Gretta

A világ legdrágább Airbnb szállásai - 2017

2017. november 17. - Gretta

Saját kastélyt, minden luxussal ellátott jachtot, toszkán farmházat vagy ultramodern kaliforniai villát is bérelhetnek azok, akiknek az ár nem számít. 

A többségnek persze igenis számít: a több, mint 150 millió szálláskereső felhasználó közül csak pár százan engedhetik meg maguknak, hogy ilyen elképesztően drága lakályok közül válogassanak. Az Airbnb júliusi statisztikája szerint Párizsban található a legtöbb kiadó apartman a világon, a legdrágább apartmanos átlagárral rendelkező nagyvárosok között pedig a kínai Csangcsou, az indiai Kozsíkóde és az izlandi Reykjavik szerepel. A Vouchercloud egy szuper grafikát is készített arról, hogy Európában hol a legdrágábbak az Airbnb szállások - Magyarország a középkategóriába tartozik. Most pedig következzenenek a 2017-es év legdrágább Airbnb szálláshelyei!  

© Airbnb

Privát kastély Franciaországban, a Loire-völgyben – 2.4 millió ft/éjszaka

A Loire-völgy Franciaország második legnagyobb idegenforgalmi régiója, ahol az olasz reneszánsz hatásoknak köszönhetően 100-nál is több szebbnél szebb kastély található. Ez a 15. században épült rezidencia 32 embert tud elszállásolni 17 szobában 50 hektáron – ha így vesszük, nem is olyan drága az a napi 2.4 millió forint, amit egy-egy ötcsillagos szálloda simán elkér egy 50 m²-es lakosztályért.

© Airbnb

Exkluzív villa Kaliforniában, San Francisco környékén – 2.5 millió ft/éjszaka

Ez az ultramodern vidéki ház nem azért menő, mert végtelenített medencével, két borospincével, 5 szobával és 7 fürdőszobával van felszerelve – hanem azért, mert 2016 februárjában itt pihente ki magát Beyoncé a SuperBowl fellépése után, ahogyan Justin Bieber is többször vendégeskedett már a házban.

© Airbnb

Luxusjacht Mexikóban, Cabo San Lucas partjainál– 2.5 millió ft/éjszaka

A ’Panache’ nevet viselő 34 méter hosszú luxusjacht a Kaliforniai-öbölben ingázik és bárki kibérelheti egy napra egy Hermés Birkin táska áráért. Az árban „természetesen” benne van a kapitány, két matróz és egy exkluzív séf napi díja is, ráadásul 6 alvóhely is található benne. Nappal akár 20-an is elnapozhatnak rajta, privát bulikra és nagy kilengésekre viszont nem bérelhető.

© Airbnb

Karibi apartman a Kajmán szigeteken, a Regal Beach Clubnál – 2. 4 millió ft/éjszaka

Míg a legtöbb „aranyat érő” luxusszállás 10-20 vendég elszállásolára is képes, ez kétszobás, 52 m²-es lakás maximum 4 embernek tud ágyat biztosítani. A legnagyobb luxus benne egy közös medence használati joga, amit a társasház többi tagja is bármikor igénybe vehet. A tulajdonos szerint azért ilyen drága az apartman, mert a Karib-tengerre néznek a szobái és lehető legcsendesebb környéken helyezkedik el.

© Airbnb

Luxusingatlan Új-Zélandon, Auckland csendes részén – 1.5 millió ft/éjszaka

A ’Te Hihi’ néven meghirdetett 10 alvóhelyes villa egyszerűen pazar! Saját 9 lyukú golfpálya, konditerem, fűtött medence, jacuzzi és egy teniszpálya is tartozik az 5 hálószobás lakályhoz, aminek még a fürdőszobája is lenyűgöző kilátással rendelkezik. Azt hiszem, ez tényleg megéri az árát.

© Airbnb

Toszkán villa Olaszországban, Sant'Andrea In Percussina-ban – 1.8 millió ft/éjszaka

Nem olcsó, de benne semmi sem az! Saját szőlőbirtokkal, baldachinos ágyakkal, márvány fürdőkáddal, 120 m²-es terasszal és még csomó más extrával is rendelkezik a 15. században épült toszkán villa, amit főleg esküvők és más családi rendezvények alkalmával bérelnek ki.

© Airbnb

Magánrezidencia az Amerikai Egyesült Államokban, New Orleans-ben – 2.6 millió ft/éjszaka

New Orleans legelegánsabb negyedében, a Garden Discrit-ben helyezkedik el ez a múzeumnak is beillő rezidencia, ami a maga 376 m²-vel még kicsinek is számít a környéken. A házban egyébként négy – minden igényt kielegítő – lakosztály található, amikhez saját fürdő, gardrób és terasz is tartozik.

© Airbnb

Modern apartman az Amerikai Egyesült Államokban, New York-ban – 1.9 millió ft/éjszaka

Ennek a minden luxussal felszerelt lakálynak egy 1887-es brooklyni bérház ad otthont - ez viszont nem gátolja meg a tulajdonosokat abban, hogy elképesztően drága árat kérjenek érte. Egy éjszakára 1.9 milliót kell fizetni az apartmanért, amit akár fotózásokra is kibérelhetsz – persze, ha van rá elég pénzed. A greenroom-mal, sminkszobával és teljes fotósfelszereléssel együtt is igényelhető lakás órabére 500.000 forint.

© Airbnb

Vidéki villa az Amerikai Egyesült Államokban, Utah megyében – 2.1 millió ft/éjszaka

Ha teljes kikapcsolódásra vágysz, ne is keress tovább! Ez a hatalmas, 1256 m²-es ház saját könyvtárszobával, moziszobával, konditeremmel, 9 kandallóval, szaunával és jacuzzival is rendelkezik, ráadásul a világ egyik legfelkapottabb sínegyede közvetlen közelében, a Deer Valley-ben található. A biztos, hogy akkor sem fogsz unatkozni, ha a villából ki sem teszed a lábad!

süti beállítások módosítása