Gretta

A Dominikai Köztársaság 10 legexkluzívabb szállodája

2021. június 05. - Gretta

Mesés pálmafák, egzotikus dzsungelek és a világ legszebb strandjai - többek között ezekkel csábítja magához a Dominikai Köztársaság a turistákat, akik vallják: ha egyszer megtapasztalod a dominikai életérzést, mindig vissza fogsz vágyni! Most az ország legexkluzívabb szállodáit mutatom be nektek, melyek olyan csodálatosak, mint egy álom... 

Tortuga Bay Punta Cana Resort & Club 

Punta Cana a Dominikai Köztársaság keleti részén található - amolyan igazi turista paradicsom, gyönyörű, nagyjából az ország turizmusának a központja. Itt, egy mesés ökológiai rezervátum mellett, mindössze 6 (!) perce a nemzetközi reptértől helyezkedik el az ikonikus Tortuga Bay, ahová nagy-nagy vágyam eljutni. 

Először is hadd szögezzem le, hogy a Tortuga Bay egy rendkívül exkluzív szálloda: nem egy épületből áll, inkább sok kicsiből (ezért a vendégek egy golfkocsit is kapnak a tartózkodásuk idejére); van 5 kilométernyi fehérhomokos privát strandja, 2 privát golfklubja és egy díjnyertes Six Senses spája, hogy a szobákról még csak ne is beszéljek... 30 db minden komforttal berendezett lakosztálya van a resortnak, amit a sztárok nagyon is kedvelnek - de ennél több nem is kell. Ha valahol, itt aztán tényleg el lehet bújni a világ elől, egyszerűen fantasztikus az egész.

A mesés szálloda egyébként a dominikaiak büszkesége, ugyanis a néhai Oscar de la Renta divattervező dizájnolta, valamint rendezte be az egész resortot. Részben ő, valamint Julio Iglesias énekes és Frank Rainieri üzletember a hotel tulajai, akiknek külön otthonaik is vannak a szálloda területén. Na jó, az az igazság, hogy több méteres betonfallal vannak elszeparálva a vendégektől, de végülis ők is ugyanazt a helyet élvezik, mint a közönséges turisták, nem? Az biztos, hogy ez egy szuper hely: egy éjszaka pedig kb. 200 ezer forinttól kezdődik, ami nem is olyan nagyon-nagyon vészes a hasonló kategóriájú szállodák árfolyamához képest.

Eden Roc Hotel Cap Cana

Az egyik legkultikusabb Eden Roc Hotel, a Cap Cana Puna Cana legdélebbi részén található, a város legszélén, golfklubokkal és különböző elit létesítményekkel körbe véve. Ebből mondjuk nem sokat lehet érzékelni, mert a hotel egy óriási területen helyezkedik el, ami az egyik nagy-nagy erőssége: tulajdonképpen az egész olyan, mint egy luxusfalu, nem is, mint egy resort! Most mondjam azt, hogy ide is el szeretnék jutni? Naná, ki nem?!

A hotel a nemzetközi repülőtértől 15 perces autókázásra található és része a Cap Cana fantasztikus természetvédett területének - mesés panoráma, gyönyörű táj és képeslapszerű fotók készítése tehát garantált, ha ide utazol. A Dominikai Köztársaság egy gyönyörű hely, de ez... ami itt van, az tényleg mindenen túl tesz látvány szempontjából! De térjünk is vissza a hotelre.

32 db különálló lakosztály és 26 db strandvilla található a resort területén, melyek bejárásához (itt is) kapunk egy golfkocsit. Már hogyne kapnánk, ha a hotel területén egy Jack Nicklaus dizájnolta golfklub is van? De a 120 férőhelyes jachtkikötő és egy 12 kezelőhelyiséges wellnessközpont, az Eden Roc Wellness & Spa is igencsak csábító, az antigravitációs jógatermével, az aqua kertjével (jelentsen ez bármit is) és az ultramenő konditermével együtt, ahol edzés közben külön pincér szolgálja fel nekünk a bioturmixot. Ha a luxust lehetne fokozni... de ezt már tényleg nem lehet. Szavak helyett beszéljenek helyettem a képek. Egy éjszaka 260 ezer forinttól kezdődik, határ pedig a csillagos ég. 

Amanera

Újabb gyöngyszem Dominikán... Ez se semmi! Az Amanera az egyik kedvenc szállodaláncom, az AMAN első golfszállodája, mely 2015-ben nyitotta meg a kapuit az ország északi részén, a Playa Grande mesés strand mellett, ami kb. 340 kilométerre található Punta Canatól. Szerintem egyébként a Santo Domingoban lévő nemzetközi repülőtér van ide a legközelebb, ami kb. 3 órás autóútra van innen, de ez most ide csak annyiban releváns, hogy a szálloda messze van mindentől.

