Gretta

Ausztrália legpazarabb szállodája: a Palazzo Versace

2019. december 18. - Gretta

Itt a luxus nem akadály! Márványázott fürdőszobákkal, privát kikötőkkel és reneszánsz istennő szobrokkal is találkozhatunk Ausztrália egyik legexkluzívabb szállodájában, mely magasan túltesz minden olyan ötcsillagos hotelen, amit ismerek.

"Minél extrább, annál jobb!" - tulajdonképpen így is jellemezhetném a Gold Coaston, azaz az Aranyparton lévő Versace Palazzot, ami a nevéhez híven tényleg inkább egy palotához, mintsem egy szállodához hasonlít. De nézzünk is körbe!

79560921.jpg

Tulajdonképpen még be sem érünk a szállodába, máris ez az elképesztő látvány fogad. Azt hiszem, van az a színvonal, amikor egy hotel már nem igazán a szállás tekintetében, sokkan inkább a külleme miatt népszerű - ez minden bizonnyal igaz a Palazzo Versace-re is.

102903548.jpg

A szálloda lobby-ja is hasonlóképpen lenyűgöző. Talán fontos lehet megemlíteni, hogy a hotel minden egyes lakberendezési eleme a Versace márka keze munkáját dícséri - a díszpárnáktól kezdve a bútorokon át a legutolsó kis porceláncsészéig mindent a divatház tervezett, amit csak el tudsz képzelni. Talán pont ez az oka, hogy így "egyben van" a hotel, ráadásul nagyon is.

3_39.jpg

Ez a strandard szoba, mely a legegyszerűbb (és a legolcsóbb) kategóriájú bérelhető helyiség az egész szállodában. Éjszakánként kb. 80 ezer forintba kerül, ami nem kevés összeg, de vannak olyan lakosztályok is, melyekért milliókat kérnek el. Ezt figyelembe véve talán még sem is olyan húzós az ára.

111197530.jpg

Íme az egyik magasabb kategóriájú, 80 négyzetméteres Deluxe lakosztály, melyhez egy társalgó rész, egy kis dolgozósarok és egy királyi fürdőszoba is tartozik - utóbbiban persze minden márvány. A szobához tartozó lounge színskálája rendkívül érdekes és figyelemfelkető, kíváncsi vagyok, nektek hogy tetszik?

deluxe_suite_bedroom.jpg

A még ennél magasabb besorolású lakosztályok viszont tényleg egy vagyonba kerülnek - igaz, azokhoz már "saját" komornyik és privát medence is jár, melyek a Palazzo külön bejáratú kikötőjére néznek. Mert olyanok is vannak ám, akik már unják a jachtozást és pár napot el szeretnének tölteni a szárazföldön, ebben a szállodában - így pedig saját maguk is meggyőződhetnek a hajójuk biztonságáról. Ezt egyébként nem én találtam ki, hanem a szálloda igazgatója mondta egy interjúban. Őrület mik vannak, nem?!

111199560.jpg

Azok, akik pedig egy kis társasági eseményre vágynak, bármilyen partit megszervezhetnek az impozáns rendezvényhelyszínek egyikén, de öt különböző meeting- és színházszoba, három étterem és megannyi szabad tér közül is választhatnak. 

28331336.jpg

Az én egyik kedvencem egyébként a hátsó medencerész, ami nem a mostanában divatos végtelenített medencékre, hanem inkább az egzotikus lagúnákra hajaz. Igazán szuper, nem?

111198307.jpg

A Versace olasz divatház egyébként az elmúlt pár évtizedben kóstolt csak bele a szállodabizniszbe: a Gold Coast-on lévő hoteljükön kívül van nekik még egy Dubaiban  (amit  sokan a világ első 7 csillagos hoteljeként is emlegetnek), illetve építés alatt áll egy nagyon-nagyon extra birtokuk Makaóban, a keleti szerencsejátékok fellegvárában is. Az biztos, hogy jól fog nekik menni! 

A cikket nem szponzorálta senki (sajnos). All rights reserved © Palazzo Versace

—————————————————————————————————————————————

Még több mesés szállodáról a következő linkeken olvashattok:

Amankila (Bali)|Anantara Kihavah Maldives (Maldív-szigetek)|Banva Private Island Resort (Fülöp-szigetek)|Conrad Maldives Rangali Island (Maldív-szigetek)|Cosmopolitan Las Vegas|Dolce Hanoi Golden Lake (Vietnám)|Excelsior Hotel Gallia (Milánó)|Fantasyland Edmonton (Kanada)|ICE Hotel (Svédország)|Palazzo Versace (Ausztrália)|Six Senses (Ibiza)|The Phoenician (Arizona, USA)|The Retreat at Blue Lagoon (Izland) 

—————————————————————————————————————————————

 

süti beállítások módosítása