Gretta

A világ 10 legexkluzívabb rooftop szállodája

2021. szeptember 06. - Gretta

Talán nincs is csodálatosabb annál, mint egy mesés kilátással rendelkező szálloda rooftop teraszán búcsúzni a nyártól... Most a TripAdvisor az elmúlt egy év turista véleményei közül összegyűjtötte nektek a világ azon legszebb szállodáit, ahol mindez a legnagyobb luxusban tehető meg. Nektek melyik tetszik a legjobban?

hanoi-la-siesta-diamond-hotel-spa-10-770x514.jpg

1. La Siesta Diamond Hotel & Spa, Hanoi, Vietnám

Ugye, milyen hangulatos? Ez a négycsillagos szálloda Hanoi központjában található és 360°-os kilátást biztosít a környező tájra. A véleményezők szerint szaxofonon és hegedűkön játszanak itt esténként, ami hihetetlenül hangulatossá teszi az egész helyet... A rooftop terasz egyébként a 13-15. emeleten foglal helyet, tehát egy nagy, többszintes területről ebszélünk, melyet sajnos a kép nem ad tökéletesen vissza. Ennek a szállodának a rooftop terasza lett egyébként a világon a legnagyobb pontszámra pontozva, ezért biztosan nem lehet kispályás a hely. A szálloda átmenetileg zárva tart, újra nyitáskor frissítem az éjszakánkénti árat.

kepernyofelvetel_624.png

2. Osmanli Hotel, Cappadocia, Törökország

Ez az a szálloda, melynek rooftop teraszán szinte minden utazóblogger fotózkodott már. Cappadocia már önmagában egy csoda, ebben a rooftopban meg egyébként nincsen semmi különleges - csak az, hogy tökéletesen beleolvad a környezetben és hibátlan panorámából szemlélhetjük a Cappadociaból felszálló hőlégballonokat. Mesés hely lehet, de nem mindenkinek jön be. Mindezzel együtt a világ 2. legjobb rooftopjának lett ez a terasz szavazva, ami a kilátás miatt érthető is. A szálloda egyébként semmi különleges: nagyjából úgy néz ki, mint egy fehér társasház, ahol 20 ezer forintba kerül egy szoba. A legtöbben ide tényleg csak a terasz miatt jönnek...

la-sinfonia-del-rey-hotel-spa-8-770x513.jpg

3. La Sinfonia del Rey Hotel & Spa, Hanoi, Vietnám

Újabb hangulatos rooftop a vietnámi Hanoi fővárosából! Talán ez még az előző kettőnél is jobban tetszik nekem, annyira csodás hangulata van. A terasz Hanoi egyik legszebb helyére, a mesés Hoan Kiem tóra néz rá. Működik itt egy Sky Bar (balra) és egy étterem is, mely szerintem könnyen nevezhetne a 'Vietnám legromantikusabb étterme' címért. A terasz nappal is szép és hangulatos, de igazán a naplementekor kezdődik itt meg az élet, mikor felragyognak a tavat körülvevő park festői fényei. Egy éjszaka csupán 12 ezer forintba kerül a szállodában.

luxury-villa-excelsior-parco-7-770x516.jpg

4. Luxury Villa Excelsior Parco, Capri, Olaszország

Egy 1996-ban felújított ókori római villából alakult a Hotel Excelsior Park, mert a Tirrén-tenger legszebb kilátását mutatja meg a tehetős turistáknak. Szinte mindegyik lakosztályhoz tartozik privát terasz vagy kert - a legszebb azonban a képen is látható 'Seaview Lounge' terasz, melynek hidromasszázst kínáló jacuzzijából  Dom Pérignon pezsgőt lehet szürcsölgetni a naplemente csodálása közben. Az biztos, hogy azoknak tudnak élni, akik itt szállnak meg! A Trip Advisoros vélemények szerint ennek a szállodának a rooftop terasza a világ negyedik legjobbja. Egy éjszaka 183 ezer forintba kerül a szálloda villáinak valamelyikében. 

white-house-hotel-istanbul-6-770x513.jpg

5. White House Hotel, Isztambul, Törökország

A White House Hotel Istanbul tagadhatatlanul hangulatos, romantikus és gyönyörűen kivitelezett - azonban nem ez a legjobb benne, hanem az, hogy csak egy köpésre található Isztambul leghíresebb nevezetességeitől. A Hagia Sofia bazilika, Ahmed szultán mecsetje, a Topkapi palota, az Archeológiai Múzeum, az Elsüllyedt Palota, a Nagy Bazár, a Millenium emlékmű és a Konstantinápolyi Hippodrom is rendkívül közel helyezkedik el ehhez a csodás rooftop bárhoz, ezért azt javaslom, hogy ha a városban jársz, kösd össze a kellemeset a hasznossal: egy kis városnézés után irány a bár és gyönyörködj felülről Isztambul legszebb látványosságaiban! Egy éjszaka 35 ezer forintba kerül a szállodában, mely belülről úgy néz ki, mint egy főúri birodalom.

