Gretta

A világ legszebb panorámájú szállodái

2019. január 06. - Gretta

Álmodoznál ezen a borongós napon? Reggelente a világ legszebb kilátásaiban gyönyörködhetsz a következő a  luxusszállodákban! Amennyiben pedig nem tudsz választani, az sem baj: a cikk folyamatosan bővül a mesés panorámájú hotelekkel, ezért kommentben Ti is bátran ajánljátok kedveceiteket! 

letoltes.jpg©  Hoshinoya Fuji Resort  

Hoshinoya Fuji Resort, Fuji, Japán

Létezik szebb dolog, mint cseresznyevirágzás idején a Fuji látképében gyönyörködni?! A 2015-ben nyílt Hoshinoya Fuji Resort "glamping" (~ glamorous camping; magyarul luxuskempingezés) szolgáltatást nyújt tehetős turistáknak. Ez annyit tesz, hogy a szálloda a lehető legpazarabb és legkényelmesebb légkörben biztosítja a vendégeknek a kempingezés élményét. Ezen a szinten egyébként már teljesen mindegy, hogy miért jössz Japánba: a fantasztikus kilátást ugyanúgy megkaphatod, mint a Fuji környékén lévő privát lovaglótúrát vagy az ötcsillagos spaélményt - már ha van elég pénzed hozzá. 

© Ritz-Carlton

Ritz-Carlton Singapore, Szingapúr

Szó szerint ebben a látképben "fürdőzhetsz", ha az elegáns Ritz-Carlton Singapore legszebb lakosztályát, a Ritz Carlton Suite-ot bérled ki: előtted fog heverni a szingapúri kikötő és a felhőkarcolók tömkelege is. Egy éjszaka 190 ezer forinttól kezdődik, de ez a legalacsonyabb ár a szállodában - úgy gondolom, hogy ezért a kilátásért még legalább kétszer ennyit kell fizetni.

jade-mountain-sun-sanctuary.jpg© Jade Mountain

Jade Mountain, St. Lucia

Aki kicsit is képben van a karibi szigetlánc szállodáival, az már biztosan találkozott az ötcsillagos Jade Mountain extravagáns lakosztályaival, melyek mindegyikéhez tartozik egy-egy ilyen infinity pool. A 24 lakosztályt egytől egyik úgy alakították ki, hogy csak három oldalról védje fal, tehát biztosan fogsz berepülő papagájokkal és más egzotikus állattal is találkozni az ottartózkodásod alatt.

©  Four Seasons Moscow

Four Seasons Hotel, Moszkva, Oroszország 

Az 5 csillagos szálloda 180 szobával várja az igencsak tehetős vendégeit: egy éjszaka durván 200 ezer forintba kerül, de akár háromszor ennyiért is kibérelhetünk egy pazar lakosztályt. A hotel illetékesei szerint a legszebb panorámát  a háromszobás Presidental Suite (elnöki lakosztály) és az öt darab Grand Premier Suit lakosztályok nyújtják, melyeknek mindegyike a Kremlin-re, a Vörös térre vagy a Boldog Vazul-székesegyházra néz. Azt hiszem, aligha lehet ennél jobb helyen tölteni egy moszkvai vakációt! 

lon-homepage-1-o.jpg

© Longitude 131

Longitude 131, Uluru, Ausztrália 

A letisztult modern minimalizmus kedvelői biztosan imádni fogják a Longitude 131 sivatagi luxusszállását, mely a világ egyik legszebb természeti nevezetességére, az Ulurura (Ayers Rock) néz. Fontos megjegyezni, hogy nem ez az egyetlen panorámás felsőkategóriás szállás a közelben (a Desert Gardens Hotel talán még szuperebb kilátást nyújt), ám engem annyira megfogott ez a lakosztály, hogy úgy döntöttem, inkább ezt a hotelt mutatom be nektek. Ahogyan számítani lehet rá, ez sem két fillér (kb. 500.000 forint egy éjszaka), de ha nincs rá kereted, az se okozzon problémát, mert kempingezni is lehet a közelben.

iagnf_phototour38.jpg

© Marriott

Marriott Fallsview Niagara Falls, Niagara-vízesés, Kanada

Hihetetlenül hangzik, de ez nem greenback: ez tényleg a Niagara vízesés! A klasszikus berendezésű Marriott szálloda szerencsés vendégei (na meg persze azok, akik fizetnek felárat ezért a látványért) ilyen környezetben hajhatják álomra a fejüket. Nekik mondjuk a szállodai szobát sem érdemes elhagyni, mert ennél szebb és jobb panorámát nem fognak találni a vízesésről. Kipróbálnád?

botswana-africa-indoor-view-elephant-zarafa-camp-wildlife-cheetah_lg.jpg© Zarafa Luxury Camp

Zarafa Luxury Camp, Botswana

Nehéz volt választani Afrika luxuskempingjei közül, hiszen mindegyik fantasztikus látványt nyújt (tavaly már egy hasonló zambiai luxuskempinget be is mutattam nektek). A Zarafa Luxury Camp a privát Selinda rezervátum közepén, a Zibadianja lagúna közvetlen közelében helyezkedik el és csak az igazán kivételesek juthatnak el ide: mindamellett, hogy egy hét tartózkodás az átlagember számára szinte megfizethetetlen, a "kempingben" csak 5 db villa van, ezért érdemes jó előre lefoglalni őket. Egyébként biztosan megéri, hiszen a szálloda úgy promózza magát, hogy minden reggel az elefántok vagy a zebrák látványára ébredhetünk.

web-aerial.jpg© Fairmont Chateau Lake Louise

Fairmont Chateau Lake Louise, Alberta, Kanada

A lenyűgöző Banff Nemzeti Parkban, a Louise tóval és a Viktória gleccserrel szemben található ez az négycsillagos szálloda, ahol rengeteg programlehetőség (pl. lovaglótúra, hótalpas túrázás, sífutás stb.) közül választhatnak a szálloda vendégei. Az éjszakák 82 ezer forinttól kezdődnek, de szinte biztos, hogy a tóra néző lakályok itt is jóval drágábbak az átlagnál. 

© Plaza Athenee Paris

Plaza Athenee, Párizs, Franciaország

Párizs bővelkedik a szebbnél szebb szállodákban - csak a pénztárcád szabja meg, hogy mennyire tudod elengedni magad. Az viszont biztos, hogy aki a Plaza Athenee vendége lesz, garantálan meg kap mindent, amit szeme-szája megkíván, sőt: még többet is! A reggelit, az ebédet és a vacsorát például ilyen kilátásban fogyaszthatja el az, aki az Eiffel Suite lakosa lesz - ennél szebb panorámájú éttermet alig lehet találni Párizsban!

© The Oberoi

Oberoi Amarvilas, Agra, India

India a szélsősége országa: míg az ország kisebbik fele káprázatos pompában csodálhatja a világ egyik legszebb építményének megszavazott Taj Mahalt, addig nem messze a márványtömböktől koszban és szeméttömegek közepette kéregetnek a koldusok. Az biztos, hogy ide nem akárki teheti be a lábát: egy éjszaka 140 ezer forinttól kezdődik a szállodában.

Neked melyik hotel tetszik a legjobban? Mondd el véleményedet a szavazódobozban, illetve ajánlj még mesés kilátással bíró szállodákat a többieknek, hogy minél több hotellel bővüljön a cikk!

 

Melyik szálloda kilátása a legszebb?
 
pollcode.com free polls
süti beállítások módosítása