Gretta

Lenyűgöző fára épített ház Angliában: Treetops Treehouse

2018. május 17. - Gretta

Hivatalosan is megnyitotta kapuit Nagy-Britannia legnagyobb fára épített háza, melyet bárki kibérelhet napi 100.000 forintért - persze csak akkor, ha tényleg a fellegekben szeretnéd érezni magad.

A Treetops Treehouse nevet viselő 2 emeletes építészeti remekmű egy 250 éves tölgyfára lett ráépítve és (a készítők szerint) Nagy-Britannia jelenlegi legnagyobb fán lévő háza. Ez a kis 4 személyes családi búvóhely a dél-Angliai Devon megyében, Eggesford kis községében található a Fox & Hounds Country Hotel kertjében és bárki kibérelheti kicsivel kevesebb, mint 100 ezer forintért - persze, ez ár csak egy éjszakára értendő.

Mielőtt azonban azt hinnéd, hogy ez egy olyan "falusi, áram- és villanynélküli ház", ki kell, hogy ábrándítsalak! Van forró víz, zuhany, egy teljesen fullos fürdőszoba vintage stílusú káddal, fűtéssel, villannyal, kandallóval, antennával, tévével, WiFi-vel és minden más olyan extrával, amit egy "normál" fára épített házban garantálan nem fogsz megtalálni. 

A tulajdonosok szerint a ház egy négyfős családnak a legideálisabb: a felső szinten van egy hatalmas King size méretű ágy, a gyerekek pedig a földszinten lévő nappaliban aludhatnak (igaz, szerintem gyerekeknek nem ez a legideálisabb közeg egy családi nyaralásra).

Ha nem néznénk ki az ablakon, szinte nem is lehetne tudni, hogy ez a ház tényleg a magasban van: a kivitelezők például egy cuki kis teraszt is építettek hozzá, ami a Heywood erdőre és egy közeli tóra néz rá. Tökéletes közeg lehet ez annak, aki egy kicsit el akar szakadni a mindennapokból.

A nappaliba még egy füstjelzőt is beszereltek vészhelyzet esetére, de mini radiátorokat is találhatunk a házban, ha a két kandalló közel mindegyik befuccsolna. A szigetelés állítólag szuper, ezért téli hónapokban is várják a pihenni vágyó érdeklődőket a Treetops Treehouse tulajdonosai. 

A konyha modernebb, mint némely normál házban található: van itt sütő, főzőlap, szagelszívó, bárpult, hűtő és minden más, ami a teljes kényelemhez kell. Bár a ház csak nemrégiben nyerte el végleges formáját, a tulajdonos  büszke rá, hogy úgy építették meg ezt a különlegességet, hogy egy kicsit sem kellett megcsonkítani a több száz éves tölgyfát, amin áll.

A képeket köszönöm Fox and Hounds Hotel Copyright © Media Drum World

 ————————————————————————————————————————————— 

 Még több mesés ingatlanról a további összeállításokban olvashattok:

David Copperfield szigete a Bahamákon|Egzotikus álomvilla a Bahamákon|Festői rezidencia a Comói-tó partján|Florida legpazarabb álomvillája|Karibi villa Mostique-szigetén|Lenyűgöző fára épített ház Angliában|London legexkluzívabb luxuslakása|Modern luxusvilla Portugáliában|Pazar luxusvilla a Turks-és Caicos szigeteken|Téli álomvilla Coloradoban|Tóparti luxusvilla Coloradoban|Vízparti csodavilla Floridában

—————————————————————————————————————————————

 

süti beállítások módosítása