peridot-grand-hotel-spa-by-aira-5-770x577.jpg

6. Peridot Grand Hotel & Spa by AIRA, Hanoi, Vietnám

Egy újabb vietnámi gyöngyszem.. hányadik is? Már a harmadik - és még vége sincs az összeállításnak! A képen látható menő rooftop bár az ötcsillagos Peridot Grand Hotel & spa by AIRA tetején található egy mesés infinity poollal, azaz végtelenített medencével együtt. Azok, akik asztalt foglalnak (és persze fogyasztanak is) a napozótéren élvezhetik egyszerre a város legfinomabb koktéljait a mesés medencéből, ami csodás kilátást biztosít Haoni fővárosára. A szálloda sajnos átmenetileg zárva tart, a napi árat az újra nyitáskor frissítem. 

riad-kheirredine-4-770x556.jpg

7. Riad Kheirredine, Marrakesh, Marokkó

Marokkó negyedik legnagyobb városában, az Atlasz-hegység lábainál fekvő Marrakeshben (Marrákesben) fekszik az ötcsillagos Riad Kheirredine hotel, melynek tetején az ország leginstagramosabb rooftop terasza várja a tehetős vendégeket. Itt minden nagyon extra és luxus, persze a lehető legmarokkóibb módon, már ha van ilyen szó. Az egész hely olyan, mint egy titkos oázis: vannak itt külön bérelhető ágyak, napágyak, medencék stb. minden ami kell. Kicsit beláthatatlan az egész, mert nem egy négyzetalakú térben helyezkedik el maga a vár, hanem labirintusszerűen végigfut a szálloda egész tetején, így biztosítva a kellemes intim szférát a vendégeknek. Nem rossz! Egy éjszaka 58 ezer forinttól kezdődik a szállodában.

jm-marvel-hotel-spa-3-770x513.jpg

8. JM Marvel Hotel & Spa, Hanoi, Vietnám

A 8. helyen található négycsillagos szálloda, a JM Marvel Hotel & Spa is Vietnám fővárosában, Hanoiban található. Fogalmam sincs, hogy csak a verseny lett megbuherálva, extrém mennyiségű vietnámi lakosok pontoztak a Trip Advisoron, vagy TÉNYLEG ennyire jók-e itt a rooftop terasszal rendelkező szállodák, az azonban tény, hogy a fotóról nézve ez is (mint ahogyan az összes többi is) igencsak hívogatóan fest. A rooftop a hotel 9. emeletén található a város dzsungelének kellős közepén... tehát fantasztikus city lightsokra lehet itt számítani. Egy éjszaka a hotelben 26 ezer forinttól kezdődik. 

singer-palace-hotel-2-770x513.jpg

9. Singer Palace Hotel, Róma, Olaszország

Róma tele van hangulatosabbnál hangulatosabb helyekkel - ez a kétemeletes rooftop étteremmel és bárral is rendelkező hotel, a Singer Palace Hotel pedig talán ismerős lehet mindenkinek, aki már valaha is járt ebben a mesés városban. Jó, talán nem névről, de ez az a csodás napsárga luxushotel, mely a Trevi-kút és a Pantheon közvetlen közelében helyezkedik el... A magát boutique hotelként aposztrofáló szálloda egyébként ötcsillagos, éjszakánként pedig legalább 140 ezer forintba kerül itt egy szoba; tehát jócskán ki kell nyitnia a pénztárcáját annak, aki egy hetet el szeretne tölteni itt.

146937606.jpg

10. Sant Francesc Hotel Singular, Palma de Mallorca, Spanyolország

Az összeállítás 10. helyén egy mallorcai rooftop terasz szerepel, mely a Catedral-Basílica de Santa María de Mallorca mellett található egy ötcsillagos szálloda, az 1860-ban épület Sant Francesc Singular tetején. Az egész rooftop nem nagy, nagyjából tényleg annyi, ami a képen látszik + még pár asztal székkel, de nagyon jól néz ki az egész. Vannak itt napozóágyak, egy igazán szép infinity pool, egy nyárias lounge és egy bár is, ahol a vendégek italait keverik ki az illetékesek. Az ár ebben a szállodában 145 ezer forint egy éjszakára, tehát egy felsőkategóriás vendéglátóhelyről beszélünk.  

cortile_sky_bar_and_pool1.jpg

+1 Cortile Budapest Hotel, Budapest, Magyarország

Szerencsére itt is van magyar vonatkozás: az Operaház közvetlen közelében elhelyezkedő négycsillagos Cortile Budapest Hotel is szerepel a listában - igaz, csak a 12. helyen. Rooftop terasza nem nagy, viszont annál intimebb, romantikusabb és mesésebb kilátást kínál a környező tájra. Hogy mit lehet tudni a szállodáról? Egy éjszaka kb. 40 ezer forintba kerül, négy különböző szoba közül lehet választani, próbálnak teljes mértékben környezetbarát hotelként üzemelni; tetőtéren pedig van egy egész hosszú fedett medence is, ahol még a Bazilika kivilágított tetejét is csodálatosan lehet látni.

süti beállítások módosítása