Gretta

Magyarország legszebb esküvői helyszínei - 2018

2018. június 22. - Gretta

A világ legszebb esküvői helyszínein túl most kis hazánk legvarázslatosabb helyszíneit - köztük kúriákat, borbirtokokat és mesés szállodákat - vettem szemügyre, 10 gyönyörű menyasszony közreműködésével.  

 

A cikksorozat további részeit itt találhatjátok: I. rész (2018-as válogatás) / II. rész (2020-as válogatás) / III. rész (2021-es válogatás)

© Vígh Diána 

Liszkay Borkúria

Dia és férje egy olyan festői környezetben képzelte el az esküvőjét, ahol ők is és a vendégeik is kiszakadhatnak egy hétvégére a valóságból. A Balaton környéke több szempontból is vonzó volt számukra – a monoszlói Liszkay Borkúriára végül véletlenül, egy ismerősük közösségi oldalán találtak rá és azonnal tudták, hogy ez lesz az igazi, mert azonnal beleszerettek a helyszín nyugalmába és a gyönyörű szőlőtőkék látványába. 

„Amint lehetőségem volt rá, ellátogattam a Kúriába, ami élőben még gyönyörűbb, mint a képeken – azonnal le is foglaltam, más helyszínt meg sem néztem. Ez volt a szervezés legelső lépése, más dolgokban már kevésbé voltam határozott.” – mondja Dia, aki azóta annyira beleszeretett az esküvőszervezés világába, hogy megalapította a saját cégét, a Happily Ever After Weddings-et, melynek fő profilja a különleges és modern házasságkötések.

A pár egyébként a foglalásnál még nem tudta, hogy a Kúriában helikopter leszállópálya is található – ez viszont később kapóra jött nekik, mert ez élet úgy hozta, hogy a vőlegény helikopterrel érkezett az esküvőre. 

© Futács Gitta / Teodora Simon Wedding Photography

Halászbástya

Futács Gitta (Miss Intercontinental Hungary 2014) és férje eredetileg a tengerparton szeretett volna egybekelni – Magyarországon csak egy nagy vacsorát terveztek a családjukkal és a barátaikkal, ám végül úgy döntöttek, hogy Budapesten, azon belül is a Halászbástya Étteremben tartják meg az esküvőjüket.

„Szervezés közben tudtam meg, hogy a Halászbástya egyik kis erkélye is bérelhető, így nem volt kérdés, hol fog zajlani a ceremónia. Egyszerűen tökéletes volt.” – mondja Gitta, akinek az esküvő helyszínben az tetszett a legjobban, mikor besötétedett és a város fényei a vacsorázó násznép előtt hevertek.   

© Proksa Szandra / VAMOS Wedding Photography / Balatoni Esküvő by Ottilia

Tihanyi Bencés Apátság

Proksa Szandra, a Miss Universe Hungary 2005 már kislánykorától a Tihanyi Bencés Apátságban képzelte el a nagy napját – ám frissen eljegyzett menyasszonyként egy évet kellett várnia a szabad esküvői időpontra. „Az Apátságban egy szombaton csak egy esküvőt rendeznek – tehát az egész esküvőm a helyszínhez volt igazítva. Ennek ellenére nem bántam, mert pont ennyi időre volt szükségem a tökéletes szervezéshez.” – mondja Szandra, aki – királynőhöz méltóan - egy egyedileg tervezett Trangoni fejdíszt és Demetrios ruhát viselt az esküvőjén.

A meghívottak a templomi szertartás után kisvonattal a Tihanyi kikötőhöz mentek, ahonnan áthajóztak a siófoki Hotel Yacht Wellness & Business szállodába – itt zajlott a polgári ceremónia és a lakodalom is, közvetlenül a vízparton, a vitorláskikötő mellett.

