Gretta

A világ legmenőbb új szállodái - 2019

2019. április 07. - Gretta

Megújult Karib-szigeteki luxusszállodák, angol nemesi kúriák és környezetbarát eco-kunyhók  is szerepelnek az idei év legmenőbb új szállodái között.

A tavalyi évhez hasonlóan idén is szemügyre vettem azokat a luxushoteleket, melyik idén tervezik megnyitni a kapuikat. Csemegézzetek kedvetekre, kommentben pedig mondjátok el melyik a kedvencetek!

castadiva-lake-como-hero.jpg

Mandarin Oriental Lago di Como, Olaszország

Igen, akik ismerősek a környéken, azok biztosan tudják, hogy ez a szálloda az egykori CastaDiva Resort & Spa, ami fél évvel ezelőtt bezárta a kapuit, hogy egy kis megújuláson (és tulajváltáson) essen át. Az idén tavasszal megnyíló Mandarin Oriental Lago di Como a környék legnagyobb spa- és wellnessrészlegével fog rendelkezni, ahogyan jónéhány éttermet is építenek majd - arról azonban nem találtam információt, hogy az amúgy is csodásan kinéző 19. századi romantikus villát külsőleg is felújítják-e.

Ami viszont biztos, hogy nagyon sokan várják a szálloda megnyitóját, hiszen Nyugat-Európában ez az első Mandarin Oriental, Olaszország területén belül pedig a második (a másik Milánóban található) - bár jelenleg is folynak MO építkezések Barcelona, Madrid, Genf, London, München, Párizs és Prága területén.  Én nagyon kíváncsi vagyok, milyen lesz és ti?

Mystery Hotel Budapest, Magyarország

Másodjára nézzünk meg egy kis hazait: a főváros 6. kerületében, egy 19. századi belső udvaros házban építették meg a 82 szobás "luxusszállodát", ahol már 32 ezer forinttól is bérelhetünk egy szobát éjszakára. A hotel - titokzatos nevéből adódóan - nem egy kedves külsejű, otthonos és jó közérzetet biztosító hely, hanem inkább úgy fest, mint egy purgatórium. Én biztosan nem szeretnék itt aludni, őszintén szóval fogalmam sincs, milyen sikerei lehetnek a szállodának, de az tuti, hogy (újdonság ide-oda) mást fogok javasolni a külföldi ismerőseimnek, ha Budapestre jönnek látogatóba.

virgingorda_cliffsulite_01.jpg

Oil Nut Bay, Brit Virgin-szigetek

Evezzünk egy kicsit vidámabb vizekre! 2019 nyarán nyílik meg a karibi szigetvilág egyik legpompásabb és legexkluzívabb szállodájának új része, a Marina Village, melyben infinity medencékkel ellátott lakosztályokat és luxusvillákat fogunk megtalálni. Azt hiszem, itt már inkább el tudnám képzelni magam :) A kávézóval, könytárral és több étteremmel is rendelkező hotel egyáltalán nem hasonlít egy nagy monstrumra, hiszen az egész építményt úgy alakították ki, hogy a lehető legintimebb szférát nyújtsa a vendégeknek. 

Apurva Kempinski Bali, Indonézia

Már a tervrajzokról is lenyűgöző látványt nyújt a Kempinski új csodája, előben pedig egészen biztosan kápráztató lesz. A 475 lakosztályt és szobát kínáló szálloda meglepő módon nem kelt "komplexumos" életérzést - nekem inkább olyannak fest, mintha félig a dzsungelbe építettek volna, ez pedig mindenképpen az épület dizájnereinek köszönhető -, ahogy azt sem érdemes elfejeteni, hogy az Apurva Kempinski Bali egyik legelitebb helyén, a Nusa Dua-n fekszik.  A környékről azt érdemes tudni, hogy a strandja rendkívül csendes és nyugodt, ám szállodák sora található itt, ami miatt rengeteg (tényleg rengeteg) turistával fogsz itt találkozni. Pár napra azért nem lehet rossz :)

Parklane Marriott, a Luxury Collection Resort & Spa, Ciprus

A "Ciprus első nemzetközi luxusszállodája" címet viseli ezt a hosszú nevű, extradrága szálloda, mely szintén a tömegtermelésre megy rá: 274 lakosztállyal és szobával, valamint 300 méter hosszú, privát homokos stranddal büszkélkedhet - ez mondjuk nem is olyan rossz. A küllemében nem igazán tetszetős, monumentális kinézetű szálloda három medencével (egy felnőttel, egy családossal és egy tengervizessel), három teniszpályával és egy minifoci-pályával is rendelkezik, hogy a hatalmas kölyökparkról ne is beszéljünk. Tehetős családosoknak biztosan elnyeri majd a tetszését.  

