Gretta

Zakynthos 10 legexkluzívabb szállodája

2021. július 27. - Gretta

Görögország egyik legmesésebb szigete az elmúlt egy évtizedben sorra húzta fel a jobbnál jobb ötcsillagos hoteleket: most kiválasztottam nektek a legjobbakat, melyek olyan fantasztikusak, hogy egyszerűen nem lehet velük betelni. Következzenek Zakynthos legpazarabb luxusszállodái!  

Porto Zante Villas & Spa

Zakynthos legexkluzívabb szállodája - sőt, szerintem még egész Görögországé is, de világviszonylatban is nagyon ott van ez a hotel. Úgy néz ki, mint egy álom: őszintén mondom, hogy az embernek olyan érzése van, mintha nem is Görögországban, hanem a Maldív-szigeteken nyaralna - természetesen az árazás is ennek megfelelő (egy éjszaka nagyjából 1-1.5 millió forinttól kezdődik). Szóval osztok-szorzok és arra jutok, hogy a Maldív-szigetekre elutazni még így is olcsóbb, mint itt megszállni. De hát, ami ennyire menő, azt meg kell fizetni... Nézzünk is bele! 

Ez a Kenwood szálloda úgy jellemzi magát, mint Európa legintimebb szállodáját  - ebben pedig van is valami. A Porto Zante Zakynthos fővárosától északi irányba kb. 12 kilométerre fekszik, Tragaki településének szélén. A közelben, gyalogosan elérhető helyen abszolút nincs semmi - maximum pár airbnb és egy kocsibérlő üzlet, a hotel tehát rendesen el van dugva a világ kíváncsi tekintetei elől.

A szállodában nincsenek szobák és lakosztályok - csak tengerparti privát medencés villák, melyek némelyikéhez még saját tengerpart is jár (azt hiszem, itt kezdődik a luxus), ahol kristályvázák, francia porcelánok, Armani Casa lakberendezési bútorok, márvány fürdőszobák, ezüst étkészletek, Nespresso kávéfőzők és Bvlgari piperecikkek várják a vendégeket. A szállodája világhírű spája, a Porto Zante Spa 20 kezelőhelyiséges (!) wellnessrészleggel várja a vendégeket, az étkezés pedig egy mediterrán és egy ázsiai fúziós étteremmel, valamint 24/7 in-dininggal van megoldva. Közös területek, éjjeli showműsorok stb. itt nem nagyon vannak, mert ez egy fancy hotel, ahol egyénileg teljesítik a vendégek kérését - a jachtbérlés, a személyes VIP-szigettúra és a hasonló finomságok viszont mind-mind a szálloda személyzetének rendszeres repertoárjába tartoznak bele.

Lesante Blu Exclusive Beach Resort 

A zantei Tragaki másik felén található a Lesanta Blu Exclusive Beach Resort adults-only szállodája, melynek legerősebb tulajdonsága a verhetetlen panoráma a végtelenített infinity medencékkel és a (kicsi, de finomhomokos) saját tengerparttal - ami Európában még mindig ritkaságnak számít. Zakynthosban egyébként fantasztikus tengerpartok vannak, de a Lesante Blu strandja privát, a nagyközönség számára zárt, csak a vendégek látogathatják.

A Lesante Blu rendkívül ízléses tengerre néző lakosztályokkal rendelkezik (árak napi 120 ezer forinttól), melyekhez árkategóriától függően tartozik benti jakuzzi, kinti medence és egy privát medencével ellátott napozós-kertrész is. A legalapvetőbb szobának "csak" egy tengerre néző erkélye van  - a legexkluzívabb, a Royal Grand Suite pedig egy kész villa hatalmas területekkel. Engem személy szerint amúgy nem ez és nem is a Honeymoon Suite, hanem a Deluxe lakosztály kapott meg, melyet a galériában is láthattok - szerintem ez a legjobb. A szálloda területén két étterem és három bár van, valamint in-dining szobaszervíz. 