„Az esküvőmön minden olyan volt, mint amilyennek megálmodtam, sőt, annál is szebb! Igazi királynőként mehettem férjhez életem szerelméhez a világ – számomra – legszebb helyén.” – meséli Szandra, akinek a lagziján barátja, Fásy Ádám is jelen volt, a jó hangulatot Fittikém biztosította ceremóniamesterként, a zenéről pedig Éliás Gyula, Kis Grófo és a PartYssimo zenekar gondoskodott.

© Boldog Attila fotós / Viola Violetta virág & dekoráció

Hotel Clark - Leo Rooftop Bar

Cintia és férje teljesen más helyszínen szerette volna tartani az esküvőjét, mint az Magyarországon megszokott: gondolkodtak téli, havasi esküvőben, ahogyan a mexikói környezetbarát Azulik Hotel Tulum is az eszükbe jutott - végül azonban nem ők, hanem Cintia unokatestvére, Hubert találta meg számukra a legideálisabb helyszínt: „Éppen egy év múlva tervezte megnyitni a LEO Rooftop Bart, a Hotel Clark tetején. Ezen a helyszínen soha nem volt esküvő, ráadásul olyan panorámája van, mellyel még nem találkozhatott a nagyközönség – azonnal tudtam, hogy ez lesz az igazi.” – meséli Cintia, akinek konkrét elképzelései voltak a nagy nappal kapcsolatban.

„A kizárólag zöld növényekből álló boldogságkaput barátnőm, Viola Violetta készítette, aki minden várakozásomat felülmúlta.” – meséli a menyasszony, akinek világ minden tájáról érkeztek vendégei, ezért külön öröm volt, hogy a násznépet is el tudták szállásolni a frissen nyílt hotelben. 

Az újdonsült házaspár nagy napját pedig nemcsak a szertartás, hanem a szeretteik is boldogabbá tették, hiszen Hubert az esküvőjükön kérte meg párja, László kezét.

Zala Springs Resort & Spa

A szépségszalont vezető Szandra egyik vendége esküvőjén járt először a zalacsányi Zala Springs Resortban, és azonnal érezte, hogy ő is itt fog megházasodni. Párjával már az első személyes megtekintés után beleszerettek a resort modern és minimál stílusába, ahogyan a személyzet kedvessége és a kiváló ételek is lenyűgözték őket. 

"Az esküvő egész napja csodálatos volt, attól kezdve, hogy felkeltünk. Nagyon jó volt a barátnőimmel készülődni, minden úgy alakult, ahogyan szerettük volna. Meseszép emlék marad, hogy a szertartás után felengedett lufik szív alakba rendeződtek az égbolton - csodás érzés volt." - meséli Szandra, akinek májusi esküvőjét kedvenc DJ-jének, azaz Nigel Stately-nek a zenéje is még felejthetetlenebbé tette. ITT a pár csodás esküvő videóját is megtekinthetitek!

© Vivien Naomi Photography / Sugar Flower dekoráció / Török Móni smink

Haraszthy-Vallejo Pincészet

Kriszta és férje, Ricsi először a balatoni borrégióban keresgélt esküvői helyszínt, ám később - a budapesti közelsége miatt - a sajátos hangulató Etyekre esett a választásuk, ahol a Haraszthy-Vallejo Pincészet nívós villája is áll.

"A helyszín - már az internetes képek alapján is - szerelem volt első látásra. Hittünk abban, hogy az lesz a legmegfelelőbb környezet az esküvőnknek, ahová belépve rögtön látjuk magunkat - ez ilyen volt." - mondta Kriszta, aki esküvője nagy napján úgy érezte magát, mintha egy toszkán nyári vakációba csöppent volna: "Míg a fiúk a medencében hangolódtak a későbbi eseményekre, a barátnőimmel behűtött borok vártak minket és egy igazi csajos délelőtt állt előttünk." - meséli az ara, aki pont ilyennek álmodta meg az esküvőjét.  