És amikor azt mondom, hogy messze van mindentől, szó szerint kell érteni. A közelben nincsenek éttermek, sem bárok, sem semmilyen szórakozási lehetőség - csak az van, ami a hotelben található. Oké, nagyjából öt kilométerre van egy kis település, Rio San Juan, de a kórházon kívül itt sincsen nagyon semmi. Aki ezzel meg tud békélni, az szuperül fogja magát érezni ebben a szállodában, mert az Amanera egy igazi kis elvonulós, megnyugvós, relaxációs hely, ahol semmivel sem kell az embernek törődnie, csak azzal, hogy pihenjen. 

Az Amanerának van egy mesés 10-lyukú golfklubja (igaz, a vendégek 70%-a egyáltalán nem golfozik a szálloda igazgatója szerint), egy privát fehérhomokos strandja, egy hatalmas kertje (ami olyan, mint egy kész oázis, jókat lehet rajta sétálni), egy privát (!) hegye (amire túraútvonalakat és biciklis utakat is építettek), de még csomó minden más is. Mindez csak 25 darab villa lakóira, szóval ez a hely tökéletes, ha távol akarsz lenni mindenkitől. Még az éttermek, a konditermek és a bárok is túlontúl el vannak méretezve - az biztos, hogy a lépéstávolságot itt bőven be lehet tartani, de aki szereti a pezsgést, annak ez a hotel nem fogja elhozni a boldogságot. Azért nagyon szép, exkluzív, minden nagyon luxus, de innen nem lehet megtapasztalni az igazi Dominikát. Hogy mennyibe kerül egy privát medencés villa egy napra? 650 ezer forinttól kezdődnek az árak.  

Zoetry Agua Punta Cana

Nem tudom, ti hogy vagytok vele, de én ezért a szállodáért is teljesen odáig vagyok. Annyira más, annyira egzotikus az összeállításban lévő összes többihez képest! Az ötcsillagos all inclusive szolgáltatásokat biztosító Zoetry Agua Punta Cana városában helyezkedik el, de azért jó távol van mindentől. A vendégek főleg fakultatív programok miatt mozdulnak ki a szállodából, más miatt egyszerűen nem érdemes - itt ugyanis minden tökéletes. Szerintem ez Dominika legromantikusabb szállodája, de mivel még személyes tapasztalatom nincs, erre majd még később visszatérünk...

Szóval, ez az 51 lakosztályos szálloda rendkívül egzotikus és buja környezetben helyezkedik el: a Zoetry Agua úgy van megdizájnolva, hogy egy lagúnaszerű medence végigfollyon az egész területén - épp ezért, rengeteg swim-up lakosztály van, ami azért jó, mert a hálószobából csak pár lépést kell megtenni azért, hogy csobbanjunk egyet. Valamennyire intim (mert azért más szobája előtt senki sem akar fürdeni), viszont aki teljes diszkrécióra vágyik, az jobban jár, ha egy jacuzzis vagy egy privát medencés emeleti szobát foglal.

Vannak azonban villák is privát medencével és jacuzzival - valamelyik a kertre néz és teljesen el van rejtve a kíváncsi tekintetek elől, valamelyik azonban nyitottabb, viszont az óceánra néz... Szóval lehet válogatni bőven ízlés és pénztárca szerint. A árak 170 ezer forinttól kezdődnek, melyek viszont minden étkezést és más all inclusive szolgáltatást is tartalmaznak - ár-érték arányban szerintem talán ez a legjobb választás. 

Casa de Camp Resort & Villas 

Az Amanera szállodájával ellentétben a Casa de Camp Resortban tényleg meg lehet tapasztalni a dominikai életérzést - de ez nem is csoda, mert ez a hotel a Dominikai Köztársaság legrégebbi szállodája, már 1974 óta működik. A Casa de Camp egy mindent magában foglaló luxushotel, de azért nem olyan érinthetetlenül modern és rideg, hanem kifejezetten baráti, kellemes hangulatú és nagyon családbarát. Nyaralt már itt Beyoncé a családjával, ahogyan Bill és Hillary Clinton, Jennifer Lopezék, Julio Iglesias az egész csapatával és még sorolhatnám. Szuper hely, mindjárt meg is látják miért!

