Gretta

Téli álomotthon az amerikai Montanaban

2019. december 10. - Gretta

Az USA egyik legszebb államában, a nagy síkság és a Sziklás-hegység találkozásánál, Big Sky településén található ez a mesés alpesi villa, ami kívül-belül tökéletes.

Mostanában nagyon megkaptak az amerikai Montana nemzeti parkjai és különböző természeti értékei, ezért kicsit körülnéztem a luxuskategóriás ingatlanpiacon és erre a mesés gyönyszemre bukkantam. Na, ki szeretné itt eltölteni a karácsonyt?

montana_home.jpg

A "Tanger House" névre hallgató rusztikus alpesi ház 3 háló- és fürdőszobából áll, ablakait pedig úgy alakították ki, hogy a lehető legtöbb fény jusson a belső területekre. Erre mondjuk sok szükség nincsen, mert egész évben annyi hó esik Montana ezen tájain, hogy a napszemüvegek viselése szinte kötelező a ház benti részein is. De haladjuk is tovább a villa belsejébe...

1_50.jpg

A bejárat után rögtön ez a látvány fogad minket, ami rendkívül hívogató a hideg téli estéken. Van ebben a nappaliban minden, ami kell: kényelmes kanapé, pihe-puha ágytakaró, modern kandalló, üvegajtó (ha éppen ki akarnánk szökni egyet hógolyózni a család többi tagjával), gyönyörű havas erdei látkép, és persze egy nagy tévékészülék a karácsonyi filmek nézéséhez.

2_48.jpg

A konyha is rendkívül tetszetős, bár az amerikai nyitott verziók mindig azt juttatják eszembe, hogy nem kifejezetten főzéshez, sokkal inkább mutogatához találták ki. Ha ezen viszont túllépünk, egy nagyon ízlésesen berendezett konyha-nappali kettőst látunk. Meg kell, hogy mondjam: a lakberendezők szuperül párosították össze a különböző anyagokat a konyha egyes részein. Nézzünk is egy közelebbi képet róla!

3_36.jpg

A felhasznált anyagok között a bőr, a fém, a rozsdamentes acél és az üveg is helyett kapott, az pedig külön meglepetés, hogy a sötét magasfényű asztalhoz narancssárga és szürke székeket párosítottak a lakberendezők. Nem gondoltam volna, hogy ezek a bútordarabok illenek egymához, a látvány mégis meglepően kellemes!

4_32.jpg

Íme az első háló a három közül! Láthatóan semmi cifra, giccs vagy felesleges cucc nincs benne, abszolút a kényelemre és a praktikus berendezésekre hajtottak rá a tulajdonosok - akiket azért nem irigylek a mindennapi hólapátolás miatt.

5_21.jpg

A hálóhoz ez a fürdőszoba tartozik, ahol melletünk lévő házat is láthatjuk egy külön ablakból. Először egyébként én tükörnek hittem, de rájöttem, hogy az inkább egy kissé balra található. Ki tévesztette még el? Az egyébként csodálatos, hogy akármerre is nézünk, a ház teljes egészében ugyanazok a színek és anyagok ismétlődnek. Észrevettétek, hogy a fürdőszobai fabútor szinte teljesen megegyezik a konyhabútorral és a hálóban lévő gardróbbal? 

6_20.jpg

A három hálón kívül egy külön kis "bungi" is található a gyerekeknek, akik így a szülőktől egy kissé elszigetelve, a maguk kis csoportjában lehetnek. Szerintem ez szuper ötlet, ha nagycsaládostul utazunk, de azért mindennapi gyerekszobának kissé tú mogorva és üres ez a helyiség...

7_16.jpg

A legjobb fotót pedig a végére hagytam: ha a méteres hó és az éjszakai jég nem fagyasztotta be/ lepte el a jacuzzit, egy forró fürdőt is vehetünk a szabad ég alatt, utána pedig a BBQ-t is beizzíthatjuk, ha nem ment tönkre a nagy mínuszokban. A ház egyébként kifejezett vakációzóknak lett kitalálva, nincsen állandó lakója, az ára pedig kifejezetten baráti: 10 főnek mindössze 126.000 forintot kell fizetnie éjszakára, ha itt akarják tölteni az ünnepi szezont. Ez azért nem is olyan rossz, nem? 

 A képeket köszönöm a Luxury Retreats-nek! All rights reserved © Luxury Retreats

Ti eltöltenétek itt egy téli vakációt, esetleg máshová utaznátok el? Várom véleményeiteket kommentben és emailen (gretta@gretta.hu) keresztül!  

süti beállítások módosítása