Gretta

Arizona legszebb szállodája: The Phoenician

2019. szeptember 25. - Gretta

Az USA délnyugati részén, a nagyrészben sivatagi klímájáról híres Arizona állam központjában fekszik ez a mesés 645 szobás szálloda, mely a legszebb képzeletedet is felülmúlja.

A hotel nemcsak luxussal és megannyi kényelmi funkcióval van ellátva, hanem egy káprázatos panorámával is: a The Phoenician ugyanis a 825 méter magas Cambelback-hegy előtt terül el. A panoráma megtekintése előtt viszont hadd meséljek egy kicsit a hotelről! Az 1988-ban nyílt és az elmúlt években frissen renovált szálloda Scottsdale városában (tehát a Grand Canyon Nemzeti Park és a Sonora-sivatag közelében) helyezkedik el. Azt hiszem, enyhe kifejezés, ha azt mondom, programokból nincs hiány - de akkor sem fogsz unatkozni, ha ki sem teszed a lábad a hotelből ...

Oasis: The hand-tiled 'Mother of Pearl' pool on the lower level. For kids there's a tree house and water slide

... ugyanis ilyen mesés medencében lógathatod a lábadat egész nap. Ez egyébként csak egy medence a 9 közül és nekem elhiheted:  többi se néz ki ennél rosszabbul, sőt! 

Enticing: The Phoenician has an incredible palm-tree-laced three-tiered pool complex (pictured)

A lounge medence például kifejezetten pazar, ha esti romantikázásról, borozgatásról vagy csak éjszakába nyúló beszélgetésekről van szó - attól pedig nem kell félni, hogy a jó helyeket hamar elfoglalják a szálloda vendégei, mert a hotel egész területén vannak szebbnél szebb relaxezős pontok.

The Phoenician is 'one heck of a luxury hotel', writes Ted. It sits just underneath the 1,420ft-high Camelback Mountain

Az én egyik kedvencem például az első emeleten lévő panoráma lounge, ahol egy hangulatos szabadtéri kandalló és egy koktélbár biztosítja az alaphangulatot a mesés naplementékhez... Ennél talán nem is lehetne tökéletesebb, ugye?

This aerial view shows the The Phoenician bounty on offer - 645 rooms, seven tennis courts, a huge spa and more

Pedig az az igazság, hogy lehet! A szállodához (a már említett 9 medence mellett) 7 teniszpálya, egy hatalmas (egészen pontosan 3 emelettel és 24 kezelőhelyiséggel rendelkező) spa- és wellnessrészleg, valamint egy 18 lyukú golfpálya is tartozik. Az egész napos és ingyenes Kids Clubról pedig még nem is beszéltem!

Upscale entrance: The lobby (pictured) is a grand, glistening and glamorous affair

Szó, mi szó, ez tényleg egy nagyon-nagyon fantasztikus hotel. A recepciót és az egész szállodát ezen a lobbyn keresztül közelíthetjük meg, ahol annyira tökéletes összhangban van minden, hogy az biztos, hogy minden vendég ünnepelt sztárként érzi itt magát.

Mit ne mondjak, az árak is inkább a sztárok pénztárcájának kedveznek: egy éjszaka két főre ugyanis 178.000 forittól kezdődik, ami a környék legdrágább szállodájává emeli elő a Phoeniciant. Nem viccelek: drágább a Westin-nél, a Sheraton-nál, a Hyatt-nál, a Hilton-nál, a Marriottnál és még a Four Seasonsnél is. (Összehasonlításképpen: az 5 csillagos Hilton Scottsdale Resort-ban 75.000-be kerül egy ugyanolyan kategóriájú szoba).

A borsos ár ellenére a kilátás igazán szemet gyönyörködtető - háttérben pedig a Camelback Mountain látható, mely naplementekor csodálatos csak igazán. Nevét állítólag arról kapta, hogy vonulata úgy néz ki, mint egy teve háta - nekem inkább egy teknőspáncélra hasonlít, de valószínűleg a sivatagi környezethez méltó nevet akartak neki választani.

Íme a hegy közelről. Állítólag meredeksége miatt egyénileg nem, csak csoportos túrák keretein belül, idegenvezetővel lehet megmászni, bár ahhoz is elég edzettnek kell lenni. Nektek hogy tetszik? Eltöltenének itt néhány éjszakát vagy inkább több ideig maradnátok egy szerényebb szálláson?

A cikket nem szponzorálta senki (sajnos). All Photos All Rights Reserved. Copyright ©  DSquared Productions Inc Murph The Phoenician 

—————————————————————————————————————————————

Még több mesés szállodáról a következő linkeken olvashattok:

Amankila (Bali)|Anantara Kihavah Maldives (Maldív-szigetek)|Banva Private Island Resort (Fülöp-szigetek)|Conrad Maldives Rangali Island (Maldív-szigetek)|Cosmopolitan Las Vegas|Dolce Hanoi Golden Lake (Vietnám)|Excelsior Hotel Gallia (Milánó)|Fantasyland Edmonton (Kanada)|ICE Hotel (Svédország)|Palazzo Versace (Ausztrália)|Six Senses (Ibiza)|The Phoenician (Arizona, USA)|The Retreat at Blue Lagoon (Izland) 

—————————————————————————————————————————————

 

süti beállítások módosítása