© Kovács János

Le Til Kúria

Ketrin és férje, Tomi Kelet-Magyarországról származik, ezért biztosak voltak benne, hogy a közelben szeretnék tartani a nagy napjukat. "Először a környékbeli kastélyokat kezdtem el felkutatni, amikor Tomi felvetette a Biriben lévő Le Til Kúriát, mint lehetséges helyszínt." - meséli Ketrin, aki a kúria internetes anyagainak megtekintése után sejtette, hogy megtalálták az álomhelyszínt.

A hab a tortán csak az volt, hogy a vezetőség az összes különleges kérésüket meg tudta oldani: "A vendégváró falatok, a vacsora, az éjféli menü, a szertartás, az élő virágdekor, az esküvőszervező, valamint a speciális hálótermek mind-mind járnak az esküvői csomaghoz. Amikor pedig a gyönyörűen megterített próbavacsoránkon a mennyi ételek megkóstolása mellett elbűvölő és páratlan kiszolgálásban volt részünk, azonnal tudtuk, hogy akármi is lesz, itt fogunk megházasodni." - mondja Ketrin, akinek kedvenc pillanatai közé a csillagszórós kivonulás tartozott, melyet a kúria kültéri kápolnája mellett tartottak meg. A pár állítása szerint az összes vendégük elámult a helyszín eleganciáján és külföldi vendégeik várakozását is felülmúlta a Le Til Kúra szépsége. 

© Gergely Kata / VAMOS Wedding Photography

Tópart Hotel & Étterem

Kata és férje, Miki mindenképpen a Balatonon, egy olyan helyen szerette volna tartani az esküvőjét, ahol van saját partszakasz.  „Az interneten találtunk rá a Tópart Hotel & Étteremre és azonnal éreztük, hogy ez lesz az.” – mondja a gyönyörű ara, aki személyes megtekintés után nem is keresett más helyszínt.

A pár egész hétvégére kibérelte a gyönyörű hotelt, ahol a 75 fős násznépet kényelmesen el tudták szállásolni egy szuper wellness-szel egybekötve. „A hotel tulajdonosai nagyon kedvesek és minden kívánságunkat lesték. Az esküvőnk tökéletesre sikerült, álmodni sem lehetett volna szebbet!”

© Jánossy Noémi / Wedding by Alexandra-Tóth Alexandra esküvőszervező

Magyar Talléros Rendezvényközpont

Dalma alig egy éve volt együtt szerelmével, Ádámmal, mikor egy barátnőjén keresztül megismerkedett a Nyírtasson lévő rendezvényhelyszínnel. "Nem célzásképpen, de azonnal megmutattam Ádámnak ezt a csodálatos helyszínt - rá két hónapra megkérte a kezem. Bár a helyszínben biztosak voltunk, a szervezést Ausztriából bonyolítottuk le, ezért nem volt lehetőségünk az esküvő előtt élőben is megnézni a Magyar Tallérost." - mondja Dalma, aki ennek ellenére tökéletesen elégedett volt a szervezéssel és az esküvőjük klasszikus-vintage jellegű vonalával. 

A menyasszony külön kiemelte a rendezvényközpont csapatának profizmusát, a bőséges és finom étel, valamint italkínálatot, valamint a Magyar Talléroshoz tartozó kis készülődős szobát, melyet nagyon szeretett volna a menyegző előtti órákban.  

© Varga Csaba Photography

Szent István Bazilika

Alexandra és férje mindenképpen Budapesten szerettek volna összeházasodni, tehát nem volt kérdés, hogy a Szent István Bazilikában tartják az esküvői szertartást. "Kislányként sokszor voltam a Bazilikában szentmisén, és mindig elvarázsolt ez a gyönyörű épület: már akkor eldöntöttem, hogy egyszer majd itt lesz az esküvőm"- meséli a szép menyasszony, akinek felejthetetlen emléket nyújtott, hogy orgona kíséretében mondhatott igent élete szerelmének. 

 

A cikksorozat további részeit itt találhatjátok: I. rész (2018-as válogatás) / II. rész (2020-as válogatás) / III. rész (2021-es válogatás)

süti beállítások módosítása