Gretta

Anglia legszebb helyei: a Belvoir-kastély

2020. február 13. - Gretta

Anglia egyik legcsodálatosabb rezidenciáját eddig csak a kiváltságosok láthatták belülről - most viszont a nagyközönség is megcsodálhatja, ugyanis hotelt csináltak belőle! 

London belvárosától csaknem 3 órás autóútra (M1, A1) északra található, Grantham és Notthingham kis városa mellett ez a szemet gyönyörködtető, 11. századi kastély, mely a Duke of Rutland családjának ősi otthonául szolgál több száz éve.

mag-1217-manners-sisters-ss02.jpg

Egyébként onnan is ismerős lehet ez a 355 szobával rendelkező kastély, hogy "A korona" című drámasorozatban is felbukkan, sőt "Az ifjú Viktória királynő" című mozit is itt forgatták le még 2009-ben! Az biztos, hogy tekintélyes nevek fordultak itt meg - de akár te is megfrodulhatsz itt, ha napi kb. 120 ezer forintnak megfelelő fontot fizetsz érte. 

u_2.jpg

A kastély (és körülötte levő birtok) madártávlatból. A kép felső részén található melléképület a kiszolgáló személyzet otthona. A kastély egyébként nemcsak rendezvények, filmes forgatási helyszínek és különböző események helyszínéül szolgál - az Airbnbn keresztül ki is lehet bérelni a Belvoir Castle 14 db kiadó lakosztályainak egyikét, bár azok már sokkal-sokkal többe kerülnek a már említett szivleszteri bulinál.

Többek között ilyen királyi szobában hajthatjuk álomra a fejünket. Az biztos, hogy a modern szállodák szerelmesei nem lesznek odáig érte, de ha egy szelet történelemre vágyunk, biztosan nem fogunk csalódni! Ebben a háromszobás lakosztályban egyébként csak Viktória királynő és IV. György hivatalos látogatói szállhattak meg, polgári halandó nem tehette be ide a lábát.

A lakosztály romantikus stílusban, meleg színekben van berendezve - az egyedi tapéták mindegyike pedig kézzel festett! Csak elképzelni lehet azt a gazdaságot, ami egy ilyen szoba berendezéséhez kell - és van belőle több, mint 300 a kastélyban... 

A híres angol afternoon teákat az Elizabeth Saloonban, azaz Erzsébet szalonjában fogyaszthatják el a vendégek. Pazar nem? Csak mellékesen jegyzem meg, hogy a szobában minden fali dekorációt elem 24 karátos arannyal van bevonva. 

 A képeket köszönöm a Belvoir-kastélynak! All rights reserved © Belvoir Castle

Nektek hogy tetszik a kastély? Várom a véleményeteket kommentben és emailen (gretta@gretta.hu)keresztül!  

 

süti beállítások módosítása