Gretta

Bali legmenőbb szállodája: Amankila

2020. január 19. - Gretta

Modern építészet és természetközeli luxus - így tudnám jellemezni a világ egyik legimpozánsabb hoteljét, mely az Amankila nevet viseli. Nézd meg te is, hogyan néz ki belülről egy indonéz szuperszálloda, ahová a belépés hét számjegyből áll...

A hónap szállodájának az Amankila-t, az AMAN szállodacsoport egyik ötcsillagos luxus resortját választottam, ami az indonéziai Bali keleti partján, egészen pontosan az ősi Indrakilaban található. A hotel neve indonézül "békés dombot" jelent, ami nem véletlen, hiszen az egész szálloda egy kis dombon fekszik! A kiváló panorámával rendelkező Amankila sokak szerint Bali egyik legfenomenálisabb resortja - a képeket elnézve pedig nem is kérdés, miért! 

Az Amankila 34 db különálló, saját medencével és napozóterasszal rendelkező lakosztállyal, valamint egy 500 méteres, fekete homokos magánstranddal büszkélkedik - tehát, ne egy gigászi méretekkel rendelkező hotelt, hanem inkább egy zöldövezetben szétterülő villanegyedet képzeljetek el. A lakosztályok hét különböző árkategóriában bérelhetőek: legexkluzívabb "elnöki" apartman a fenti kép bal oldalán látható, vízszintes fehér csík mentén terül el. Talán magatoktól is kitaláljátok, hogy az a rész az "Amankila Suite"-hoz tartozó hatalmas medence számára épült csak meg. De nézzünk is egy kicsit körbe!

Az Amankila Suite 660 m²-en terül el, és (habár csak) két hálószobát tartalmaz, a lakosztály bérléséhez privát komornyikokat is biztosítanak. Azért ez nem semmi! Az ára? 6 és fél millió forint hét napra, de ebben a reggelin kívül semmilyen más étkezés és különleges program nincs benne. Azt hiszem, még így is van az a pénz, amit kiadnak érte a gazdag multimilliomosok.

Az én személyes kedvencem egyébként nem is a legnagyobb, hanem a (3.5 milliós heti árával) az Amankila középkategóriájába sorolható, 302 m²-es Kilasari Suite lakosztálya, melyet a fenti képen láthattok. Egyszerűen mesés ez a kilátás, ez az intim szféra és az a sok pálma! Lenyűgöző.

A lakosztályok hálószobái minen puccparádétól mentesek, apróbb módosításokon kívül (pl. máshol van az ágy és az íróasztal) pedig mindegyik berendezés ugyanígy néz ki, szóval most csak ezt az egyet mutatom meg. Nagyon tetszik egyébként, hogy az Amankila külső és belső dizájnja nagyon szorosan illeszkedik egymáshoz és a lakosztályon belül is lehet érezni a természet erejét.

De, persze a lakosztályokon kívül sem állhat meg az élet: az Amankila étterme például minden fogást tálal, mely szemnek-szájnak ingere, a legjobban azonban mégis az ázsiai, fúziós konyha és a tengeri herkentyűk szerelmesei találhatják itt meg a számításaikat.                                                           

Az étteremtől nem messze a található egy "közösségi" medence is, amit csak elvétve használnak a vendégek - ugyan, minek is tennék, ha a saját kis villáikban is van egy-egy szuper pool? Azért kár érte, mert ez a medence mesés, olyan, mintha egybeolvadna a modern világ kora a buja dzsungellel. Az Amankila büszkesége azonban mégsem ez a medence, hanem...

... ez a három infinity pool, mely a szálloda védjegye is egyben. Mindegyik medence ugyanazt a fantasztikus panorámát szolgáltatja, a külső terek megálmodói pedig árnyalatra pontosan azokat a mozaikköveket választották, melyek a Jáva-tenger színei között is felbukkanak. Tiszta időben egyébként Lombok szigetét is látni lehet, bár én ezen képen csak nagyon halványan tudom kivenni az alakját.

A legalsó medence egy másik nézetből. Egyszerűen gyönyörű! Ahogyan a szállodalánc többi hoteljének többségét, az Amankilat is az amerikai Ed Tuttle építész dizájnolta és állítása szerint az Ujung vízi palotájából inspirálódott. Egyszerűen lenyűgöző a látvány a szálloda minden egyes pontjáról! Nektek hogy tetszik?

A cikket nem szponzorálta senki (sajnos). All Photos All Rights Reserved. Copyright © AMAN

—————————————————————————————————————————————

Még több mesés szállodáról a következő linkeken olvashattok:

Amankila (Bali) Anantara Kihavah Maldives (Maldív-szigetek) Banva Private Island Resort (Fülöp-szigetek) Conrad Maldives Rangali Island (Maldív-szigetek) Cosmopolitan Las Vegas Dolce Hanoi Golden Lake (Vietnám) Excelsior Hotel Gallia (Milánó) Fantasyland Edmonton (Kanada) ICE Hotel (Svédország) Palazzo Versace (Ausztrália) Six Senses (Ibiza) The Phoenician (Arizona, USA) The Retreat at Blue Lagoon (Izland) 

—————————————————————————————————————————————

 

süti beállítások módosítása