg

9. Prága, Csehország

Nyári vakációnak nem ajánlom, mert tényleg hatalmas a tömeg, tavasszal és ősszel viszont kifejezetten tetszetős város, ahol nyugodtan letérhetünk a fő turistaútvonalakról is. A sörkedvelők biztosan találnak maguknak pár szeszfőzdét, ami hatalmas élmény; csakúgy mint a közeli kisfalvak (pl. Holašovice) és a kastélyok (pl. Hluboka kastély) meglátogatása.

10_1.jpg

10. Phuket, Thaiföld

Thaiföld legnagyobb szigete (igaz, a legdrágább is), főleg a gyönyörű tengerparti tájai miatt annyira népszerű. A sziget belseje nem különösebben szép, igazi "thai": sok a kóbor kutya és a szemét, tehát az igényeseknek csak a luxusszállodákat ajánlanám. Aki nem szereti a tömeg, az se utazzon ide, mert itt aztán tényleg kevés a magánszféra - tömegturizmus van itt a javából.

süti beállítások módosítása