Gretta

Az USA legdrágább lakosztálya - 2019

2019. január 12. - Gretta

Nem a kultikus Plaza Hotelben, és nem is a Four Seasons-hoz/Mandarin Orientalhoz-hoz hasonló szállodaláncokban található Észak-Amerika legdrágább lakosztálya, hanem a Mark Hotelben, mely a New York-i Upper East Side-on, a Central Park közvetlen közelében helyezkedik el. 

1_42.jpg

Az 1927-ben épült Mark Hotel 2006 és 2009 között Jacques Granger interiortervező vezetésével hatalmas belső renováláson esett át, ennek következtében pedig a szálloda hamar elindult a világhír felé: 2014-ben például már több nemzetközi elismerést is kapott a letisztult, mégis otthonos berendezésű hotel, mely a jelenlegi legdrágább lakosztállyal büszkélkedhet az egész USA-szerte.

2_42.jpg

A 16. és a 17. emeleten lévő 'penthouse' lakosztály 929 négyzetméterrel, 5 hálószobával, 4 kandallóval, 6 fürdőszobával és 2 bárpulttal rendelkezik, hatalmas nappalija egy bálteremnek is beillene, a több, mint 200 négyzetméteres rooftop terasza pedig a Central Parkra néz rá  - azt pedig még nem is említettem, hogy külön privát bejárata van a szomszédos Bergdorf Goodman luxusáruházba. Azt hiszem, aligha lehetne ennél jobb szállást találni a New York-i metropolitanban!

3_30.jpg

A lakosztály egyébként nem most épült és nem is új, ám csak most került be a Mark Hotel rövid távon is bérelhető lakosztályai közé - egészen eddig ugyanis egy milliárdos család haszonélvezetében állt. 

4_26.jpg

Arra a kérdésre, hogy miért kerül a lakosztály ennyire sokba - kereken 20 millió forintba egy éjszakára (!) -, azt felete Olivier Lordonnois, a Mark Hotel vezetője, hogy a piacon az eddigi legdrágább a New York-i Four Seasons 'Ty Warner Penthouse' lakosztályja volt, ami viszont jelentősen kisebb ("csupán" 420 négyzetméternyi alapterületű, 1 hálószobájú és 4 is teraszú), mégis 13 millió forintot kértek el érte éjszakénként. "A mi lakosztályunk kétszer ekkora, az ára mégis jóval kevesebb, szóval nem nevezném nevetségesen drágának." - mondta a Mark Hotel igazgatója.

5_17.jpg

A lakosztályban egyébként semmi "különleges" nem található - tehát nincsen benne jacuzzi, spa, szauna vagy ehhez hasonló luxus dolgok, viszont nagy és tágas, minden alapberendezésből legalább kettő található a meg benne, a hotel vezetője szerint pedig a bérlők igényeihez igazítják a lakosztály aktuális berendezését. 

6_17.jpg

Például említi, hogy egy híres csillagokért rajongó üzletember kedvéért egy több millió forint értékű teleszkopót hozattak ide, egy szupermodell miatt egy ideiglenes kifutóval is rendelkező gardróbot építettek a szobába, de a lagapróbb étkezési igényekre is pontosan odafigyelnek, hogy a vendégük maximális kényelmeben éreze magát - állítása szerint ezért kell megfizetni a hotelt.

Nektek hogy tetszik? Az biztos, hogy ez a lakosztály közel sem annyira kirívó, mint a milánói Excelsior Hotel Gallia 'Katara' szobája, de sokkal otthonosabbbnek néz ki! 

 

süti beállítások módosítása