Gretta

Olaszország legpazarabb villája: Villa Sola Cabiati

2018. július 26. - Gretta

Festői környezet, exkluzív villák és mesés hegyek panorámája - ez itt a Comói-tó, Olaszország egyik legdrágább (és minden bizonnyal az egyik legszebb) régiója, ahol többek között George Clooney-nak és Cindy Crawfordnak is van egy nyári "palotája". Most viszont az egykori francia hadvezér, Napóleon fényűző és szemkápráztató rezidenciáját mutatom be nektek!

A Villa Sola Cabiati az ötcsillagos Grand Hotel Tremezzo (a Comói-tó egyik legelegánsabb hotelje - a szerk.) része, amit akár te magad is kibérelhetsz, ha elég vaskos a pénztárcád! Ahhoz, hogy ott hajtsd álomra a fejed, ahol egykor Napóleon tette, napi 5200 angol fontot (kb. 1.8 millió Ft) kell fizetned - ráadásul háromszor, ugyanis csak három éjszakától lehet kibérelni ezt a pazar villát. Ha jól számolom, az valamivel több, mint 5 millió Ft (+ áfa) és akkor még az utazási költséget és az egyéb formaságokat még hozzá se számoltam.

Azért valakinek biztos megéri, mert nyáron például elég nehéz kibérelni ezt a villát. Egyébként nem csoda, hiszen elöl-hátul gyönyörű az egész rezidencia. Ez például a villa hátsó udvara, ami simán vetekszik az előkert szépségével. Talán nem meglepő, hogy sok fotózást és esküvőt tartanak itt - szó, mi szó, pazar lehet itt egy lakodalom!

Ahogyan az a villa exkluzív vendégektől elvárható, a négykerekűk helyett sokan inkább kis hajókkal és jachtokkal közlekednek a tó környékén. Ez egyébként egy teljesen hétköznapi, bevett szokás a Comói-tónál,  ezért a legtöbb tóparti villát úgy alakították ki, hogy frappánsan menjen a hajóból való ki- és beszállás. Napóleon szerelemhelyének kikötéjét például le is lépcsőzték, de nem csak itt figyeltek a részletekre. 

Ahogyan az várható volt, belülről sem piskóta a Villa Sola Cabiati! A 15. században épült reneszánsz stílusú villa tele van neoklasszikus antik bútorokkal, melyeket még a 18. században helyezett itt el az olasz nemesi származású Serbelloni család. Napóleon egyébként az ő jóbarátjuk volt, akik örömmel adták kölcsön a villát a francia hadvezérnek, azért, hogy időközönként a szeretőjével eltöltsön itt pár szerelmes hónapot.

Állítólag még mindig meg van az az ágy, amelyben Napóleon aludt, ráadásul szeretőjének selyemköntöseit is őrzik a villa második emeletén lévő múzeumban, de ezekről sajnos nem találtam képet. Érdekesség, hogy a II. világháború ideje alatt ide "rejtették" a Serbelloni család tetszetős antik gyűjteményét is - volt köztük ékszer, porcelán, gyémánt és még néhány különlegesen értékes Stradivarius hegedű is. Ezeknek egy részét a mai napig meg lehet itt tekinteni. De most nézzük a villa többi részét! 

Így néz ki az étkező. Felkelés után ennél a 12 fős étkezőasztalnál lehet elfogyasztani a reggelit, amit saját kérésre készít el a privát séf és szolgál fel a privát komornyik - mert a napi 1,8 milliós ár ezt is tartalmazza a 24 órás biztonsági szolgálaton kívül. Az azért megnyugtató, hogy nem kell a szendvicsek készítésével "bajlódni" ezért az árért.

  

A kilátás is igencsak tetszetős, főleg, ha ilyen gyönyörű körítést kap. A Sola Cabiati felső társalgója igazán pazar - azt hiszem, erre mondják, hogy tökély! De nemcsak az ablakon túl, hanem a plafonon is éppen elég látnivaló van.

A 3D hatású, plafonra festett egyedi freskók azt az érzetet keltik, mintha a Vatikán falai között járnánk. Nem mindennapi, az egyszer biztos.

Ahogyan azt már bizonyára Te is észrevetted, az egész villa túl van díszítve: a közlekedő egy része például tele van stukkókkal, márványoszlopokkal és kézzel megmunkált, gigászi nagyságú kőkaspókkal - a belsőépítészek egy négyzetcentiméternyi üres helyet sem hagytak ki.

A virágmintás tapétán kívül az ódivatú, antik bútorok jelzik, hogy a szobát nem a 2018-as trendek szerint tervezték. Ennek ellenére szerintem kevés ember van, aki nem töltene itt el pár szép napot, ha lehetősége adódna rá. A villában egyébként még van napozóterasz és fűtött medence is, de egy titkos hátsó kert is megmutatja magát.

A mellszobrok a Serbelloni család egykori sarjait ábrázolják és tele van velük az egész villa. A személyzet igencsak vigyáz rá - ahogyan a kedves vendégeknek is ajánlott - mert ezek is márványból készültek. 

A képeket köszönöm Villa Sola Cabiati Copyright © Villa Sola Cabiati

 ————————————————————————————————————————————— 

 Még több mesés ingatlanról a további összeállításokban olvashattok:

David Copperfield szigete a Bahamákon|Egzotikus álomvilla a Bahamákon|Festői rezidencia a Comói-tó partján|Florida legpazarabb álomvillája|Karibi villa Mostique-szigetén|Lenyűgöző fára épített ház Angliában|London legexkluzívabb luxuslakása|Modern luxusvilla Portugáliában|Pazar luxusvilla a Turks-és Caicos szigeteken|Téli álomvilla Coloradoban|Tóparti luxusvilla Coloradoban|Vízparti csodavilla Floridában

—————————————————————————————————————————————   

süti beállítások módosítása