A szolgáltatásokat illetően, csak a szokásos ötcsillagos programokat tudom mondani: kis spa, kis gym, teniszpálya, két saját bejáratú jacht és ezernyi fakultatív program. Szerintem jó kis szálloda, bár nem igazán meghitt, elég nyitott: nem igazán intim ahhoz, hogy pl. teljes szívvel tudjam nászutasoknak ajánlani, mert a tengerpartól mindenhova belátni, különösebb elvonulási lehetőség romantikus vacsorára meg hasonlókra pedig nincs, mert az egész épület olyan, mint egy tömb, előtte egy kis közös zöldterülettel és a privát tengerparttal. Nekem nem a kedvencem, de a saját tengerpart, a zavartalan kilátás és a medencék elgondolkodtató lehet azok számára, akik csak a panorámáért és kevésbé az élményekért utaznak. 

A Lesante szállodaláncnak készül a mindennél szuperebb és exkluzívabb új zakynthosi szállodája, a privát tengerparttal is rendelkező Lesante Cap Resort & Villas, mely 2022 májusában nyitja meg majd kapuit Akrotiri kis településén. 

Olea All Suite Hotel

Az egyik legmagasabb utazói pontszámokat kapó szálloda, az Olea All Suite Hotel Tsiliviben fekszik, 11 perces gyaloglásra a tengerparttól. Igazi destination hotel, szerintem az egyik leggyönyörűbb, amit mostanában építettek, ezért a vendégek fele jómódú, 20-30 év közötti fiatal. Tényleg rendkívül gyönyörű szálloda, olyan, mint egy oázis: az infinity medencék között lebegő napozóágyak vannak kirakva, körbe hatalmas olajfákkal... Nagyon idilli az egész. Egyetlen hátránya az előző hotelhez képest a panoráma. Szép-szép, de nem a tengerparton van - akinek ez nem hiányzik, annak ez leg a legtökéletesebb hotel.

Ahogyan a nevében is benne van, az Oleaban nincsenek külön szobák, csak lakosztályok (pontosan 90 db) melyekből a magasabb kategóriások swim-up pool lehetőséggel vagy privát medencével is rendelkeznek.  Az egyszerűbb, basic lakosztályok 147 ezer forinttól kezdődnek (ki lehet fogni 80 ezerért is), a privát medencével és tengerparti kilátással is rendelkező Honeymoon Suite pedig 270 ezer forintba kerül egy éjszakára, melyben a reggeli is benne van. A TripAdvisoron egyébként érdemes megnézni az vendégek által készített képeket, mert szerintem egyébként nem a tengerre néző lakosztályok a legjobbak (a kilátás elég kopár, sivatagi és távoli, sok a feleslegesen zavaró épület), hanem a swim-up vagy executive suite lakosztályok, melyek az egzotikus zöld kertre néznek.

Zante Maris Suites

Az Olea All Suite Hotelhez rendkívül hasonló Zante Maris Suites szintén csak lakosztályokból áll, de ez már csak felnőtteket fogad - gyerekek, családosok tehát itt kizárva. A két szállodának egy a tulaja, egymás mellett is vannak Tsiliviben - csupán annyi közöttük a különbség, hogy a Zante Maris kicsit intimebb, jobb a kilátása és  párszáz méterrel közelebb van a tengerparthoz. 

Az Olea lagúnás hangulatú óriási infinity medencéivel ellentétben is nincs nagyon közösködés a többi vendéggel - bár van egy sima medence a szálloda alsó területén, az nem nagy szám - ide főként azok a párok utaznak, akik nászúra jönnek és egy privát medencére vágynak. Közös területek nem nagyon vannak. Tudtommal mindegyik lakosztály a tengerpartra néz, az ételek pedig nagyon gourmetek. Mindezek ellenére a kettő közül én Zante Marist választanám, mert dizájn szempontjából az sokkal több élményt nyújt; de hangsúlyoznom kell, hogy a két szálloda szinte ugyanolyan, még az éttermeik is közösek. Árak ugyanúgy napi 147 ezer forinttól kb. 300 ezer forintig reggelivel, két személy részére.

