Gretta

2018 legjobb karácsonyi reklámjai

2018. november 20. - Gretta

A világmárkák már november elején a tévék képernyőjére tűzték a karácsonyi reklámjaikat, hogy bevásárlásra sarkallják a nézőket. De vajon melyik karácsonyi reklám a leghatásosabb? És melyik a legunalmasabb? Mondjátok meg ti!

 

Marks & Spencer

A Marks & Spencer idén elég lazára vette a figurát, ugyanis kicsit sem takargatják, hogy az eladási statisztikájának növelésére mennek rá. A karácsonyi reklámjuk eleje tele van karácsonyfákkal és gyönyörűen feldíszített házakkal, utána viszont végig azt sorolják, hogy pontosan mire is van szükségünk az ünnepi szezonban. Például fehérneműre, hálóingre és használati tárgyak egész sorozatára – az angliai M&S-ben ugyanis szinte mindent megtalálsz, amit csak akarsz.

10/5 – Nekem kicsit túlzsúfolt, pörgős és all-in-all sok az egész hajcihő ebben a reklámban. Azért legalább David Gandy felbukkant pár másodperc erejéig.

Waitrose & Partners

Aki nem ismerné a márkát: szintén egy brit bolthálózatról van szó, mely prémium minőségi ételeket és italokat kínál. Őszintén szólva ebben a reklámban még annyi karácsonyi hangulat sincs, mint az M&S-ében – maximum csak a háttérben feldíszített fáról és a fagyöngyről tudjuk, hogy karácsony van.

10/3 – A reklám azt sugallja, hogy a minőségi ételek fontosabbak az emberi érzelmeknél – holott a karácsony pont az ellenkezőjéről szól.

Sainsbury’s

Évről évre csodás reklámokkal rukkolnak elő: az idei évben egy meglehetősen szégyenlős kislány ad elő egy csodás dalt az iskolai karácsonyi ünnepségen, ami annyira cuki, hogy egyszerűen nem lehet vele betelni. A kisfilm szlogenje is igazán egyedi: „Mindent odaadunk azoknak, akiket szeretünk.”

10/8 – Kicsit hiányolom a kislány és az édesanya összeborulását a reklám végénél, ettől függetlenül szuper reklám.

John Lewis

Évről évre fantasztikus reklámokkal rukkol elő: idén például Elton John-is bevették a karácsonyi készülődésbe, ami még a várnál is jobban fel fogja dobni a nézettséget. A reklám röviden az énekes élettörténetét mutatja be, valamint arra helyezi a hangsúly, hogy vannak olyan ajándékok, melyek az egész életet megváltoztatják. 

10/10 – Már hiányoltam a világsztárokat a karácsonyi reklámokból, jó nagy hiányt pótoltak itt a Elton John-nal!

ASDA

Tavaly is igen tetszetősre sikeredett az ünnepi gyárlátogatásról szóló kisfilmjük, az idei viszont még annál is jobb lett! A reklámban a modern Miki egy csapásra karácsonyi hangulatot teremt a cuki kislány életébe, a háttérben ráadásul a „Baby please come home” című ünnepi nóta szól.

10/9 – Nagy kedvencem, mert a reklámban mindent láthatunk, ami kicsit is kapcsolódik a karácsonyhoz.

Amazon

Másik nagy kedvencem az Amazon reklámja, ahol a dobozok életre kelnek és vidámságot csempésznek az emberek mindennapjai. Egyébként 0:46-től olyan, mintha Takács Nikolas énekelne, de persze ezt nem tudom biztosan. :)

10/9 Ezt azt hiszem, egy ilyen kisfilmtől mindenkinek jókedve lesz!

Aldi

Már a harmadik éve tér rendületlenül vissza Kevin, a carrot (vagy a cuki sárgarépa-kölyök), aki egy Coca Cola-s (vagy ahhoz nagyon-nagyon hasonló) teherautót vezet, amikor – közvetlenül a reklám vége előtt – az út szélére sodródik. És itt vége a reklámnak.

10/2 Elképesztő badarságnak tartom, hogy egy karácsonyi reklámot így félbeszakítanak (még akkor is, ha több részesre tervezik), ezért a legalacsonyabb pontszámot kapja.

Tesco

Az Aldi-val ellentétben biztosra mentek – és milyen jól is tették! A filmben több családot láthatunk a karácsonyi vacsora előtt/alatt közben – persze az asztal mindenhol roskadásig tele van élelmiszerrel, de legalább nem olyan „direktben” és premier plánban reklámozzák azokat, mint a Waitrose & Partners.

10/8 – Komolyan, mi más kell még egy ünnepi szupermarketes reklámhoz ?! Talán egy kis klasszikus karácsonyi zene nem ártott volna.

Heathrow

Azt hiszem, ezt a karácsonyi reklámot várjuk évről évre a legjobban! A Heathrow még évekkel ezelőtt nagy eltalálta a kismacis figurákat, akik bár Floridába költöztek, karácsony napján elhatározzák, hogy útra kelnek, és meglátogatják a családjukat. Annyira cuki, hogy nem lehet vele betelni!

10/10 – Idén is messze a Heathrow viszi a prímet!

Littlewoods

Idén „A legnagyobb showman’ főcímdalát választották aláfestő zenének, ezzel párhuzamosan pedig egy játékokkal, kütyükkel és divatos ruhákkal teli cirkuszi világot jelenítettek meg.

10/7 - Eléggé sablonos, de jobbat nem lehetett volna kihozni belőle.

Cadbury

A Cadbury arra buzdít a kisfilmjében, hogy „Secret Santa” (azaz titkos Télapó) módjára lepjük meg szeretteinket egy kis édességgel - korra, nemre és munkahelyi körülményre való tekintet nélkül! Engem annyira elvitt a reklám, hogy a háttérzenére és a szövegre például nem is tudtam figyelni. Na, ki lepi meg még ma a szerettét?

10/9 – A világnak több ehhez hasonló reklámoknak van szüksége!

Visa

Ki ne tudná fejből az „All I want for Christmas” szövegét? A Visa pont erre épít: a helyi kisbolt, pék, virágárus és eladók segítségével arra kérik a nézőket, hogy karácsonykor is vásároljanak helyi árut a Visa segítségével.

10/6 – Az eleje még érdekesen indult, utána kicsit unalmas lesz, a végét pedig egy kicsit elrontja a Visa kártya megjelenése.

Nektek melyik reklám tetszik a legjobban? Szavazzatok a szavazóboxban!

Kellemes karácsonyi készülődést kívánok!

Gréta 

Melyik karácsonyi reklám a legjobb?
 
pollcode.com free polls
süti beállítások módosítása