Gretta

A világ legkülönlegesebb szállodája : The Retreat at Blue Lagoon

2018. augusztus 28. - Gretta

Ahogy korábban már beharangoztam a '2018 legmenőbb új szállodái' című cikkemben, az izlandi Kék Lagúna egy ultramodern (és nem mellesleg ultradrága) szállodával gazdagodott, melybe most Ti is nyerhettek egy kis pillantást. 

1-retreat-at-blue-lagoon-lagoon-intro-1528664736.jpg

Izland turizmusa évről évre bővül: 2017-ben például csaknem 2.1 millió ember látogatott ebbe a gyönyörű országba, a híres geotermikus Blue Lagoon-t, pedig fele ennyien látogatták meg. Ezek után nem csoda, hogy a hotelmágnások is kivetették a hálójukat Izlandra - arra azonban még én sem gondoltam, hogy napi minimum fél millió forintot kell fizetni azért, hogy a szobád ablakából nézegethesd a kék lagúnát. Pedig nagyon ez a helyzet. De kezdjük az elején!

3-retreat-at-blue-lagoon-spa-1528665511.jpg

A The Reatreat szállodalánc első 5 csillagos, luxusminősítést kapott hotelje 62 lakosztállyal rendelkezik, melynek mindegyikéből teljes rálátás nyílik a Blue Lagoonra - sőt, némelyik drágább kategóriájú szobából még egy lépcső is levezet a a kék tavacskára. Persze, itt már nem kell a "turistákkal osztkozkodni" a lagúnáért, mert a szállodának van egy teljesen elkülönített részlege a vendégek számára - azért ez elég menő. 

2-retreat-at-blue-lagoon-exterior-1528665479.jpg

A 800 éves lagúnára épült dizájnhotel lényegében gerendákon áll és simán át lehet alatta úszkálni, ahogyan az a képen is látszik. A szállodát egyébként a Basalt Architect & Design Group Italia álmodta meg, de szerintem még kicsit álmodozattak volna tovább, mert nem tűnik túl mosolycsalogató helynek.

4-retreat-at-blue-lagoon-lobby-1528665542.jpg

Kívülről tehát nem egy nagy csoda a hotel (bár a modern minimalizmus rajongóinak ez biztos bejön), belülről annál tetszetősebb: faltól falig lévő szupererős ablakokkal oldották meg a dizájnt, mindenféle puccparádé és giccshalom nélkül, ami nekem nagyon tetszik, mert a Blue Lagoon látványánál szebbet aligha lehet kínálni a tehetős vendégeknek. Azért a szürke falat elég kiábrándítóak.

5-retreat-at-blue-lagoon-lagoon-suite-1528665566.jpg

Így néz ki a legdrágább szoba a szállodában - ezért kb. 650-700 ezret kérnek el egy éjszakára, a szezontól függően. Érdekes lehet megjegyezni, hogy a kék lagúnát a pára és a keletkező gőz miatt itt, a szálloda elkerített részén a gejzírek nem fűtik, tehát mielőbb beleugranál a jéghideg tóba, érdemes lehet rákészülnöd.

A cikket nem szponzorálta senki (sajnos). All Photos All Rights Reserved. Copyright © The Retreat at Blue Lagoon

—————————————————————————————————————————————

Még több mesés szállodáról a következő linkeken olvashattok:

Amankila (Bali)|Anantara Kihavah Maldives (Maldív-szigetek)|Banva Private Island Resort (Fülöp-szigetek)|Conrad Maldives Rangali Island (Maldív-szigetek)|Cosmopolitan Las Vegas|Dolce Hanoi Golden Lake (Vietnám)|Excelsior Hotel Gallia (Milánó)|Fantasyland Edmonton (Kanada)|ICE Hotel (Svédország)|Palazzo Versace (Ausztrália)|Six Senses (Ibiza)|The Phoenician (Arizona, USA)|The Retreat at Blue Lagoon (Izland) 

—————————————————————————————————————————————

 

süti beállítások módosítása