A teljesen külön álló épületekkel, lakosztályokkal és villákkal büszkélkedő Casa de Camp a sziget déli részén, Punta Cana városától kb. 40 kilométerre helyezkedik el La Romana településén (egyébként itt is van egy reptér, de elég kicsi, csak egy kifutópályás, főleg a private jetek szállnak itt le). Maga a resort egy 3000 hektáros területen fekszik, ahol MINDEN van, szóval ki sem kell mozdulni. Gondolok most a három darab Pete Dye-dizájnolta golfpályára, a három darab privát strandra, a sportcentrumra, a céllövöldére, a megszámlálhatatlan mennyiségű bérelhető tenisz-és sportpályára, a spára, a 15 (!) bárra és étteremre, csomó kids clubra, valamint egy teljes kikötőre jachtokkal, vitorlásokkal, katamaránokkal és minden mással. Nincs olyan kérés, amit ne valósítanának meg, nincs olyan exkluzív dolog vagy privát túra, amit ne lehetne itt megcsinálni vagy amit ne tudnának egy nap alatt megszervezni - és ezt most teljesen komolyan mondom.

A szálloda méreteit tekintve hatalmas, nagyjából páros lábbal még egy hét alatt is lehetetlen bejárni az összes zegét-zugát, ezért lakosztályonként egy golfkocsit kapnak a foglalók. Mit is mondhatnék még? Rengeteget lehetne mesélni erről a szállodáról is....Egy éjszaka a legegyszerűbb szobában 83 ezer forinttól kezdődik, de napi 20 millióért is lehet kibérelni óceánra néző privát medencés villát, melyből több van, mint gondolnátok. 

Santuary Cap Cana

Az összeállításban szereplő legelső szálloda, a Tortuga Bay mellett lévő biorezervátum másik felén található a Santuary Cap Cana hotel, mely különleges építészeti adottságairól vált híressé. Először le kell szögeznem, hogy a képen látható épületek nem egy kis települést ábrázolnak, hanem magát a hotelt. Így, ilyen változatos színek és építészeti stílusok kavalkádjaként vált hihetetlenül népszerűvé a Santuary Cap Cana, mely egy all-inclusive, adults-only hotel - tehát családosok, kisgyermekesek nem léphetnek be a szállodája helyszínére.

A hotel területén öt étterem és bár, öt medence, swim-up lakosztályok tömkelege és egy csodás spa is megtalálható, mindez 150 ezer forintért. Az én szívembe ez a szálloda annyira nem lopta be magát, valamiért annyira nem szimpatikus hely, ez áll a legtávolabb tőlem mind közül, viszont annyira jó vélemények vannak róla, hogy bele kellett tennem a cikkbe. Ha már voltatok itt, kérlek mondjatok véleményt róla kommentben! 

Sublime Samana Hotel & Residences

Következzen egy kisebb boutique hotel, a Sublime Samana, mely a sziget északi részén, Las Terranas szomszédságában található a Playa Coso mellett. Vegyes érzéseim vannak a hotel kapcsán: néhol azt érzem, hogy egy fantasztikusan modern és dizájnos szállodát látok magam előtt, néha pedig sorra bukkanak elő bennem a kérdőjelek, ha ha meglátom ezt a hotelt. A helyszíne, a tengerpartja egyszerűen lenyűgöző, ahogyan a medencés tere is; a szobák és az éttermek, valamint a spa kapcsán azonban erősen megkérdőjelezik bennem az az ötödik csillag. De az is lehet, hogy csak én gondolok bele túl sokat.

Mindenesetre a Sublime Samana nagyon népszerű: valószínűleg azért, mert itt nincsenek szobák, csak lakosztályok. Még a legegyszerűbb lakosztályban is van egy teljesen felszerelt konyha, embernagyású hűtővel, terasszal vagy erkéllyel, külön étkezővel és persze nappalival, ami azért nagyon jó. A második kategóriájú lakosztályokban már teraszra felszerelt jacuzzi is van és így tovább. A hotelnek egyébként nincs túl sok szolgáltatása, de van két medencéje, egy fitneszközpontja, teniszpályája és egy wellnessrészlege is privát stranddal. Nem rossz ez, kicsit "residence" hangulata van, ahol sok az állandó bérlő és kevesebb a turista, de még így is helye van az összeállításban. Árak éjszakánkénti 54 ezer forinttól. 

Hyatt Ziva Cap Cana 

Kezdjük is ott hogy egyből két Hyatt szálloda van egymás mellett: az egyik a Hyatt Ziva Cap Cana, mely egy all-inclsusive családi resort; a másik pedig a Hyatt Zilara Cap Cana. Túl sok különbség nincs a kettő között - maximum talán csak annyi, hogy a Zilara modernebb medencékkel, letisztultabb külsővel rendelkezik, míg a Ziva a Zoetry Agua lagúnás-medencés, családi pancsolós hangulatára ment rá. Átjárás elvileg nem lehet a kettő között, de szerintem ez a gyakorlatban csak nehezen betartható. 

