Gretta

Coco Chanel exkluzív otthona a párizsi Ritzben

2019. május 30. - Gretta

Kevés olyan elegáns és kifinomult rezidencia létezik a világon, mint a párizsi Ritz Hotel - nem is csoda, hogy egykoron a legendás divattervezőnő, Coco Chanel is itt múlatta az ideje nagy részét. Nézzünk is bele a róla elnevezett lakosztályba!

ritz-paris-hotel-suite-coco-chanel-2_0.jpg

A két szobával és két fürdővel rendelkező Coco Chanel lakosztály a márka kultikus színeiben - azaz fehérben, feketében és a bézs különböző árnyalataiban - ragyog, és úgy lett berendezve, hogy a lehető legnagyobb kényelmet és luxust szolgáltassa az éppen ottlakó vendégeknek - csakúgy, mint egykoron a legendás divattervezőnek.

ritz-paris-hotel-suite-coco-chanel-header-3_0.jpg

Coco Chanel - annak ellenére, hogy saját apartmannal is rendelkezett Párizs belvárosában - imádott itt élni, a nevén szólított minden egyes alkalmazottat, és a hotel vezetői még azt is megengedték neki, hogy a saját ízlésében rendezze be a 3. emeleten lévő szalonját, melyben 34 éven át lakott.  Sajnos az eredeti lakosztályát ma már nem lehet megtekinteni, mert egy négy éven át tartó renoválás során teljesen átalakították, ám a hotel 2. emeletén bárki kiveheti azt a lakosztályt, melyet róla neveztek el - igaz, eszelősen borsos árat kell érte fizetni.

ritz-paris-hotel-suite-coco-chanel_0.jpg

A napi 18 ezer eurótól (kb. 5,5 millió forint) kezdődő Coco Chanel Suite ára ünnepnapokon és a nyári hétvégéken akár napi 40 ezer euróra (kb. 12,3 millió forint) is felrúghat, igaz, ezért az árért egy 188 m²-es csodalakást kapunk Párizs legelitebb részén, a Place Vendôme-n. 

A Ritz-beli apartman egyébként tele van különlegességekkel, melyet a kultikus márka rajongói értékelhetnek csak igazán: a lakosztályt például a Chanel másik legendás dizájnere, maga Karl Lagerfeld álmodta meg és rendezte b, ráadásul a rezidencia tele van Coco chanel privát albumjainak fotóival, melyeket a nagyközönség még máshol nem láthatott.

chanel-suite-coco-chanel-sitting-area_-vincent-leroux.jpg

Ha ez nem lenne elég, a szálloda saját Chanel spa-és wellnessrészleggel rendelkezik, ahol csak a márka termékeit használják bőrszépítő - és kozmetikai kezelések alkalmával. Mi tagadás, ennél jobb ajánlólevél nem is kell egy szállodának!

süti beállítások módosítása