Gretta

A világ legdrágább szállodája: Banwa Private Island Resort

2019. június 24. - Gretta

Privát szigetek, minden luxussal ellátott villák és díjnyertes strandok - többek között ezekkel az extrákkal (is) bővelkedik a világ legdrágább szállodája, a Banwa Private Island Resort. Csak a multimilliárdosok engedhetik meg maguknak, hogy ebben a hotelben töltsék a vakációjukat - de most te is bepillanthatsz! 

Már korábban is mutattam nektek elképesztő luxusban dúskáló hoteleket, azonban azok is piskótának bizonyulnak a világ (jelenlegi) legdrágább szállodájához képest, mely tulajdonképpen egy privát szigeten működő all inclusive resort.

The world’s most expensive resort is open for business – and as you might expect, it’s jaw-dropping

A világ legszebb strandjának többször is megválasztott fülöp-szigeteki Palawan-hoz rendkívül közel, szinte "szomszédságban" fekszik a Banwa Private Island Resort, ami közel 60 ezer négyzetméteren terül el. Többek között ilyen gyönyörű infinity medencékkel van ellátva a sziget - a többit pedig még nem is láttatok!

Banwa Private Island has a very hefty price tag, but it does secure guests the entire island

A Banwa-sziget igazi paradicsom a maga módján, ugyanis csak 6 (minden luxussal felszerelt) villát építettek rá - az tuti, hogy az ottlakók nem szűkölködnek hely-ügyileg! Az előző képen látott medencén túl még mindegyik rezidenciához építettek egy medencét, egy jacuzzit, a falak pedig teljes mértékben ablakokkal lettek megoldva, hogy a lehető legszebb kilátást biztosítsák a vendégeknek.

Nestling in the Palawan archipelago in the Philippines – regarded as ‘the last ecological frontier’, according to the resort’s website - Banwa Private Island is pretty much 15 acres of paradise on earth

A reklámportrén így néz ki az egyik privát villa medencéje, ám ennél több képet aligha fogunk látni róla, ugyanis teljes titoktartás és közösségi média-blokkolás van érvényben a szigeten - valószínűleg így próbálják védeni az orosz oligarchák, az arab milliárdosok és a politikában érdekelt üzletemberek magánéletét a sziget tulajdonosai. Ezért mondjuk biztos megérni nekik pénzt kiadni - de tulajdonképpen mennyibe is kerül itt egy éjszaka? 

The Banwa Private Island website says that the island is ‘a private world where time stands still’ and where temperatures rarely dip below 30C

Nem kevesebb, mint 29 millió forintba (!), ami viszont mindent tartalmaz. Ennyi pénzért? Még jó, hogy mindent! Annak, aki viszont ide jön pihenni, már biztosan nem számít az a majd' száz millió - ugyanis legalább három napot kell tartózkodni a szigeten, ami máris 87 millió forintra jön ki. Egyébként ilyen kényelmes szabad társalgóhelyiségek is vannak a Banwa különböző pontjain.

The flashiest way of reaching the island is by seaplane or helicopter from Manila - but transfers aren't included in the price

A tengerpart is mesés, fehérhomokos - lényegében olyan, mint egy álom. A képbe csak a Manilából induló helikopter transzfer zavar be, ami viszont nincs bent az árban. Valószínűleg azért, mert aki itt nyaral, annal már saját magángépe is van...

The interiors of the villas are modern and chic, with easy-on-the-eye colours and patterns

A ház belseje is rendkívül tetszetős, bár annyi szabad program közül lehet választani, hogy én biztosan nem sok időt töltenék a villlában. Többek között lehet búvárkodni, paddle board-ozni, snorkelezni, jet-skizni, golfozni, teniszezni, jógázni és katamaránozni is, ha napozást és a pancsolást már végképp unnánk.

Now that's a sea view: Stunning vistas come at no extra cost, of course

A naplementék is kivételesen gyönyörűek itt, főleg, ha közben a medencéből élvezhetjük a látványt. Egyébként az éjszakák az egyetlen alkalmak a felfrissülésre, a napi átlaghőmérséklet ugyanis alig megy 30 fok alá - azért ilyen körülmények között biztosan hozzá lehet szokni.

The villas accommodate 48 people, so if you can gather that number of people together and split the cost it works out at $2,083 (£1,600) each per night, though there is a minimum stay of three or five nights depending on the time of year

A vacsorát több helyszínen is el lehet fogyasztani: ezek közül talán a képen lévő fák alatti asztal a legromantikusabb. Külön extra, hogy az általad fogott halat is megfőzik, ha szépen kéred, sőt, a villa séfjei akármilyen ételt el tudnak készíteni a kényes vendégek számára, ha a napi "általános menü" nem lenne megfelelő. És miért is lenne napi 29 millió forintért?! 

The island offers golf, desert-island style. You tee off from a jetty and try to hit a floating target green with balls made of fish food. The image above illustrates the utter serenity that awaits well-heeled guests

A vacsora után újból megmártózhatunk a saját kis medencénkben, hogy aztán újult erővel vágjuk neki a következő napnak. Az biztos, hogy ezen a szigeten mindent meg lehet találni, amire egy ilyen tengerparti pihenős nyaralás alkalmával vágyni lehet - a kérdés csak az, hogy ennyi pénzért megéri-e?

A cikket nem szponzorálta senki (sajnos). All Photos All Rights Reserved. Copyright © Banwa Private Island Resort

—————————————————————————————————————————————

Még több mesés szállodáról a következő linkeken olvashattok:

Amankila (Bali)|Anantara Kihavah Maldives (Maldív-szigetek)|Banwa Private Island Resort (Fülöp-szigetek)|Conrad Maldives Rangali Island (Maldív-szigetek)|Cosmopolitan Las Vegas|Dolce Hanoi Golden Lake (Vietnám)|Excelsior Hotel Gallia (Milánó)|Fantasyland Edmonton (Kanada)|ICE Hotel (Svédország)|Palazzo Versace (Ausztrália)|Six Senses (Ibiza)|The Phoenician (Arizona, USA)|The Retreat at Blue Lagoon (Izland) 

—————————————————————————————————————————————

 

süti beállítások módosítása