A Hyatt Ziva egy 375 szobás és 32 lakosztályos monstrum, 12 étteremmel és bárral, két fitnesszteremmel, zumba teremmel és három spinning szobával, kétemeletes Zen Spával,  csúszda- és aquaparkkal, valamint hatalmas méretű tárgyalótermekkel. A szobák mindegyikéhez jár erkély, melyek a kertre, a medencére vagy a tengerpartra néznek. Egyik legjobb lakosztálya a tengerparton lévő Oceanfront Junior Suite Swim-Up Double, melynek részben privát medencéje is van, egy privát terasszal és napozóágyakkal - egyszerűen idilli (képek a galériában), de elnöki lakosztály is van a központi épület legfelsőbb emeletén, pazar kilátással. Az árak 130 ezer forinttól kezdődnek, ebben viszont már minden étkezés és all inclusive szolgáltatás benne van.

Hyatt Zilara Cap Cana

A Hyatt Zilara szállodában is 375 szoba és 32 lakosztály van, külön fitnesszteremmel, egy adults-only spával, egy 300-férőhelyes színházteremmel és összesen 25 étteremmel. Azért 25-tel, mert a Zilara vendégei szabadon használhatják a Ziva össze szolgáltatását és éttermét, a családosok viszont nem mehetnek át az adults-only szállodában. A szobák mindegyike erkélyes, melyek a medencére, a kertre vagy a tengerpartra néznek rá.

Legjobb közölük szerintem a Junior Suite Swim-up Double/King (ugyanúgy részlegesen privát medencével), az Oceanfront Junior Double/King (ehhez csak erkély van, medence nincs, a kilátás viszont páratlan), vagy az Oceanfront Junior Suite Swim-up Double/King, melyhez pedig a medence is és a kilátás is jár. Itt is van elnöki lakosztály, ugyanúgy a központi épület tetején, de szerintem nem nagy szám. Az itteni árak is 130 ezer forinttól kezdődnek, mely tartalmazza az étkezést, az alkoholos italok fogyasztását viszont nem.

Live Aqua Beach Resort Punta Cana

Bár nem ez a luxuskategóriás all-inclusive hotel van a legfeljebb pozícionálva (hanem az Hyatt Ziva Cap Cana), ha a kettő közül kellene döntenem, én még is ezt a szállodát választottam - ez főként a fantasztikus dizájnnak és a privát medencével rendelkező lakosztályoknak köszönhető, melyeket a Hyattban keresve sem találhatnánk. 

Nos, pár szóban bemutatnám a Live Aqua-szállodákat, mert még nem volt róluk szó korábban. A Live Aqua a mexikói La Colección Resorts by Fiesta Americana szállodacsoport tagja, melynek jelenleg jelenleg 7 db Live Aqua resortja van. Ezek közül mind Mexikóban helyezkedik el (mily meglepő), ez az első, ami nem. Célcsoportja a tehetős, bulizni vágyó fiatalok, tehát fontos hangsúlyt fektetnek az "Instagrammos" dizájnra. Úgy is mondhatnám, hogy a Live Aqua egy modernizált Hard Rock, elegánsabb kivitelben. Legnépszerűbb resortjuk Cancúnban van -  ez a Punta Canaban található szálloda pedig idén, 2021 januárjában nyitotta meg a kapuit. 

A resort legikonikusabb lakosztálya a Fuego Suite, mely a legmagasabb, központi épület felső szintjén helyezkedik el - extrája pedig az, hogy külön infinity pool jár hozzá (videó ITT), fantasztikus, tengerre néző kilátással. Aki nem szeret a magasban pancsolni, annak pedig ott van a Luna Suite (fotó ITT), melyhez szintén jár privát medence. Az árak 100 ezer forinttól kezdődnek egy éjszakára, de ez a minimum ár a legalapvetőbb szobára.  

Az összeállítás szubjektív, ezért tapasztalataitokat, véleményeiteket várom kommentben és/vagy emailen (gretta@gretta.hu) keresztül. A cikket nem szponzorálta senki (sajnos). All Photos All Rights Reserved. Copyright © Tortuga Bay, Eden Roc, Aman, Zoetry Agua, Casa de Camp, Sanctuary Cap Cana, Sublime Samana, Hyatt, Live Aqua  

—————————————————————————————————————————————

   'A világ legexkluzívabb szállodái' című cikksorozat további összeállításai:

Bahamák  Bali  Dominikai Köztársaság  Dubai  Las Vegas  Kréta  Los Angeles  London  Maldív-szigetek  Miami  New York  Párizs  Santorini  Zakynthos

 —————————————————————————————————————————————  

 

süti beállítások módosítása