Hotel St John Deluxe Suites

Az Olea és a Zante Maris mellett elhelyezkedő adults-only Hotel St John Suites megteremti mindazt, amire az előző két szállodában nem volt lehetőség: itt nincs egységes szálloda vagy közös medence, csak egy recepciós főépület, ahol az ügyes-bajos dolgokat lehet elintézni. Ezenkívül különálló épületekben úgy nevezett "lakosztályokban" szállnak meg a vendégek, tehát a hely elég intim, nincs vegyülés a többi vendéggel. Ez sokaknak lehet jó, de rossz is.

Negatívum? Nem nagyon van. Illetve az, hogy rettentő messze van a tengerparttól - ez itt már fél óra-20 perc gyaloglás, ami egy ötcsillagos szállodánál már nem fér bele; csak akkor, ha valami mást is tudnak nyújtani. A felső mini lakosztályokban vannak infinity medencék, a villáknál nincsenek, de azért onnan is lehet látni a tengert - igaz, azért közel sem olyan idillin, mint a Lesanteből vagy a Porto Zantéból. Amolyan elkerített villanegyed ez, melyet szállodának hívnak, de kicsit összemosódik az egész az airbnbvel - a galériába feltöltöttem nektek pár képet felülnézetből, hogy értsétek, mire gondolok. Ételek tekintetéből a tudtommal csak a reggelit adnak, bár van egy étterem is. Szolgáltatások nem nagyon vannak, igazi "old meg magad" szálloda ez, luxuskivitelben.  Éjszakánkénti 94 ezerért azért ez így sok.

Contessina Suites & Spa

Árban egy kicsit visszafogottabb a szintén Tsiviliben lévő Contessina Suites & Spa, mely főként annak köszönhető, hogy ez egy kevésbé privát/intim, kevésbé nászutas-jellegű, romantikus szálloda. Kicsit azt az érzetet kelti, mintha egy residence hotel lenne spával és félpanzióval, de azért persze ez nincs így. A szállodában lévő szobák közel felének nincsen medencéje; utána jön egy másik kategória a közös medencés lakosztályokkal, aztán jön a legdrágább réteg legfelsőbb kategóriájú Junior és Suite with private pool lakosztályokkal, melyek az előző néhány szállodához képest szerintem nem valami nagy durranások. 

Érdemes még megjegyeznem, hogy az egész szálloda csak egy kis területen helyezkedik el (Az Oleaban és a Zante Marisban kb. háromszor ennyi külső terület van, ha nem több), a lakosztályok a legtöbbször egymásra néznek, tehát simán át lehet látni más turistákhoz és stb.  Ennek ellenére a dizájnt, a szuper elhelyezkedést (100 méterre sincs a Tsivili strandtól, akár csak egy órára is le lehet ugrani a beachre), a gyönyörű barlangos spát és a félpanziót tartalmazó árat díjazni kell, így joggal került bele az összeállításba. Utazós képek a galéria végén. Árak napi 60 ezer forinttól 190 ezer forintig. 

Az összeállítás szubjektív, ezért tapasztalataitokat, véleményeiteket várom kommentben. A cikket nem szponzorálta senki (sajnos). All Photos All Rights Reserved. Copyright © Porto Zante, Lesante Blu, Olea, Zante Maris, Hotel St John, Contessina

—————————————————————————————————————————————

   'A világ legexkluzívabb szállodái' című cikksorozat további összeállításai:

Bahamák  Bali  Dominikai Köztársaság  Dubai  Las Vegas  Kréta  Los Angeles  London  Maldív-szigetek  Miami  New York  Párizs  Santorini  Zakynthos

 ————————————————————————————————————————————— 

 

 

süti beállítások módosítása