The Langley, Egyesült Királyság

Minden bizonnyal Anglia legjobban várt szállodája a Windsor és a London között elhelyezkedő The Langley, mely évszázadokon át a brit nemesi Marlborough család tulajdonában volt. Pár éve vette meg tőlük a Marriott, akik dollármilliókat költöttek a felújítására, 2019 tavaszára pedig meg is hirdették a 41 darab lakosztályt és az exkluzív Sisley Spa-nak otthont adó ötcsillagos szálloda nyitását. Árakról még nem tudni, mert jelenleg még nem is foglalható, ám az biztos, hogy csak a tehetősöknek lesz ide belépőjük.

high340200_763952_944517.jpg

Cannúa, Kolumbia

Mostanában nyílik meg a kolumbiai Santiago Giraldo Diaz, valamint az amerikai Nathan Rodgers és Brian Schon álma: egy környezetbarát "ego-lodge" butikhotel, azaz egy esőerdő közepén álló, ulramodern fakunyhókból álló komplexum, mely csaknem 110.000 km²-en fog elterülni. A 18 darab mini fakunyhóból álló komplexum minden egyes négyzetcentiméterét környezetbarát anyagokból készítették el, ráadásul csak a helyiek közül választottak alkalmazottakat maguknak.  

four-seasons-napa-valley-01.jpg

Four Seasons Resort Napa Valley, Kalifornia, USA

Bár a Four Seasons idén 6 új szállodát is nyit a világ körül, a szakértők szerint ez a kaliforniai bőrtermelő negyedben álló Napa Valley Resort lesz a legkiemelkedőbb mind közül. A színvonalról talán nem kell beszélnem: minden ultraexkluzív és ultraluxus lesz a 85 lakosztályt és 20 villát tartalmazó hotelben, amit még egy kis exkluzív pincészettel is megspékelnek a szálloda tulajai: a díjnyertes borász, Thomas Rivers Brown fogja segíteni a Four Seasons saját kis bortermelői üzemét.

Hyatt Ziva Cap Cana, Dominikai Köztársaság

Igazi monstrumként bukkan elő a dominikai esőerdőből ez a 375 lakosztályos luxusszálloda, mely egy hatalmas víziparkot is magában foglal: medencékkel, magas csúszdákkal, vízi kanyonokkal és még sok minden mással. A hotel egyébként a Hyatt Zilara Cap Cana közvetlen szomszédságában helyezkedik el, tehát, csak a küllemében új - úgy látszik, volt igény a régebbi szálloda bővítésére, ezért a Hyatt felhúzott még egy gigászi méretű ingatlant is.

A szálloda egyébként tipikusan azoknak lett kitalálva, akik nem szeretnének a hotel falai mögül kimozdulni: all inclusive, medencés, wellnesses, mozis, sok programos, tehát akár a világ bármelyik pontján is lehetnél. Ezért mondjuk nem kell Dominika Republikára menned, de ha mégis kedvet kaptál hozzá, idén ősztől foglalható a Hyatt Ziva Cap Cana. Halkan megjegyzem: én biztosan nem ezt a szállást választanám, ha ide utaznék.

Kinloch Manor & Villas, Új-Zéland

Andrew Patterson, a világhírű natúrkedvelő építész tervezte a Kinloch Manor & Villas ingatlanjait, melynek mindegyik része különálló, világos és szellős. Ezt azért fontos megemlíteni, mert kevés ilyen újépítésű szállodát ismerek, ez pedig azon kevesek egyike, ahol nem arra mennek rá, hogy minél több turistából tudjanak egyszerre pénzt kicsikarni. A szállodát főként a nyugdíjasoknak, természetkedvelőknek és a nyugalomra vágyóknak ajánlják, de azért itt is megvan minden luxus, amire vágyni lehet: helikopter-leszállópálya, teniszpálya, éttermek és még sorolhatnám. Mindezt a Taupo-tó árnyékában. Egyszerűen fantasztikus! 

Nektek melyik szálloda tetszik a legjobban? Esetleg megvannak a magad kedvencei? Várom hotelbeszámolóitokat és ajánlásaitokat kommentben, illetve emailen (gretta@gretta.hu) keresztül!

 

Melyik új szálloda a legjobb?
 
pollcode.com free polls
süti beállítások módosítása