Gretta

A világ legmenőbb szállodái - 2018

2018. augusztus 20. - Gretta

Thaiföld, Belize, Mexikó és Izland - egyszerűen mesés helyeken helyezkednek el 2018 legújabb luxusszállodái, melyekből párat most én is bemutatok nektek, a világ minden tájáról! Neked melyik a kedvenced? 

© Ritz-Carlton

The Ritz-Carlton, Koh Samui, Thaiföld

2018 februárjában nyílt meg a thai Koh Samui nyaralósziget egyik elit részén a 175 lakoszállyal és medencés villával rendelkező, óceánra néző luxusszálloda. Csábítóan hangozhat, hogy a Ritz-Carlton ezen szállodájának két saját fehérhomokos partszakasza is van a Thai-öbölben, ráadásul egy  235 ezer m²-es területen épült, ahol egykor kókuszültetvények voltak. Megnyugtatásképp: az ültetvények fele még mindig meg van, szóval egy igazán különleges atmoszférába csöppenhetünk, ha itt töltjük el a nyaralásunkat. Mindezeken felül egy tetszetős spa részleg, 6 különböző étterem, egy gyönyörű (természetesen védett) korallzátony, egy kick box pálya és egy fitnessz centrum is tartozik. Az árak 110.000 forinttól kezdődnek/éj/fő. 

 © The Retreat at Blue Lagoon©

The Retreat at Blue Lagoon, Izland

Áprilisban nyílt meg az izlandi Kék Lagúna közvetlen közelében elhelyezkedő The Retreat at Blue Lagoon, melynek összes - azaz mind a 62 darab - lakosztálya a meleg vízű forrás panorámájára néz: sőt, a földszinti szobákból egyenesen a kék színű forrásba csobbanhatunk! Mielőtt azt hinnéd, hogy ebben a forrásban bárki, bármikor fürödhet, tévedsz: a szállodának ugyanis van egy saját részlege a Blue Lagoon-ban, amiben csak a vendégek mártózhatnak meg. Egyenlőre nem tudom elképzeni, hogy a turisták egy-két napnál többet eltöltsenek egy ilyen szállodában, mikor Izland sokkal szebb látnivalókban bővelkedik, de biztos lesz olyan, aki napi 500.000 ezer forintot hajlandó kifizetni egy szobáért. 

© Ritz-Carlton Reserve

süti beállítások módosítása