Gretta

Vízparti álomvilla Floridában

2020. március 02. - Gretta

Az amerikai Florida állam egyik legszebb részén, a "gazdag nyugdíjasok paradicsomának" is hívott Naples Bay-en található ez a több millió dollárt érő villa, melynek mediterrán stílusa abszolút beleolvad a környező panorámába. Nézzünk is körül benne! 

1_52.jpg© Luxury Retreat

Rendkívül érdekes, de az itt álló házakat főleg úgy építik, hogy ne az utcáról legyenek látványosak, hanem hátulról, a csatornaszorosról nézve. Az utcafrontról ezt a házat is ellepik az ötméteres betonkapuk, valamint a környező fák és bokrok, hátulnézetből viszont annyira gyönyörű, hogy egy édeni paradicsomba is beillene. Fontos, hogy megjegyezzem: a környékbeli villák szinte egytől egyig ezt a színvonalat hozzák, tehát helyi viszonylatban ez a ház "nem is olyan extra".

2_50.jpg© Luxury Retreat

És... ez a látvány tárul elénk, ha a medencével szemben állunk. Ez a panoráma egyszerűen pazar, a sok vízfelület pedig egyszerre nyújtja és nagyítja a teret. Nem feltétlenül vagyok a végtelenített medencék híve, mert néha túl mesterkéltnek tűnnek - itt viszont annyira beleolvad a tájba, hogy vétek lett volna más dizájnt építettni!

3_38.jpg© Luxury Retreat

A végtelenített medencétől jobbra helyezkedik el egy kis közösségi tér, ahol napozni, tévézni és jókat enni egyaránt lehet - mindez pedig különböző ülőalkalmatosságokon! Külön felhívnám a figyelmet a kép jobb részén megbúvó fekete kis kovácsoltvas padra, ahonnan fantasztikus kilátás nyílik a Naples Bay-re.

4_34.jpg© Luxury Retreat

A kinti társalgó mellett egy hasonló benti résznek is helyet kerítettek a tulajdonosok. Mindazok ellenére, hogy a bútorok első ránézésre egyáltalán nem illenek egymáshoz, meglepő harmóniát alkotnak ebben a nagy térben. Az pedig, hogy még az esti filmnézés közben is látni lehet a csatornát, egyenesen elképesztő! 

6_22.jpg© Luxury Retreat

Az étkezővel és a nappalival egy légtérben helyezkedik el a konyha, mely kékeszöldre festett bútorával egy kis frisstő színfoltot visz a családi házba. Nem teljesen az én ízlésemet tükrözi, de nagyon jól mutat, akárcsak a márvány és a fa munkalap kombinációja.

7_18.jpg© Luxury Retreat

Az alsószint egyik "kis" helyiségét dolgozószobának rendezték be a tulajdonosok, akik szinte kínosan ügyeltek arra, hogy minden egyes térben legyen legalább egy LCD tévé....Erre tényleg szükség van, vagy csak Amerikában vannak megőrülve a tévézésért az emberek?

8_12.jpg© Luxury Retreat

Egy ilyen nagy házban már nem kell csínján bánni a terekkel: még a felső lakórészben is kényelmeseb elfért egy kis társalgó, mely tökéletes a bizalmas, családi beszélgetésekhez vagy csak egy kis teázgatáshoz. A szemfülesek észrevehetik, hogy a kép jobb oldalán egy fából készült bárszett is áll - a drága italokat tartalmazó üveges vitrint viszont direkt nem mutatták meg a fotón.

9_10.jpg© Luxury Retreat

A fő hálószoba természetesen a környék legszebb pontjára, azaz a csatornára néz és bár kissé ódivatúan rendezték be, az ablakok melletti kis társalgótér igazán rendkívüli. Vajon miért érzés lehet innen nézni a napfelkeltét?

10_7.jpg© Luxury Retreat

Íme a fő hálószobához tartozó fürdőszoba, mely a legnagyobb luxusban és kényelemben tud kiszolgálni egy párt. Mit mondjak, sok embernek az otthona kissebb, mint ez a majdnem 30 négyzetméteres tisztálkodási helyiség, de tény, hogy rendkívül ízlésesen, visszafogottan és praktikusan rendezték be ezt a szobát. Azok a csempék pedig egész egyszerűen bámulatosak!

11_2.jpg© Luxury Retreat

Így néz ki a villa hátsó része éjszakai fényben - az biztos, hogy nagyon pazar látvány, viszont rendesen meg is kérik az árát. Mit tippelsz, mennyibe kerül? Elárulom: egy éjszakára 1,2 millió forintba kerülne egy 8 fős családnak álomra hajtania itt a fejét. Neked megérne ennyit ez a ház?

A képeket köszönöm a Luxury Retreatsnek! Copyright © Luxury Retreats

 ————————————————————————————————————————————— 

 Még több mesés ingatlanról a további összeállításokban olvashattok:

David Copperfield szigete a Bahamákon|Egzotikus álomvilla a Bahamákon|Festői rezidencia a Comói-tó partján|Florida legpazarabb álomvillája|Karibi villa Mostique-szigetén|Lenyűgöző fára épített ház Angliában|London legexkluzívabb luxuslakása|Modern luxusvilla Portugáliában|Pazar luxusvilla a Turks-és Caicos szigeteken|Téli álomvilla Coloradoban|Tóparti luxusvilla Coloradoban|Vízparti csodavilla Floridában

—————————————————————————————————————————————

 

süti beállítások módosítása